Mesut Yılmaz
80+ Bronze
Her mesajda durum daha da kötüleşiyor6 veya 9 yaşında diye biliyorum.
Her mesajda durum daha da kötüleşiyor6 veya 9 yaşında diye biliyorum.
Erkek 12 kız 9 şeriatta 6 yaş diye bir şey yok6 veya 9 yaşında diye biliyorum.
Yine normal değil.Erkek 12 kız 9 şeriatta 6 yaş diye bir şey yok
knkm bide bilmiyorum da bir ekran kartını icat etmek için mühendisler sabahını gündüzüne katıyor belki teknlolojiden örnek verdim forum böyle diyeallah bilir
9 ile 6 arasında baya fark varmış,Erkek 12 kız 9 şeriatta 6 yaş diye bir şey yok
Değil zaten günümüzde dinler çok sırıtıyor, Fatih sultan mehmet istanbulu 21 yaşında feth etmiş günümüzde 21 yaşında ki gençler kendini yönetemiyor.Yine normal değil.
gördüğüm kadarıyla sende menderese saygı duymuyosun knkm doğrumuHayır herkese saygı duyulmaz, saygı duyulcak adam vardır duyulmayacak varıdr
Ergin olma yaşı işte.Erkek 12 kız 9 şeriatta 6 yaş diye bir şey yok
böyle olaylar Müslümanlıktan deistlik agnostikliğe geçiş arasında insanlara kanıt gibi oluyo bana öyle oldu sayılırDostum kücükken başıma söyle bi olay geldi
Odada tek başıma arabalarla oynuyodum o an nerden geldi bilmem ama Allah varsa ışık yanıp sönsün dedim bi anda elektrik gitti agliyarak annemin yanına koştum ondan beri asla yokluğunu düşünmüyorum
Menderes hakkında görüşümü kısaca özetlemek gerekirse güç zehirlenmesi geçirdi öncesinde halk için çalışmış biriydi lakin Cumhuriyet tarihinin en büyük devalüasyonu da yaşanmıştır, asılması komple yanlıştı, asılana kadar nedense son zamanlarda herkes vatan haini ilan ederken asılma sonrası herkes bağrına bastı, asılacak bir şey yapmadı lakin çok onun tarafında değilimgördüğüm kadarıyla sende menderese saygı duymuyosun knkm doğrumu
Evet ozamanlar normal karşılanıyormuş osmanlıda 15-16 yaşında sancağa çıkıyorlarmış. Hocam günümüzle kıyasladıkları için böyle tepki alıyor zaten günümüzle kıyaslanamaz. Osmanlı zamanında ki 15 yaşında çocuk 2023 Türkiyesinde 25 yaşında çocukla aynı olgunlukda.Ergin olma yaşı işte.
Buradaki insanların sana verdiği tavsiyeler çoğunlukla seni tatmin etmeyecek dostum. Kimisi müslüman olmanı isteyecek kimisi müslümanlığa laf edip dinden soğutmayı deneyecek. Bazı orhan evlatları da seni profil resminde ulu önder Atatürk olduğu için yargılayacak ve sana olur olmadık laflar edecek. Ne din dersleri ne ebeveynlerin ne de herhangi biri senin sorularını tam olarak cevaplayamayacak. En iyi sonucu Kuran'ı tevsirleri ile beraber okuyarak ve ayetlerin araştırmasını yaparak elde edersin. İnanmak veya inanmamak ondan sonra tamamen senin elinde, kimse bu konuda sana bir zorlamada bulunamaz. Araştırma yapmadan bir sonuca ulaşmak maalesef mümkün değil, buradaki insanların da çoğu zaten araştırma yapmamıştır bence. Neticede bu iş bilgisayar parçası tavsiyesi istemek kadar basit bir iş değil.Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.
Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.
Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.
Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
12 ve 9 normal 6 mı anormal awErkek 12 kız 9 şeriatta 6 yaş diye bir şey yok