Neler Yeni

İnanç Olarak Çıkmazda Olmak

KAANT10X

80+ Bronze
Çeşitli araştırmaları yapın kafanıza en uygun olan fikri seçin. Siyasi bir tutum kesinlikle izlemeyin.
Ama bir gün hakikat kalbinize indiğinde pişman olmamak için bugün en doğru kararı vermeye çalışın.

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
Sen ciddi olamazsın dostum bu düşünceye katiliyormusun cidden söyle babana annenin yüzü hariç her yerine vursun ıslak sopa iz bırakmıyo diye duydum

birde şunu ekleme yapıyorum küçücük kızlara evlenme çağına gelmiş ve kızlarimizi sahiplendirelim diyenlere hangi ayetle örnek vericeksin
kardeşim nasıl böyle yorum yaptın bilmiyorum öyle keyfine göre sözünü dinlemedi diye dövmek serbest değil sadece sarsmak diye yazmışım
o şahsın yaptığı açıklama umrumda değil erken evliliğe iyi bakarım ama zorla yada dayatarak yapılacak her evliliğe karşıyım ki islamda karşı
Mesaj otomatik birleştirildi:

evlilik yaşı islamda sadece vücudun ergenliğe girmesiyle olmaz olgunluğa ( mantıklı düşünebilme ) erişememiş erkek/kız evlenemez
eskiden insanlar daha erken hayata atıldıkları için daha erken olgunlaşıp evlilik çağına akli olarakta gelebiliyolardı şimdi öyle değil.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Kültürümüz demen yanlış kardeşim 18 yaş diye kültür yok yasa var, Ayrıca 6 yaşında biriyle kıyaslamadım seni mesajı tekrar oku.

Katılıyorum dinde çoğu ayetin günümüzde hükmü bile olamaz mesela 3 kadın evliliği gibi.
Ayet değiştirecegiz demiyoruz sana. Dinde zaten 4 kadın evliliği farz falan değil. Eğer adaletli bakacaksan al diyor

emiliano

80+ Bronze
Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.

Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.

Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.

Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
sen bile kendiliğinden dünyaya gelmediğine göre bu kadar şeyinde bir yaratıcısı olması lazım değil mi sen hiç bu zaman kadar kendi kendine oluşan bir oyun site vs. gördünmü

-nisay

80+ Bronze
Devletler 18 yaş altı insan çocuktur dediği için bu. Standart 18 olarak alınmış. Her insan öyle değil ama. Bazıları 13 14 yaşında aklı yerinde oluyor ve gayette iyi düşünebiliyor ve kavrayabiliyor. 18 yaşında olupta hiçbir şeyden anlamayan boş yaşayan insanlarda oluyor. Bu algı galiba 18 yaş sınırı olduğu için var. 15 yaşında bi insan evlenince garip geliyor insanlara. Dedeler, nineler o yaşlarda evlenmiş genelde bizim ülkemizde. Bu garipsenecek bir durum değil. Cidden düşünen ve kıt olmayan bi beyniniz varsa bunu idrak edebilirsiniz.

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
Devletler 18 yaş altı insan çocuktur dediği için bu. Standart 18 olarak alınmış. Her insan öyle değil ama. Bazıları 13 14 yaşında aklı yerinde oluyor ve gayette iyi düşünebiliyor ve kavrayabiliyor. 18 yaşında olupta hiçbir şeyden anlamayan boş yaşayan insanlarda oluyor. Bu algı galiba 18 yaş sınırı olduğu için var. 15 yaşında bi insan evlenince garip geliyor insanlara. Dedeler, nineler o yaşlarda evlenmiş genelde bizim ülkemizde. Bu garipsenecek bir durum değil. Cidden düşünen ve kıt olmayan bi beyniniz varsa bunu idrak edebilirsiniz.
2015e kadar zaten ispanyada evlilik yaşı ( reşit olma yaşı ) 13-14tü şimdide 16

The Semih

80+ Gold
Bunu demeye çalışıyorum bende hocam, bana kalırsa 18 yaş sınırını 25 e çıkartırım 2023 den itibaren.

Zengin bir adam olsaydım geçerliliği olurdu bence :D
Orası doğru :D

-nisay

80+ Bronze
2015e kadar zaten ispanyada evlilik yaşı ( reşit olma yaşı ) 13-14tü şimdide 16
Ama onlar çomar, yobaz değil neden çünkü Batı ülkesi. Aynı şeyi İslam'da açıklıyor ama çağ dışı oluyor.

Zengin bir adam olsaydım geçerliliği olurdu bence :D
Dan Bilzerian gibi :) Hiç biri de çıkıp demiyor ki ulan 20 kadınla napıyorsun. Aynısını bir müslüman yapsın bak neler oluyor dünyada.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,330
Üyeler
165,002
Son üye
TypeRr
Top Bottom