Neler Yeni

İnanç Olarak Çıkmazda Olmak

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
doğru anlatmak istediğim zaten her şeyin böyle kalmayacağı beyaz cüce olursa da tüm düzen değişicek
Evrenin kendi düzeni var. Düzen dediğimiz şey sadece Dünya için geçerli bir şey değil. Yıldızlarda bir canlıdır, doğarlar, büyürler, enerjilerini tükettikleri zaman ölürler. Galaksiler içinde geçerli, bir galakside ne kadar fazla yaşayan yıldız sayısı varsa o galaksi o kadar gençtir.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu hayvanlar akledemiyor ama? Demek ki üstün bir yaratıcı var ki de bu hayvanlar düzenli olarak böyle şeyler yapabiliyor.
Hayvanların aklı olmadığı iddiasını kabul edelim. Bu üstün yaratıcı neden Zeus değil de semavi dinlerin tanrısı peki? Senin Tanrını Zeus'tan daha gerçek yapan nedir?

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
643
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.

Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.

Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.

Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
İç huzuru bulmak için mutlak suret ile okuma ile başlaman gerekmiyor. İnsanın içi zaten onu hakikate taşır. Kişi hakikat aydınlığını gördüğü vakit okumaya araştırmaya anlamaya ve tefekkür etmeye başlar. Zaten sizde söylemişsiniz içim ALLAH diyor diye. Ama insanız beşeriz yanılırız ve bu dünyaya aldanırız, dünyanın heva ve heveslerine dalıyoruz. Buda bizi düşüncelere sevk ediyor.
Misal içimiz Allah'a doğrudur bence. Hem de dünyaya gelen her insanın. Nerede hangi çevrede doğarsa doğsun, yönü Allah'adır insanın. Allah öyle bir denge kurmuştur ki burada tüm kararlar bize aittir. Onun içindir ki burası bir imtihan, oyun ve eğlenceden ibarettir.
İnsanız ya en basitinden elin adamı çocuğu neden zengin onun neden ferrarisi var benim neden yok diye sesleniyor heva ve hevesimiz. Bizde aldanırsak Allah'ın adaleti yok diyoruz ve ilginç tuhaf bir şekilde dindar bir ailede de yetişsek islamı ve imanımızı yitiriyoruz.
Basit bir örnek gibi oldu ama işin aslı bence tamda böyle basit. Nefsimiz heva ve hevesimiz bizden önce düşünmeye konuşmaya başladığında her şeyimizi yitirmeye başlıyoruz.
Bazı arkadaşlar şeriat diyor. İnsan şeriatı zaten iç dünyasındır.
Sen ben biz içimizdeki ŞER-olan AT-arsak zaten işler kolaylaşır. ŞERİAT için,içindeki şeri at sen! İnsanın bence nefsinden heva ve hevesinden gelen dünyaya karış şehvetinin sesini kesmeyi başarırsa huzuru bulur.
Allah herkesin yardımcısı olsun ahir zamandayız. İman artık bir kor ateş olmuştur. Tutabilen kurtulacaktır inşallah. Birbirimiz için dua edelim arkadaşlar ismini suratı nerede yaşadığını ne iş yaptığını aç mı susuz mu bilmediğimiz herkes için dua edelim. Kendimize istediğimiz herkes için isteyilim.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Hayvanların aklı olmadığı iddiasını kabul edelim. Bu üstün yaratıcı neden Zeus değil de semavi dinlerin tanrısı peki? Senin Tanrını Zeus'tan daha gerçek yapan nedir?
Zeus gibi uyduruk sözde tanrılar yemeğe, içmeye vs. muhtaçlar. Ek olarak tasvirlerine bakacak olursak insan gibi tasvir ediliyorlar. Sence bir tanrı neden yarattığı şeylere benzesin?

pıtır

80+
Evrenin kendi düzeni var. Düzen dediğimiz şey sadece Dünya için geçerli bir şey değil. Yıldızlarda bir canlıdır, doğarlar, büyürler, enerjilerini tükettikleri zaman ölürler. Galaksiler içinde geçerli, bir galakside ne kadar fazla yaşayan yıldız sayısı varsa o galaksi o kadar gençtir.
bu düzene mükemmel diyor zaten bende bu düzen hep aynı kalmayacak diyorum

an0maLYYY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Çağatay Yılmaz
eğer zeus inancını allah inancından daha mantıklı buluyosan zeusa inanbilirsin. adamın inancını neden sorguluyosun ki

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Zeus gibi uyduruk sözde tanrılar yemeğe, içmeye vs. muhtaçlar. Ek olarak tasvirlerine bakacak olursak insan gibi tasvir ediliyorlar. Sence bir tanrı neden yarattığı şeylere benzesin?
Farz et yemeğe içmeye muhtaç değil ama işlerini halletmek için kanatlı yardımcılara, sözlerini aktarmak için elçilere muhtaç. Bununla beraber kendi yarattığı şeylere benzememe iddiası bir şeyi kanıtlamayacağı gibi sakattır biraz. Çünkü Sahih Buhari'ye göre Allah Adem'i kendi suretinde yaratmıştır.

Joker_06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Ahmet Özsu
güneşin ne zaman patlayabileceği tahmin edilebiliyor kıyamet varsa tahmöin edilemez olur
Hocam siz olayı çok yanlış anlamışsınız bilgi güneş batıdan doğduğu zaman kıyamet kopacak diyedir. Ve bunun zamanını hiçbir canlı mahlukat bilemez. (Allah cc den başka)

By_raskolnikow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Mehmet Ali
İlgilendiği Kategoriler
Pc
Instagram
By_raskolnikow
Twitter
By_raskolnikow
Discord
By_raskolnikow
Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.

Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.

Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.

Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
Dostum kapsamlı bir araştırma yapmanı ve kutsal kitapları tefsirleri ile beraber okuyup bunlar üzerine tahlil yapmanı öneririm sana tek önerim islam olacaktır ama kendin bilerek ve öğrenerek bu yola girmen çok daha hayırlı olacaktır Allah aklını şen eylesin yolun bahtın açık olsun

Son düzenleme:

Joker_06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Ahmet Özsu
12 yi örnek olarak verdim, 16 yaşında evliliğide doğru bulmuyorum.
Zaten ben de yaş demiyorum bu sizin doğru bulup bulmamanızla ilgili bir durumda değil zaten biyolojik olarak 16 yaşında bir insan çocuk doğurabilir lakin kendini olgun hissetmiyorsa İslam evlenmesini doğru bulmaz. Size yaratıcının olup olmadığı hakkında bilgi vermek isterken şeriat tartışmaya geldi konu. Karşı önerge sundukça biz de Müslümanlar olarak Allah cc izniyle size doğrusunu anlatacağız görevimizde bu ama önce yaratıcının var olduğu konusunda kafanızda şüphe bırakmayacak seviyeye getirmek lazım sizi. Amacım tartışmak değil umarım beni anlamışsınızdır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

dinozorların dünyadan silinmesi evrenin mükemmeliği yüzünden oldu dimi
Tabii ki düzen sonucu olan bir olaydır ama evrenin asıl yaratılma amacı olan insan ve cinler gibi iradesi olan varlıkların imtihanı için dinozorların ölmesi gerekiyordu insanlarla dinozorların bir arada kolay bir şekilde yaşayabileceğini düşünüyor musun ?

Top Bottom