Neler Yeni

İnanç Olarak Çıkmazda Olmak

Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.

Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.

Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.

Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
sana kalmış , son olaylar sonrası dini tamamen sildim.

Exdcedy

80+
evet 6 anormal dediğim gibi ozamanın 12 yaşında erkek çocuğu senden daha olgundu yanlış anlama hakaret etmiyorum bunlar kanıtlı zaten. Günümüzde din kitabı çıkarsalar evlilik yaşını 30 olarak değiştirirler.
Evlilik yaşı diye bir şey yoktur kültürümüzde 18 yaşını dolduran çocukluktan cıkar ve istediği zaman evlenir sırf düşüncelerimden dolayı 6 yaşındaki biriyle kisaylaman ayrı bir sorun zaten

TahinPekmez

80+ Silver
Hayır herkese saygı duyulmaz, saygı duyulcak adam vardır duyulmayacak varıdr
katılıyorum. maradona nin ölüm yil dönümü kadin futbol maçında takım kaptani saygi duymamis arkasını dönüp oturmuştu o süre zarfında. mac sonu sebebini sorduklarında, pedofil, mafya ile is birligi yapan uyuşturucu kullanan kisiye neden saygi duyayım demis beni etkilemişti.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Neyinden anlar adam sevmiyorsa sevmez bende Kemalist değilim ama içimde hep Atatürk değil ama bir Mustafa Kemal Paşa sevgisi yatar.
Atatürkün önemini biliyoruz ama Kemalizmi ret ediyoruz.
kemalist olsun demiyorum zaten.İrtica yuvaları bunlar.
Ulu öndere laf etmesinden dolayı yazdım onu çünkü iyilikle yaklaşılmaz bunlara.
Adamın yazdığı yazıdan her şeyi kestirebilirsin.

The Semih

80+ Gold
Evlilik yaşı diye bir şey yoktur kültürümüzde 18 yaşını dolduran çocukluktan cıkar ve istediği zaman evlenir sırf düşüncelerimden dolayı 6 yaşındaki biriyle kisaylaman ayrı bir sorun zaten
Kültürümüz demen yanlış kardeşim 18 yaş diye kültür yok yasa var, Ayrıca 6 yaşında biriyle kıyaslamadım seni mesajı tekrar oku.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O yüzden reform edilmesi lazım. Çağ şartlarını karşılamıyor şu an.
Katılıyorum dinde çoğu ayetin günümüzde hükmü bile olamaz mesela 3 kadın evliliği gibi.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,506
İsim
ArtiAnius
Hocam aynı dusuncedeydim gerçekten tanrının varlığını kabul edip peygamber vb şeylere inancımı yitiriyordum icimden bir his sürekli tanrı var ama dinle çok konusulduklari için tarikalardan dini peygamberi ve kitabı okumadan inanma hissiyatimi kaybettim

Tavsiyem tüm dillerde kuran cevirilerini okuyun ve net bir karara varin

Top Bottom