Mesut Yılmaz
80+ Bronze
Bana saygı duyma istediğin gibi söv gram umrumda değilSen saygı duyulacak adamsın yani. Tamamdır racon abi.
Bana saygı duyma istediğin gibi söv gram umrumda değilSen saygı duyulacak adamsın yani. Tamamdır racon abi.
Geçmişte dedeler nineler severek evlenmiyordu.Devletler 18 yaş altı insan çocuktur dediği için bu. Standart 18 olarak alınmış. Her insan öyle değil ama. Bazıları 13 14 yaşında aklı yerinde oluyor ve gayette iyi düşünebiliyor ve kavrayabiliyor. 18 yaşında olupta hiçbir şeyden anlamayan boş yaşayan insanlarda oluyor. Bu algı galiba 18 yaş sınırı olduğu için var. 15 yaşında bi insan evlenince garip geliyor insanlara. Dedeler, nineler o yaşlarda evlenmiş genelde bizim ülkemizde. Bu garipsenecek bir durum değil. Cidden düşünen ve kıt olmayan bi beyniniz varsa bunu idrak edebilirsiniz.
Kardeşim buradan seni çok tatmin edecek cevaplar çıkmayabilir, ben bu meseleler de hayalhanem diye bir kanal var onu beğeniyorum kada karışıklığı veya cevap alınamayan sorulara güzel cevaplar veriyorlar bakmanı tavsiye ederimKonuda yazıyor ama, okumadım. Fakat az çok içinde yazanları biliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam somut bir kanıt gösterirmisiniz? Merak ettim sadece.
Kardeşim buradan seni çok tatmin edecek cevaplar çıkmayabilir, ben bu meseleler de hayalhanem diye bir kanal var onu beğeniyorum kada karışıklığı veya cevap alınamayan sorulara güzel cevaplar veriyorlar bakmanı tavsiye ederim
Ateistlerin müslümanlar ile dalga geçtiği sayfayı buraya atman ne kadar doğru? , Neysehayalhanem
dünyanın en cahil insanları bir araya gelmişler, demişler ki bir dernek kuralım da cahilliğimizi, sadece bedir abi ve türevlerinin güldüğü esprilerimizi yayınlayalım. işte böyle ortaya çıkmış bu güzi…eksisozluk1923.com
dalga geçtikleri şey islam veya müslüman olmaları değil yaptıkları saçma işlerAteistlerin müslümanlar ile dalga geçtiği sayfayı buraya atman ne kadar doğru? , Neyse
bilim insanları boşuna araştırmış keşke kuranı okusaydı?Kuranı Oku 1400 Yıl Önceden Yakın Zamanda Bulunan Fark Edilen Şeylerle İlgili Ayetler Var Bu Şekilde Gerçekliğini Kavrayabilirsin.
“Biz göğü kudret(imiz)le bina ettik. Şüphesiz, onu genişleten de biziz.” (Zâriyât Sûresi 47)
iki tavsiyem var.Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.
Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.
Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.
Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
şahsen bende araştırma kısmındayım ancak bu süreç boyunca da agnostiklik daha baskın geldi bende çünkü mucize deniyor ancak mucizelerin kuran harici kayda geçen bi yerini görmedim tanrı varmıdır yada yokmudurlada ilgili bir şey diyemem çünkü bizi yaratıp bırakmışta olabilir bizim kader dediğimizi kader adı altında bizi kukla olarakta yönetiyorda olabilir kafam çok karışık bu konulardahala tartışıyormusunuz :c