Guest73738944
80+
- Reaksiyon skoru
- 60
Verdiğim cevapla bir bağlantısı var diye alıntıladın sandım, yoksa tabii ki birçok filmde dizide Hazreti Süleyman işlendi.Niye sorguladın ki örnekleri veriyorum ?
Verdiğim cevapla bir bağlantısı var diye alıntıladın sandım, yoksa tabii ki birçok filmde dizide Hazreti Süleyman işlendi.Niye sorguladın ki örnekleri veriyorum ?
Evet alıntı örneği verdiğin için ekledim bendeVerdiğim cevapla bir bağlantısı var diye alıntıladın sandım, yoksa tabii ki birçok filmde dizide Hazreti Süleyman işlendi.
Hakaret etmeye mi çalıştın? Ben belki kalbinde ufacıkta olsa islam sevgisi varsa kalbin ısınsın diye yardımcı olmak istemiştim hemde delilleriyle kanıtlarıyla profesör örneğiyle.Konuda özellikle belirttiğim kısmı okusanız mı? Özellikle @EFI Shell
kardeşim nasıl böyle yorum yaptın bilmiyorum öyle keyfine göre sözünü dinlemedi diye dövmek serbest değil sadece sarsmak diye yazmışımSen ciddi olamazsın dostum bu düşünceye katiliyormusun cidden söyle babana annenin yüzü hariç her yerine vursun ıslak sopa iz bırakmıyo diye duydum
birde şunu ekleme yapıyorum küçücük kızlara evlenme çağına gelmiş ve kızlarimizi sahiplendirelim diyenlere hangi ayetle örnek vericeksin
Ayet değiştirecegiz demiyoruz sana. Dinde zaten 4 kadın evliliği farz falan değil. Eğer adaletli bakacaksan al diyorKültürümüz demen yanlış kardeşim 18 yaş diye kültür yok yasa var, Ayrıca 6 yaşında biriyle kıyaslamadım seni mesajı tekrar oku.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Katılıyorum dinde çoğu ayetin günümüzde hükmü bile olamaz mesela 3 kadın evliliği gibi.
sen bile kendiliğinden dünyaya gelmediğine göre bu kadar şeyinde bir yaratıcısı olması lazım değil mi sen hiç bu zaman kadar kendi kendine oluşan bir oyun site vs. gördünmüArkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.
Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.
Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.
Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
Biliyorum ayetin anlamını, ona rağmen günümüzde modern hayatta geçerli değil diyorum bende ancak köylerde vardır.Ayet değiştirecegiz demiyoruz sana. Dinde zaten 4 kadın evliliği farz falan değil. Eğer adaletli bakacaksan al diyor
2015e kadar zaten ispanyada evlilik yaşı ( reşit olma yaşı ) 13-14tü şimdide 16Devletler 18 yaş altı insan çocuktur dediği için bu. Standart 18 olarak alınmış. Her insan öyle değil ama. Bazıları 13 14 yaşında aklı yerinde oluyor ve gayette iyi düşünebiliyor ve kavrayabiliyor. 18 yaşında olupta hiçbir şeyden anlamayan boş yaşayan insanlarda oluyor. Bu algı galiba 18 yaş sınırı olduğu için var. 15 yaşında bi insan evlenince garip geliyor insanlara. Dedeler, nineler o yaşlarda evlenmiş genelde bizim ülkemizde. Bu garipsenecek bir durum değil. Cidden düşünen ve kıt olmayan bi beyniniz varsa bunu idrak edebilirsiniz.
Zengin bir adam olsaydım geçerliliği olurdu benceBiliyorum ayetin anlamını, ona rağmen günümüzde modern hayatta geçerli değil diyorum bende ancak köylerde vardır.
Bunu demeye çalışıyorum bende hocam, bana kalırsa 18 yaş sınırını 25 e çıkartırım 2023 den itibaren.Devletler 18 yaş altı insan çocuktur dediği için bu. Standart 18 olarak alınmış. Her insan öyle değil ama. Bazıları 13 14 yaşında aklı yerinde oluyor ve gayette iyi düşünebiliyor ve kavrayabiliyor. 18 yaşında olupta hiçbir şeyden anlamayan boş yaşayan insanlarda oluyor. Bu algı galiba 18 yaş sınırı olduğu için var. 15 yaşında bi insan evlenince garip geliyor insanlara. Dedeler, nineler o yaşlarda evlenmiş genelde bizim ülkemizde. Bu garipsenecek bir durum değil. Cidden düşünen ve kıt olmayan bi beyniniz varsa bunu idrak edebilirsiniz.
Orası doğruZengin bir adam olsaydım geçerliliği olurdu bence![]()
Ama onlar çomar, yobaz değil neden çünkü Batı ülkesi. Aynı şeyi İslam'da açıklıyor ama çağ dışı oluyor.2015e kadar zaten ispanyada evlilik yaşı ( reşit olma yaşı ) 13-14tü şimdide 16
Dan Bilzerian gibiZengin bir adam olsaydım geçerliliği olurdu bence![]()