Öneri Gerçekten Acil, HP Victus 16-s0020nt Alacağım, sorular konuda.

Mıratd

80+
Reaksiyon skoru
0
Başlıktaki modelden alacağım. 5k lık indirimi birkaç saate bitiyor. Yine de 20.00-21.00 e kadar yazmaktan lütfen çekinmeyin

Aynı model, ben 31.500 e alacağım.

Bu bilgisayarı öncelikle üniversiteyi atlatmak için alıyorum. Programlama, teknik çizim ve 3d tasarım yapacağım. Bunun dışında Civ6, bir iki paradox oyunu ve bir iki yeni çıkan FPS oynatsa yeter.

Soru:

1. Düzgün kullanıldığında (fiziki hasar almadıkça ve 1-2 yılda bir bakım yapıldığında) bu laptop 10 yılı aşabilir mi?

2. Sistemin belirttiğim amaçlar için biraz overkill olduğunun farkındayım. Önerebileceğiniz çok da aratmayacak performansta daha düşük fiyatlı bir laptop var mı?

3. Victus serisinin kronik sorunları yok diye biliyorum. Yine de soruyorum, bu laptop ısınma sorunu çıkarır mı? Fan olmadan kullanılabilir mi?

Bonus - Ryzen 5 güçlü bir CPU mu? Ryzen 7 mi takabilir miyim bu laptopa?

Lütfen istediğiniz soruya cevap verin, dediğim gibi indirim birkaç saate bitiyor.

Şimdiden teşekkürler.

IMG20230925132832.jpg

Baktığım diğer laptoplarla bir karşılaştırması.

Laptop da ram SSD harici upgrate yapamazsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Onlar da anakarta gömülü ise hiç yapamazsın .d

+ olarak 4050yi ben şahsen beğeniyorum laptoplarda

Laptop da ram SSD harici upgrate yapamazsın

Onlar da anakarta gömülü ise hiç yapamazsın .d
Eyw XD
Hiç anlamıyorum laptoptan, hayatım boyunca 4 GB RAM eski bir masaüstü kullandım, o yüzden bu bana büyük bir upgrade .dd

Eyw XD
Hiç anlamıyorum laptoptan, hayatım boyunca 4 GB RAM eski bir masaüstü kullandım, o yüzden bu bana büyük bir upgrade .dd
.d dün asusun bir laptopu nneredyse yarı fiyatına inmişti keşke onu almasaydin hocam zatn indirimde olduğunu görünce 20dk içinde bitti.d

laptop kompakt bir yapıda olduğu için illa ki ısınır, fan şart. Bakımı 1-2 yıl yapıp ta 10 yıl kullanmayı düşünemezsin. Bakımı 6 ayda bir bile yaptıran var. Yılda 1 ideal. Yatakta yatarak iş yapma, yerden yüksek bir masan olsun, toz toplamaz böylelikle ısınma sorununu daha geç yaşatır sana.

Başlıktaki modelden alacağım. 5k lık indirimi birkaç saate bitiyor. Yine de 20.00-21.00 e kadar yazmaktan lütfen çekinmeyin

Aynı model, ben 31.500 e alacağım.

Bu bilgisayarı öncelikle üniversiteyi atlatmak için alıyorum. Programlama, teknik çizim ve 3d tasarım yapacağım. Bunun dışında Civ6, bir iki paradox oyunu ve bir iki yeni çıkan FPS oynatsa yeter.

Soru:

1. Düzgün kullanıldığında (fiziki hasar almadıkça ve 1-2 yılda bir bakım yapıldığında) bu laptop 10 yılı aşabilir mi?

2. Sistemin belirttiğim amaçlar için biraz overkill olduğunun farkındayım. Önerebileceğiniz çok da aratmayacak performansta daha düşük fiyatlı bir laptop var mı?

3. Victus serisinin kronik sorunları yok diye biliyorum. Yine de soruyorum, bu laptop ısınma sorunu çıkarır mı? Fan olmadan kullanılabilir mi?

Bonus - Ryzen 5 güçlü bir CPU mu? Ryzen 7 mi takabilir miyim bu laptopa?

Lütfen istediğiniz soruya cevap verin, dediğim gibi indirim birkaç saate bitiyor.

Şimdiden teşekkürler.

Alıntıyı görüntüle

Baktığım diğer laptoplarla bir karşılaştırması.

Yapma ya, kaç paraydı? Bunu daha almadım zaten.
37-40k birşeydi hocam

4050-4060lı laptoplar buldum hocam bakın isterseniz

MSI olana ram takviyesi yapılır mis gibi olr

Ekler

• Screenshot_2023-09-25-14-26-51-960_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    Screenshot_2023-09-25-14-26-51-960_com.pozitron.hepsiburada.jpg
    562.7 KB · Hit: 67
  • Screenshot_2023-09-25-14-27-08-311_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-09-25-14-27-08-311_com.miui.gallery.jpg
    498 KB · Hit: 68
37-40k birşeydi hocam

4050-4060lı laptoplar buldum hocam bakın isterseniz

MSI olana ram takviyesi yapılır mis gibi olr
Hocam sağolasın, MSI ın thin serisine bakmıştım. Hatta önceden konu bile açmıştım. Bu 4050 li model müthişmiş. Buna RAM kaça takılır sence? Thin lerde bir de sadece 1 fan var. E victusa da ayrıca fan takmak gerek. Diyorum ki madem ikisini de fanlı kullanacağım, daha ucuz ve neredeyse aynı sistemliyi alayım.

MSI a 8gb RAM de takınca Victusun özelliklerine yaklaşıyor gördüğüm kadarıyla. Ne diyorsun? Geriye bir malzeme kalitesi kalıyor.

Hocam sağolasın, MSI ın thin serisine bakmıştım. Hatta önceden konu bile açmıştım. Bu 4050 li model müthişmiş. Buna RAM kaça takılır sence? Thin lerde bir de sadece 1 fan var. E victusa da ayrıca fan takmak gerek. Diyorum ki madem ikisini de fanlı kullanacağım, daha ucuz ve neredeyse aynı sistemliyi alayım.

MSI a 8gb RAM de takınca Victusun özelliklerine yaklaşıyor gördüğüm kadarıyla. Ne diyorsun? Geriye bir malzeme kalitesi kalıyor.
Ortalama aynı rami 500-650₺ ye çok rahat bulursun 8gb modelini

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,392
Üyeler
186,477
Son üye
DUZZZ
Geri