Baba - banka - DEHB/Depresyon üçgeni: Ben ne yapacağım?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,569
Arkadaşlar merhaba. Direkt konuya giriyorum.
Şimdi ben DEHB ve depresyon hastasıyım.
DEHB için çok eskiden ilaç kullandım ondan sonra doktorlar vermedi, DEHB tanım olmasına rağmen görmezden geldiler. En son geçen ay bir doktor buldum, o harbi harbi ilgilendi. Beni dinledi, babamı dinledi vs. Devlet doktoru bu arada. Bu doktor hem depresyon hem DEHB hem de anksiyete için bütün ilaçlarımı düzenledi. Ondan beridir daha iyiyim - hafif inişli çıkışlar var ama normaldir.

Ben DEHB için ilaç almadan önce semptomları hayvan gibi gösteriyordum. Dikkat odak sorunları, unutkanlık, dürtüsellik, motivasyon düşüklüğü vs.
Benim Kızılay'dan tanıdığım bir arkadaşım da benle aynı dertten muzdarip. Onda da hayvan gibi DEHB belirtileri var.
Şimdi dürtüsellik dedim ya. Ben hayvan gibi harcama yaptım, kontrolsüzce. Yani 16 binlik kredi kartını nasıl boşalttım hiçbir fikrim yok. Gerçekten ne ara harcadım falan bilmiyorum. O anlar hafızamda yok. Sonra İbrahim Bilgen diye bir psikiyatristin youtube kanalına girdim ve DEHB'lilerin çoğu hayatında bir dönem bireysel maddi kriz yaşamış. Yani bu DEHB'liler için çok sıradan olarak kabul ediliyor.

Şimdi bu kart benim adıma ve haziran ayından beri faiz işliyor ve enpara sürekli taciz ediyor. İşe girdim ödemek için bu sefer depresyon nüksetti.
Bir daha asla mutlu olamayacakmış gibi hissetmeye başladım ve bu etki 1 ay sürdü. İşte en son ruh sağlığı aciline gittim. Artık dayanamıyordum EKT istedim. Doktor polikliniğe gel, EKT çok hard bir tedavi, başka ilaçlar deneyelim dedi. İlaç sayım 5 e çıktı ama daha iyi hissediyorum.

Şimdi ben babama geçen ilk defa içimi döktüm.
"Ben senin yüzünden depresyona girdim" dedim. Dediği şey "Allah yardım etsin". O kadar sinirlendim ki çıldıracak gibi oldum.

Bir başka gün DEHB'i anlattım. Bu dürtüsel harcamaları, motivasyon eksikliğinin DEHB'le olan ilişkini beyin biyolojisini falan anlattım.
Dediği şey şu oldu "Peki bütün DEHB'liler senin gibi duygusuz mu?"
Anlayacağınız üzere babam sürekli her fırsatta eleştiriyor, negatiflik sergiliyor. Her fırsatta ama her fırsatta. Neyse! Babam hiçbir şekilde destek olmayacağını söyledi.

Yani hem sorunun kendisi, hem de böyle bir tutumu olması beni biraz üzdü.
Uyandıktan sonra normalim ama aklıma her babam geldiğinde ruh halim düşüyor.
Şimdi banka da taciz aramalarına başladı.
Ben ne yapacağım ya?

(Öneri vermek zorunda değilsiniz sadece içimi dökmek istedim.)

18 yaşında 16 binlik kredi kartı limitini nasıl aldın? Ne işte çalışıyorsun ve eğitimin ne durumda?

Ben de de DEHB var para harcamayla alakası bile yok. 16 bin harcayabilmek direkt olarak vurdumduymazlık.

Ben de de DEHB var para harcamayla alakası bile yok. 16 bin harcayabilmek direkt olarak vurdumduymazlık.
Ya sen şey değil misin? Hani konuda bilgin olsun olmasın konuşan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

18 yaşında 16 binlik kredi kartı limitini nasıl aldın? Ne işte çalışıyorsun ve eğitimin ne durumda?
Valla ben de babam da şaşırdı. O zaman garson olarak çalışıyordum. Dayımın yanındaydım. Depresyonum peek yapmıştı yani. Artık halüsinasyon falan görüyordum. Sonra antipsikotik ile halüsinasyonlar bastırıldı.

Valla ben de babam da şaşırdı. O zaman garson olarak çalışıyordum. Dayımın yanındaydım. Depresyonum peek yapmıştı yani. Artık halüsinasyon falan görüyordum. Sonra antipsikotik ile halüsinasyonlar bastırıldı.
Okul?

