Neler Yeni

İnanç Olarak Çıkmazda Olmak

wetaxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Esad Çevikbaş
knkm bide bilmiyorum da bir ekran kartını icat etmek için mühendisler sabahını gündüzüne katıyor belki teknlolojiden örnek verdim forum böyle diye
böyle düzenli bir dünyanın yaratıcısı olmaması mümkün mü bilemiyorum senin düşüncen tabii ki.

Mtsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Mustafa tsn
Dostum kücükken başıma söyle bi olay geldi

Odada tek başıma arabalarla oynuyodum o an nerden geldi bilmem ama Allah varsa ışık yanıp sönsün dedim bi anda elektrik gitti agliyarak annemin yanına koştum ondan beri asla yokluğunu düşünmüyorum
böyle olaylar Müslümanlıktan deistlik agnostikliğe geçiş arasında insanlara kanıt gibi oluyo bana öyle oldu sayılır

Mesut Yılmaz

80+ Bronze
gördüğüm kadarıyla sende menderese saygı duymuyosun knkm doğrumu
Menderes hakkında görüşümü kısaca özetlemek gerekirse güç zehirlenmesi geçirdi öncesinde halk için çalışmış biriydi lakin Cumhuriyet tarihinin en büyük devalüasyonu da yaşanmıştır, asılması komple yanlıştı, asılana kadar nedense son zamanlarda herkes vatan haini ilan ederken asılma sonrası herkes bağrına bastı, asılacak bir şey yapmadı lakin çok onun tarafında değilim

The Semih

80+ Gold
Ergin olma yaşı işte.
Evet ozamanlar normal karşılanıyormuş osmanlıda 15-16 yaşında sancağa çıkıyorlarmış. Hocam günümüzle kıyasladıkları için böyle tepki alıyor zaten günümüzle kıyaslanamaz. Osmanlı zamanında ki 15 yaşında çocuk 2023 Türkiyesinde 25 yaşında çocukla aynı olgunlukda.

Gagguş

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
259
İsim
Ali Cabbar
Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.

Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.

Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.

Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
Buradaki insanların sana verdiği tavsiyeler çoğunlukla seni tatmin etmeyecek dostum. Kimisi müslüman olmanı isteyecek kimisi müslümanlığa laf edip dinden soğutmayı deneyecek. Bazı orhan evlatları da seni profil resminde ulu önder Atatürk olduğu için yargılayacak ve sana olur olmadık laflar edecek. Ne din dersleri ne ebeveynlerin ne de herhangi biri senin sorularını tam olarak cevaplayamayacak. En iyi sonucu Kuran'ı tevsirleri ile beraber okuyarak ve ayetlerin araştırmasını yaparak elde edersin. İnanmak veya inanmamak ondan sonra tamamen senin elinde, kimse bu konuda sana bir zorlamada bulunamaz. Araştırma yapmadan bir sonuca ulaşmak maalesef mümkün değil, buradaki insanların da çoğu zaten araştırma yapmamıştır bence. Neticede bu iş bilgisayar parçası tavsiyesi istemek kadar basit bir iş değil.

Top Bottom