Neler Yeni

İnanç Olarak Çıkmazda Olmak

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
Bazı hocalar işte 4 karınız olabilir Kuran'da 4 karınız olabileceği yaziyo diyorlar
Kadınlarla erkeklerin miras farkı var
Karın sana (itaat) etmiyorsa dovebilirsin
Gibi cümleler kuran sözde hocalari duyduğumda bu nasıl bir din diye düşünüyorum o hocalarla ben aynı dinde olduğumu dusunmuyorum ben müslümansan onlar değil onlar doğru muslumansa ben değilim (müslümanım sadece düsünce )

Birde başka bir olayda kafam karisiyo Atatürk zamanında Ezanın Türkçe okunduğu uzun bir süre olmuş ezan nedir insanları camiye çağırmak siz ezani kendi dilinizde dinleseniz ne gibi sorun olucak Arapça Kutsal bir dil değil
evlilikte erkek sorumlu olduğundan ötürü erkeklere fazla fark düşer kadın evden sorumlu olsaydı kadın fazla alacaktı
dövme konusunda sadece iffetsizlik konusunda izin var oda sadece biraz sarsma, iz bırakacak şekilde yasak
"Birçok kadın Muhammed ailesine gelerek kocalarını şikâyet ediyorlar. Kadınlarını döven o kimseler, sizin hayırlınız değildir." (Ebû Dâvûd, Nikâh 42. Ayrıca bk. İbni Mâce, Nikâh 51)
"Yediğiniz ölçüde yedirmek, giydiğiniz seviyede giydirmek, yüzlerine vurmamak, yaptıkları işin ve kendilerinin çirkin olduğunu söylememek, onları yataklarında yalnız bırakmak gerekirse, bu işi sadece evde yapmaktır." (Ebû Dâvûd, Radâ` 41; İbni Mâce, Nikâh 3)

Exdcedy

80+
evlilikte erkek sorumlu olduğundan ötürü erkeklere fazla fark düşer kadın evden sorumlu olsaydı kadın fazla alacaktı
dövme konusunda sadece iffetsizlik konusunda izin var oda sadece biraz sarsma, iz bırakacak şekilde yasak
"Birçok kadın Muhammed ailesine gelerek kocalarını şikâyet ediyorlar. Kadınlarını döven o kimseler, sizin hayırlınız değildir." (Ebû Dâvûd, Nikâh 42. Ayrıca bk. İbni Mâce, Nikâh 51)
"Yediğiniz ölçüde yedirmek, giydiğiniz seviyede giydirmek, yüzlerine vurmamak, yaptıkları işin ve kendilerinin çirkin olduğunu söylememek, onları yataklarında yalnız bırakmak gerekirse, bu işi sadece evde yapmaktır." (Ebû Dâvûd, Radâ` 41; İbni Mâce, Nikâh 3)
Sen ciddi olamazsın dostum bu düşünceye katiliyormusun cidden söyle babana annenin yüzü hariç her yerine vursun ıslak sopa iz bırakmıyo diye duydum

birde şunu ekleme yapıyorum küçücük kızlara evlenme çağına gelmiş ve kızlarimizi sahiplendirelim diyenlere hangi ayetle örnek vericeksin

Mesut Yılmaz

80+ Bronze
İki gram aklınız varsa tartışmaya buyurun gelin mesajlara gülerek kaçamazsınız

The Semih

80+ Gold
Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.

Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.

Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.

Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
Kankam Hayalhanem youtube kanalını izle eğer içinden inanmak geçiyorsa onun dışında Agnostik kanalları izlersen dinden çıkarsın.

Exdcedy

80+
Benim yaşadığım benim için çok güzel ve Allahını varlığını kanıtlayan bi olayım var
Benimde bir zaman senin gibi sorgulamada olduğum bir zaman vardı ama genede müslümanlığa yakındım bi gece yatıcam böyle yatağa girmişim tam uyucam nerden geldiyse bi vesvese geldi töbe haşa ya allah yoksa öldükten sonra hiç bişey olmayacaksa gibi düşünceler sardı baya streslendim ter bastı sonra dedim bu beni uyutmaz kafamı dağıtsın diye instaya giriyim dedim karşıma çıkan ilk reels duha suresinin arapça okunuşuydu normalde reelsime asla dinsel şeyler gelmezdi hep futbol falandı dedim ki bu bi işaret benim bu surenin anlamına bakmam lazım açtım meali

Karanlığı çöktüğü vakit geceye andolsun ki,
3.Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da.
4.Muhakkak ki âhiret senin için dünyadan daha hayırlıdır.
5.Şüphesiz, Rabbin sana verecek ve sen de hoşnut olacaksın. ”
Anlamı buymuş defalarca okudum bayada bi ağlamıştım Allah bana işaret gönderdi diye o günden beri bir insan beni inandıramaz Allahın olmadığına imanımdan eminsem tek sebebide budur
Dostum kücükken başıma söyle bi olay geldi

Odada tek başıma arabalarla oynuyodum o an nerden geldi bilmem ama Allah varsa ışık yanıp sönsün dedim bi anda elektrik gitti agliyarak annemin yanına koştum ondan beri asla yokluğunu düşünmüyorum

Mesut Yılmaz

80+ Bronze
Atatürke saygı duyacaksın kardeşim, o dağlara taşlara sığdıramadığınız İslamcı Menderes getirmiştir 5816yı

The Semih

80+ Gold
Hocam kendi düşüncem dinlere inanmasanız bile tanrıyı komple inkar etmek bana saçma geliyor yani en azından Deist kalmak daha mantıklı ama Ateistleri cidden anlamıyorum.

Top Bottom