Intel i7 13700f absürt sıcaklık değerleri

ikrime

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamlar, bundan bir iki ay önce intel i7 13700f'li bir sistem toplamıştım. Henüz bir sıvı soğutucu almadım, stock soğutucu kullanıyorum ancak kesinlikle bir sıvı soğutucu almayı düşünüyorum. Her ne kadar stock soğutucu kullansam da işlemci sıcaklığı için aldığım değerlerin çok saçma olduğunu düşünüyorum. bilgisayar boştayken ve cpu kullanımı %0 iken sıcaklık nerdeyse 60 dereceyi buluyor. opera'yı açtığım zaman ise sanki çok ciddi ve ağır bir işlem yaptırıyormuşum gibi fan sesi geliyor ve sıcaklık 70'lere çıkıp sonra tekrar 55-65 arasına düşüyor. En vahimi ise fifa 23 oynarken sıcaklık 100 dereceyi görüyor ve 95-100 arası seyrediyor. Belirttiğim gibi bir sıvı soğutucu almayı kesinlikle düşünüyorum ancak bu sıcaklık değerleri normal mi?

1696111396700.png

normal bence
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ayarlara girip cpunun gucunu %50 ye filan indirmeni oneririm fakat uzun zaman oldu nerden yapilcagini bilmiyorum yt den bakarsin

Selamlar, bundan bir iki ay önce intel i7 13700f'li bir sistem toplamıştım. Henüz bir sıvı soğutucu almadım, stock soğutucu kullanıyorum ancak kesinlikle bir sıvı soğutucu almayı düşünüyorum. Her ne kadar stock soğutucu kullansam da işlemci sıcaklığı için aldığım değerlerin çok saçma olduğunu düşünüyorum. bilgisayar boştayken ve cpu kullanımı %0 iken sıcaklık nerdeyse 60 dereceyi buluyor. opera'yı açtığım zaman ise sanki çok ciddi ve ağır bir işlem yaptırıyormuşum gibi fan sesi geliyor ve sıcaklık 70'lere çıkıp sonra tekrar 55-65 arasına düşüyor. En vahimi ise fifa 23 oynarken sıcaklık 100 dereceyi görüyor ve 95-100 arası seyrediyor. Belirttiğim gibi bir sıvı soğutucu almayı kesinlikle düşünüyorum ancak bu sıcaklık değerleri normal mi?

Alıntıyı görüntüle
10 nanometre'nin çokomelli meyveleri malesef.

şöyle diyim işlemcileri üretimini gösteriyor. örn amd tarafı şuan güncel 5nm üretiyor bir önceki nesilde 7 nanometre üretime sahipti. fakat intel amcam canım amcam güzel amcam 14nm 10nanometreye anca düşebildi. ne kadar düşük nanometre o kadar daha düşük ısı demek. hani eskiden bi tabir vardı ''amd alma ısınıyor yanıyor alev topu'' heh şuan güncel işlemcilerde intele deniyor o. bu yüzden dedim 10 nanometrenin meyveleri diye. he amd'de ısınmıyor değil çünkü onlarda performansı arttırmak için düşük nanometreyi kullanıyor yine ısınıyor ama dizginlenebiliyor extreme cpuları hariç.

normal bence

ayarlara girip cpunun gucunu %50 ye filan indirmeni oneririm fakat uzun zaman oldu nerden yapilcagini bilmiyorum yt den bakarsin
evet gerçekten de işe yaradı. oyuna girdiğim an 100 derece olan fifa'da 60'ı geçmedi. iyi bir fan alana kadar bu şekilde işlemcinin gücünü düşürmem daha iyi olacaktır o zaman.

neden?

malesef hiç bilmediğim terimler :(
Ne demek neden.Basitçe anlatmak gerekirse işlemcin fazlasıyla güçlü.Harcadığı güce nazaran intelin verdiği fan yüksek devirde dönmesine rağmen yetersiz kalıyor.360mm sıvı soğutucuya geçebilirsiniz.

Hocam Ferrari almışsın niye torosa girmiyor diyorsun 😂 acil 360 lik soğutma al.

Stok fanla normal bu kadar ısınması.
LS-LT720 tavsiye ediyorum işlemcinize.

Ne demek neden.Basitçe anlatmak gerekirse işlemcin fazlasıyla güçlü.Harcadığı güce nazaran intelin verdiği fan yüksek devirde dönmesine rağmen yetersiz kalıyor.360mm sıvı soğutucuya geçebilirsiniz.
Ha pardon noktayı görmemişim. Normal fan alınız dediniz sandım.

Alıntıyı görüntüle
Klasik 10nm farkı ve klasik 13.nesil watt sorunu çok fazla watt çekip 10nm yapmaları berbat işte ama anlamiolar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,708
Üyeler
192,776
Son üye
Quenchh
Geri