BugraSamet
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 904
Xiaomi Redmi Note 8 pro telefonunu bugün aldım.Şarj 67 ydi açtığımda.%5 e kadar baktım ve şarja taktım.Ne kadar süre takmam gerek?%100 olunca çıkarsam olur mu?
%100 olduğunda çıkartabilirsin bir sorun olmaz fazla bekletmek eski bataryalarda geçerli hayırlı olsun...Xiaomi Redmi Note 8 pro telefonunu bugün aldım.Şarj 67 ydi açtığımda.%5 e kadar baktım ve şarja taktım.Ne kadar süre takmam gerek?%100 olunca çıkarsam olur mu?
Teşekkür ederim.İnternette 6 saat diyor ama sorun olmaz değil mi?%100 olduğunda çıkartabilirsin bir sorun olmaz fazla bekletmek eski bataryalarda geçerli hayırlı olsun...
Ben akşamdan sabaha beklemiştim not 8 proyuTeşekkür ederim.İnternette 6 saat diyor ama sorun olmaz değil mi?
Teşekkür ederim.İnternette 6 saat diyor ama sorun olmaz değil mi?
Eski kafalıkla alakalı bir durum o sebepten bırakanlar oluyor fakat siz şarjda bıraksanız bile şarj etmeyecektir.Teşekkür ederim.İnternette 6 saat diyor ama sorun olmaz değil mi?
Eski kafalıkla alakalı bir durum o sebepten bırakanlar oluyor fakat siz şarjda bıraksanız bile şarj etmeyecektir.
÷60-80 arası en sağlıklısı.
Teşekkür ederim %100 olunca şarjdan çıkaracağım o zaman.Bu arada telefon şarjdayken sosyal medyaya baksak bataryayı falan kötüleştirir mi?eski takoz telefonlar dönemindeki pil teknolojisi, ilk kullanımda 10-12 saat şarz etme süresi gerektiriyordu. fakat yıl 2020 olmuş durumda. teknolojide yıllar gibi hayli ilerledi. günümüzdeki üretilen tüm telefon bataryalarında, ilk kullanım öncesi uzun süreli şarz etme gibi bir zorunluluk vermiyor. bu şu demek. telefonu kutusundan açtın ve şarzın mesela %30. istersen şarza takıp doldurabilirsin. veya ayarlamaları yapana kadar kullanıp %x de de takabilirsin ve %100 olana kadar da beklemene gerek yok.
tek dikkat gerektiren konu şu. bataryanın yıllarca kendin bozmaması adına şunları yapabilirsin kardeşim.
gibi olaylar. %20 ile %80 arasındaki şarz limitinde, telefonu ara ara takıp 15-20 dk şarz edebilirsin. bu pilini bozmaz. teknoloji çok gelişti
- pili tamamen bitirip full olana kadar şart etmemek
- şarzda oyun oynamak
- telefon aşırı sıcak iken şarz etmek
![]()
Yanlış bilmiyorsam sağlıklı değil fakat onu yapanlarında bataryası zamanla bozuluyor yapmayanlarında bozuluyor batarya ömrü ortalama 2-3 yıl sonra sıkıntı oluyor zaten kasmana gerek yok benceTeşekkür ederim %100 olunca şarjdan çıkaracağım o zaman.Bu arada telefon şarjdayken sosyal medyaya baksak bataryayı falan kötüleştirir mi?
Şarda kullanımı sana en basit şu şekilde açıklayabilirim. Şarz sırasında telefonu kullandığında eğer telefon ciddi anlamda ısınıyorsa, bu pile normaldede zarar verdiğinden ayrıca şarz sırasında sıcak olduğundan tabikide pili kötü yönde etkiler. bu telefon kullanımını sosyal medya olarak kıyaslamadım farkettiysen. şarza kullanırken dedim. bu internette gezinmede olabilir, mini oyunlar veya whatsapp da olabilir. çok ısınıyorsa ya şarzda kullanma yada şarz et öyle kullan ki pili seni ileriki yıllar üzmesin. Unutma pillerin bir şarz döngüsü vardr. mesela 300 %0 dan %100 e doldurduğunda şarz hücreleri artık her şarzda eskisinden daha daha kötü performans vermeye başlar. bu döngüyü en sağlıklı kullanmak anlattıklarım gibi olmalıTeşekkür ederim %100 olunca şarjdan çıkaracağım o zaman.Bu arada telefon şarjdayken sosyal medyaya baksak bataryayı falan kötüleştirir mi?
Isınmıyorsa kullanabilirim o zaman değil mi?Şarda kullanımı sana en basit şu şekilde açıklayabilirim. Şarz sırasında telefonu kullandığında eğer telefon ciddi anlamda ısınıyorsa, bu pile normaldede zarar verdiğinden ayrıca şarz sırasında sıcak olduğundan tabikide pili kötü yönde etkiler. bu telefon kullanımını sosyal medya olarak kıyaslamadım farkettiysen. şarza kullanırken dedim. bu internette gezinmede olabilir, mini oyunlar veya whatsapp da olabilir. çok ısınıyorsa ya şarzda kullanma yada şarz et öyle kullan ki pili seni ileriki yıllar üzmesin. Unutma pillerin bir şarz döngüsü vardr. mesela 300 %0 dan %100 e doldurduğunda şarz hücreleri artık her şarzda eskisinden daha daha kötü performans vermeye başlar. bu döngüyü en sağlıklı kullanmak anlattıklarım gibi olmalı