Neler Yeni

İnanç Olarak Çıkmazda Olmak

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,184
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Devletler 18 yaş altı insan çocuktur dediği için bu. Standart 18 olarak alınmış. Her insan öyle değil ama. Bazıları 13 14 yaşında aklı yerinde oluyor ve gayette iyi düşünebiliyor ve kavrayabiliyor. 18 yaşında olupta hiçbir şeyden anlamayan boş yaşayan insanlarda oluyor. Bu algı galiba 18 yaş sınırı olduğu için var. 15 yaşında bi insan evlenince garip geliyor insanlara. Dedeler, nineler o yaşlarda evlenmiş genelde bizim ülkemizde. Bu garipsenecek bir durum değil. Cidden düşünen ve kıt olmayan bi beyniniz varsa bunu idrak edebilirsiniz.
Geçmişte dedeler nineler severek evlenmiyordu. :D

Ronin34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Şafak Doğan
İnsanı insan yapan şey düşünmek ve sorgulamaktır. Dünya da tek gerçek bilimdir. Din,siyaset,mezhep,milliyetçilik gibi bir çok oluşum insanları kategorize etmekle birlikte toplumları yönetmek için uydurulmuş şeylerden ibarettir. İnsan insandır bu konularda çok kafa yormamak lazım. Önemli olan iyi bir insan olabilmektir. Gerisini çokta önemli değildir.

ÇağdaşKsK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
391
İsim
Çağdaş Alkan
Konuda yazıyor ama, okumadım. Fakat az çok içinde yazanları biliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam somut bir kanıt gösterirmisiniz? Merak ettim sadece.
Kardeşim buradan seni çok tatmin edecek cevaplar çıkmayabilir, ben bu meseleler de hayalhanem diye bir kanal var onu beğeniyorum kada karışıklığı veya cevap alınamayan sorulara güzel cevaplar veriyorlar bakmanı tavsiye ederim

pıtır

80+
Kardeşim buradan seni çok tatmin edecek cevaplar çıkmayabilir, ben bu meseleler de hayalhanem diye bir kanal var onu beğeniyorum kada karışıklığı veya cevap alınamayan sorulara güzel cevaplar veriyorlar bakmanı tavsiye ederim

Repaer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Samet
Kuranı Oku 1400 Yıl Önceden Yakın Zamanda Bulunan Fark Edilen Şeylerle İlgili Ayetler Var Bu Şekilde Gerçekliğini Kavrayabilirsin.

“Biz göğü kudret(imiz)le bina ettik. Şüphesiz, onu genişleten de biziz.” (Zâriyât Sûresi 47)

ÇağdaşKsK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
391
İsim
Çağdaş Alkan
Ateistlerin müslümanlar ile dalga geçtiği sayfayı buraya atman ne kadar doğru? , Neyse

pıtır

80+
Ateistlerin müslümanlar ile dalga geçtiği sayfayı buraya atman ne kadar doğru? , Neyse
dalga geçtikleri şey islam veya müslüman olmaları değil yaptıkları saçma işler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kuranı Oku 1400 Yıl Önceden Yakın Zamanda Bulunan Fark Edilen Şeylerle İlgili Ayetler Var Bu Şekilde Gerçekliğini Kavrayabilirsin.

“Biz göğü kudret(imiz)le bina ettik. Şüphesiz, onu genişleten de biziz.” (Zâriyât Sûresi 47)
bilim insanları boşuna araştırmış keşke kuranı okusaydı?

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Deniz Bey

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.

Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.

Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.

Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
iki tavsiyem var.
1-Buradan veya çevrenden fazla fikir alma sadece kafan karışır.
2-Aç ve oku . Kitapları oku ve araştır bu yol seni kendi yolunu bulmanda yardımcı olur mesela aç tevrat oku , kuran oku , incil oku ama oku ve araştır

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
hala tartışıyormusunuz :c

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,303
İsim
Emre
Discord
necromancerr
hala tartışıyormusunuz :c
şahsen bende araştırma kısmındayım ancak bu süreç boyunca da agnostiklik daha baskın geldi bende çünkü mucize deniyor ancak mucizelerin kuran harici kayda geçen bi yerini görmedim tanrı varmıdır yada yokmudurlada ilgili bir şey diyemem çünkü bizi yaratıp bırakmışta olabilir bizim kader dediğimizi kader adı altında bizi kukla olarakta yönetiyorda olabilir kafam çok karışık bu konularda

Hail Zimbabwe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
George
Allah'ın varlığını kanıtlayamazsın kimse kanıtlayamaz. Bu bir inanç meselesidir. Sen ağaca göğe toprağa bakarsın ve dersin ki vay be bu kadar ince işçilik var ne güzel yaratmış yaratan özenle dersin. Diğeri aynı materyalleri inceler ve der ki, bunların oluşması için bir tanrıya ihtiyaç yok nasıl ki cadı veya makarna canavarı yaratmadıysa, tanrı da yaratmadı gerek de yok der. Her iki düşünce de kusurludur çünkü ikisinin de ispatı yoktur. Yüzde yüz ispatı. Bu yüzden bu dediğim gibi inanç meselesidir. Sen neyi seçince rahat hissediyorum diyosan o yolu tut. Ama iyice araştır et öyle.

Top Bottom