Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.
Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.
Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.
Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
İç huzuru bulmak için mutlak suret ile okuma ile başlaman gerekmiyor. İnsanın içi zaten onu hakikate taşır. Kişi hakikat aydınlığını gördüğü vakit okumaya araştırmaya anlamaya ve tefekkür etmeye başlar. Zaten sizde söylemişsiniz içim ALLAH diyor diye. Ama insanız beşeriz yanılırız ve bu dünyaya aldanırız, dünyanın heva ve heveslerine dalıyoruz. Buda bizi düşüncelere sevk ediyor.
Misal içimiz Allah'a doğrudur bence. Hem de dünyaya gelen her insanın. Nerede hangi çevrede doğarsa doğsun, yönü Allah'adır insanın. Allah öyle bir denge kurmuştur ki burada tüm kararlar bize aittir. Onun içindir ki burası bir imtihan, oyun ve eğlenceden ibarettir.
İnsanız ya en basitinden elin adamı çocuğu neden zengin onun neden ferrarisi var benim neden yok diye sesleniyor heva ve hevesimiz. Bizde aldanırsak Allah'ın adaleti yok diyoruz ve ilginç tuhaf bir şekilde dindar bir ailede de yetişsek islamı ve imanımızı yitiriyoruz.
Basit bir örnek gibi oldu ama işin aslı bence tamda böyle basit. Nefsimiz heva ve hevesimiz bizden önce düşünmeye konuşmaya başladığında her şeyimizi yitirmeye başlıyoruz.
Bazı arkadaşlar şeriat diyor. İnsan şeriatı zaten iç dünyasındır.
Sen ben biz içimizdeki ŞER-olan AT-arsak zaten işler kolaylaşır. ŞERİAT için,içindeki şeri at sen! İnsanın bence nefsinden heva ve hevesinden gelen dünyaya karış şehvetinin sesini kesmeyi başarırsa huzuru bulur.
Allah herkesin yardımcısı olsun ahir zamandayız. İman artık bir kor ateş olmuştur. Tutabilen kurtulacaktır inşallah. Birbirimiz için dua edelim arkadaşlar ismini suratı nerede yaşadığını ne iş yaptığını aç mı susuz mu bilmediğimiz herkes için dua edelim. Kendimize istediğimiz herkes için isteyilim.