Aynen kardeşim sen de dünyadaki her psikolojik sorun sendeymiş gibi davranıp üzerine psikolog gibi davranan çocuk değil misin
Ayrıca DEHB VAR BENDE DİYORUM
O anlar hafızamda yok aynen kardeş
Ayrıca fikrim olmayan konuları da atarsan sevinirim zira 5000 tane konu açıyorsun haftada
Bir din hocası oluyorsun bir psikolog ama hiçbiri de değilsin maalesef.

Lise mezunuyum. Depresyon sebebiyle hep mezuna kaldım ki onun öncesi de var. 9.sınıftan beri intihara olumlu bakan biriydim. Yani o zaman bile psikiyatriste gitmem gerekiyordu ama ailem ciddiye almadı. Şu an bile ciddiye almıyorlar durumumu. Tamam eyw benim de mücadele etmem gerekiyor - ki ediyorum ama onlara göre öylece duruyorum - ama ciddiyete almadılar ve hastane kayıtlarımda 3 özkıyım kaydı var.

Aynen kardeşim sen de dünyadaki her psikolojik sorun sendeymiş gibi davranıp üzerine psikolog gibi davranan çocuk değil misin
Ayrıca DEHB VAR BENDE DİYORUM
O anlar hafızamda yok aynen kardeş
Ayrıca fikrim olmayan konuları da atarsan sevinirim zira 5000 tane konu açıyorsun haftada
Bir din hocası oluyorsun bir psikolog ama hiçbiri de değilsin maalesef.
İşte senin bilgisizliğin de burada başlıyor. Her DEHB'li aynı değil. DEHB katı formlu bir durum değil. Herkes kendine özel. Ayrıca psikolog, din hocası gibi de davranmıyorum. Sadece çok yönlü gelişmeye odaklıyım. Senin gibi sabit kalamıyorum. Dün nasılsan bugün de öylesin.

İşte senin bilgisizliğin de burada başlıyor. Her DEHB'li aynı değil. DEHB katı formlu bir durum değil. Herkes kendine özel. Ayrıca psikolog, din hocası gibi de davranmıyorum. Sadece çok yönlü gelişmeye odaklıyım. Senin gibi sabit kalamıyorum. Dün nasılsan bugün de öylesin.
Senin kadar olay yaşayacağıma sabit kalırım daha iyi en azından amacımı biliyorum. Çok gelişmek dediğin de gelişim olsa bari.

Lise mezunuyum. Depresyon sebebiyle hep mezuna kaldım ki onun öncesi de var. 9.sınıftan beri intihara olumlu bakan biriydim. Yani o zaman bile psikiyatriste gitmem gerekiyordu ama ailem ciddiye almadı. Şu an bile ciddiye almıyorlar durumumu. Tamam eyw benim de mücadele etmem gerekiyor - ki ediyorum ama onlara göre öylece duruyorum - ama ciddiyete almadılar ve hastane kayıtlarımda 3 özkıyım kaydı var.
Bir yandan yksye ciddi bir şekilde çalışıp üniversiteye başlaman ve kendine iyi bir gelecek planı yapman lazım. Yoksa bu şekilde gündelik sıkıntıları kafaya takarak daha kötü bir duruma düşersin. Kredi kartı borcunu da çalışarak ödersin bir şekilde, çok dert etmene gerek yok. Ama geleceğini ihmal etme.

Bir yandan yksye ciddi bir şekilde çalışıp üniversiteye başlaman ve kendine iyi bir gelecek planı yapman lazım. Yoksa bu şekilde gündelik sıkıntıları kafaya takarak daha kötü bir duruma düşersin. Kredi kartı borcunu da çalışarak ödersin bir şekilde, çok dert etmene gerek yok. Ama geleceğini ihmal etme.
Çalışamıyorum işte. Depresif birine dönüşüyorum bir anda.
Üstelik ilk 11K ya girmem lazım. Bunun için de şimdiden çalışmam lazım ama hem iş hem ders olmaz. YKS ye de tam verimli çalışamıyorum. Uykululuk problemim var. Nöroloji bunun için de EEG istedi. Ama bir şekilde çabalıyorum.
İşte kredi kartı borcu beni bitirecek diye korkuyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,375
Üyeler
187,500
Son üye
clydebeck
Geri