Neler Yeni

İnanç Olarak Çıkmazda Olmak

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ

Joker_06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Ahmet Özsu
onlar da hayatta kalmak için kendi kurallarıyla yaşıyor bu bir mucize değil gerekliliktir
İradesi olmayan varlıkların kendi kurallarını koyması ne derece mümkün?

Berkarda

80+ Silver

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.

Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.

Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.

Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
Hocam size bazı kanallar/yazarlar önermek isterim.

Altay Cem MERİÇ
Caner Taslaman
Mustafa İslamoğlu
Cemre Demirel
Hubeyb Öndeş
Enis Doko
Sinan Canan
Fehmi İlkay Çeçen

ben bunlardan faydalanıyorum, öneririm

Joker_06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Ahmet Özsu
kusursuz değil güneş elinde sonunda patlayacak bu bile evrenin kusursuz olduğu gerçeğini siler
Hocam zaten mantıken bir şeylerin patlaması yok olması değişim ve yenilik için olması gereken olduğu için düzensizlik denilemez mesela insanların ölmesi de bir düzene kanıttır aynı anda dünyada en fazla kaç insan yaşayabilir ki ?

Exdcedy

80+
Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.

Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.

Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.

% 50 50 şimdi Allah yoksa ve müslümansan bir şey olmaz

Allah varsa ve sen inanmiyosan sıkıntı olur
ne gerek var riske almaya var olarak kabul et ve var olduğuna inan bu arada internetteki hocaları dinlersen daha fazla dinden uzaklasirsin

Transcontinental

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Mahir

Dostum aşırı dindarlar yazmasın demişsin de bir şeyi en iyi o işin profesörü, ustası anlatır. Onu kulağının ucuyla dinlemiş öğrenmiş öğrenciden dinlersen anlamayı bırak kafan daha da karışır. Bu yüzden ön yargılı olmayı bırakmalısın eğer gerçekten öğrenmek ve anlamak istiyorsan.

Joker_06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Ahmet Özsu
bu arada internetteki hocaları dinlersen daha fazla dinden uzaklasirsin
Katılıyorum ve hoca dinlemeden önce tefsir ve risale-i nur okumanı tavsiye ederim. Direk meal okuma Arapçadaki kelimelerin bir çok anlamı var yanlış çevirilebiliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
ARDA
İlgilendiği Kategoriler
Laptop,toplamapc,ets2
Bu aralar aynı şey bende de oluyor sorgulamak çok normal bir şey ama insan bir zaman sonra düşünüyor neden hiç bir duam kabul olmuyor ya da neden en olmadık şey bile başıma geliyor diye düşününce daha da kafam karışıyor çünkü benim ne suçum vardı da beni buluyor ya da ne yaptığımdan dolayı şu son 1-2 aya kadarda hiç böyle düşünmezdim ama en sonunda insanın kafasına tak ediyor diyorum ulan benim bi suçum yoktu ama neden diğer insanlara olmuyor da bana oluyor diye düşünüyorum şansım hiç yoktur hiçbir şey de şans benim yanımda olmaz işte bunları düşündükçe herşeyin şanstan ibaret olduğunu düşünüyorum.
Bende eskiden dualarım kabul olmuyor diye düşünürdüm ama her şerrin arkasında bir hayır olduğunu ve herşeyin hayırlısı olsun diye dua etmeye başladım

Exdcedy

80+
Bazı hocalar işte 4 karınız olabilir Kuran'da 4 karınız olabileceği yaziyo diyorlar
Kadınlarla erkeklerin miras farkı var
Karın sana (itaat) etmiyorsa dovebilirsin
Gibi cümleler kuran sözde hocalari duyduğumda bu nasıl bir din diye düşünüyorum o hocalarla ben aynı dinde olduğumu dusunmuyorum ben müslümansan onlar değil onlar doğru muslumansa ben değilim (müslümanım sadece düsünce )

Birde başka bir olayda kafam karisiyo Atatürk zamanında Ezanın Türkçe okunduğu uzun bir süre olmuş ezan nedir insanları camiye çağırmak siz ezani kendi dilinizde dinleseniz ne gibi sorun olucak Arapça Kutsal bir dil değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
ARDA
İlgilendiği Kategoriler
Laptop,toplamapc,ets2
Bide hala vatanımı diyor :D Atatürk olmasa vatanı yok

Bazı hocalar işte 4 karınız olabilir Kuran'da 4 karınız olabileceği yaziyo diyorlar
Kadınlarla erkeklerin miras farkı var
Karın sana (itaat) etmiyorsa dovebilirsin
Gibi cümleler kuran sözde hocalari duyduğumda bu nasıl bir din diye düşünüyorum o hocalarla ben aynı dinde olduğumu dusunmuyorum ben müslümansan onlar değil onlar doğru muslumansa ben değilim (müslümanım sadece düsünce )

Birde başka bir olayda kafam karisiyo Atatürk zamanında Ezanın Türkçe okunduğu uzun bir süre olmuş ezan nedir insanları camiye çağırmak siz ezani kendi dilinizde dinleseniz ne gibi sorun olucak Arapça Kutsal bir dil değil
Her hoca dinlenmez zaten

Mesut Yılmaz

80+ Bronze
Birde başka bir olayda kafam karisiyo Atatürk zamanında Ezanın Türkçe okunduğu uzun bir süre olmuş ezan nedir insanları camiye çağırmak siz ezani kendi dilinizde dinleseniz ne gibi sorun olucak
İranda ezan farsça mesela
Menderes hükümetinde değişti ezan konusu

-nisay

80+ Bronze
İnanç meselesi bu. En sonunda bu konuların artık tartışılmayacağını sadece kabullenmek veya kabullenmemekten ibaret olduğunu anlayacaksındır. İnanç kanıtlanmaz neye inanmak istersen inan. Ben müslüman olduğum için müslüman olmanı dilerim tabii ki.

Top Bottom