Yardım M2 Ssd İçin Boyut Mu? Hız Mı?

lumyk

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
1500
Evet arkadaşlar sınırlı bütçem var 1500 Türk Lirasını geçmicek şekilde ssd araştırıyorum Windows kurulucak oyüzden dram li versiyonları inceledim şuanda çok popüler olan kioxia exceria g2 serisine bakıyorum 1Tb olan versiyonu aşa yukarı 1100tl. Arada Kaldığım konuda şöyle Plus versiyonu yani okuma yazma hızı daha iyi olan fakat 500gb versiyonu 899 tl. 1tb lık olan bütçemi aşıyor içine 2 3 oyun kuracağım fakat 3 oyun 500 gbdı biraz doldurur 200gb boş kalır. Sorum şu arkadaşlar 500gb da bana yeterde işte son kullanıcı olarak Okuma yazma hızı için fedakarlık etmeye değermi ardışık rastgele okuma 650 ye 400 teorik olarak çok fark var ama son kullanıcı ne kadar etkiler.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-09-10 161223.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-10 161223.png
    26.8 KB · Hit: 54
SSD ler standart kullanıcılar için yeteri kadar hızlıdır zaten, 1TB olanı alıp kapasiteye para verin. Çünkü SSD lerin hepsinin hızı günümüzde yeterli.

Zaten bende öyle düşünüyorum ama işte mı acabalar beni kemirdi. Emin olamadım. hani hız olarak rastgele okumalar 400 e 650 sistem açılmasını 5 saniye etkilermi mesela. 1tb olanı almak mantıklıda bilgi olarakta merak ettiğim bir şey.

Kioxia g2 modelini hali hazırda kullanıyorum. Dramli güzel bir model. Öneririm

Zaten bende öyle düşünüyorum ama işte mı acabalar beni kemirdi. Emin olamadım. hani hız olarak rastgele okumalar 400 e 650 sistem açılmasını 5 saniye etkilermi mesela. 1tb olanı almak mantıklıda bilgi olarakta merak ettiğim bir şey.

Sorun olmaz 400mb/sn bile güncel oyunların hepsi için yeterli bir hız.

Kioxia g2 modelini hali hazırda kullanıyorum. Dramli güzel bir model. Öneririm
teşekkür ederim yorumun için 1tb olanı alacağım büyük ihtimalle
Sorun olmaz 400mb/sn bile güncel oyunların hepsi için yeterli bir hız.
windows için yeterli gelmiyor hdd ile aldığım performans neredeyse aynı zaten bir kere wd green alarak en büyük pişmanlığımı gerçekleştirdim birdaha bilindik marka iyidir mantığında gitmem. Yoksa çoktan dramsiz kingston NVS2 yapıştırmıştım :D

Geri