Sizce sistemimi garantiye göndermelimiyim?

invy

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
316
GoodRam 512GB PX500 Gen3x4 M.2 NVMe SSD
GameBooster GB-G203B 550W Psu Kasa
İntel Core İ3 12100F
Asus PRIME H610M-R D4
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Single Kit Ram sistem geldiğinde 1 tane rami algılamıyordu tak çıkar yapmıştım.
ASUS Dual GeForce RTX 3050 OC Edition 8GB V2 GDDR6 128 Bit RGB LHR Ekran Kartı

Denemediğim yol kalmadı OCCT Den 15DK Vram test ve 10 dk cpu test Windows bellek tanılama testi yaptım hiç bir sıkıntı çıkartmadı oyunlarda drop yiyip gpu düşmesi yaşıyorum windows 10 prodayken sistem m2 ye yüklüydü ayrıyetten sata diskim vardı ve m2 diskte hata gözüküyordu win 10 home s.g geçtim. şuan disklerimde hata yok gözüküyor ama çok drop yiyorum ve dokular çok geç yükleniyor sistemdeki bileşenlerde sıkıntı yok işlemci tekli ve çoklu çekirdek testinde gereken değerleri verdi ama ortada sorun yokken fps drop yiyorum gpum düşüyor ve. Mesela fortnite da herhalde disk yükliyemediğinden işlemcinin tüm çekirdekleri %100 oluyor bi 3dk sonra filan düzeliyor ve sata ssdimde de olsa drop yiyorum %78 Sağlığı eski çok kötü sistemim vardı onda bu ssd ile drop yoktu ama sistem kötü diye olalbillir size direk sistemimi göndermeliyim m2 yimi.

Videodaki oyunlar m2 ye kurulmuştur oyunda hızlı giderken çok oluyor dokular bir anda yüklendiğinden dolayı

Son düzenleme:
Sizce.

Böyle bir sistemi alman zaten başlı başına bir hata. Ekran kartı F/P olarak rezalet, PSU kötü. Kim bilir fiyatı ne kadardır. Yani sorunun umarım çözülür ama ederinden çok daha fazla verdiğini düşünüyorum bu sisteme. Ayrıca 1 tane RAM'i algılamıyordu demişsin RAM 8 mi 16 mı? Ayrıca işlemci kullanımın da biraz yüksek gibi ama o ekran kartı için fazlasıyla yeterli orası ayrı.

Böyle bir sistemi alman zaten başlı başına bir hata. Ekran kartı F/P olarak rezalet, PSU kötü. Kim bilir fiyatı ne kadardır. Yani sorunun umarım çözülür ama ederinden çok daha fazla verdiğini düşünüyorum bu sisteme. Ayrıca 1 tane RAM'i algılamıyordu demişsin RAM 8 mi 16 mı? Ayrıca işlemci kullanımın da biraz yüksek gibi ama o ekran kartı için fazlasıyla yeterli orası ayrı.
10999 TL di fiyatı rammerdede sıkıntı yok 2x8
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Drop LoL valorant gibi oyunlar değilde GTA pubg fortnite gibi oyunlarda oluyor M2 yujliyemediginden CPU yüksek oluyor bence

Son düzenleme:
10999 TL di fiyatı rammerdede sıkıntı yok 2x8

Drop LoL valorant gibi oyunlar değilde GTA PUBG fortnite gibi oyunlarda oluyor M2 yujliyemediginden CPU yüksek oluyor bence

Maalesef fazla para vermişsin sisteme ama yapacak bir şey yok almışsın bi kere. Normal HDD kullanıyorsan droplar bence normal. 200-300TL'ye 256GB SSD al kur sorun düzelir çok yüksek ihtimalle.

• Beğen
Reaksiyonlar: invy
Maalesef fazla para vermişsin sisteme ama yapacak bir şey yok almışsın bi kere. Normal HDD kullanıyorsan droplar bence normal. 200-300TL'ye 256GB SSD al kur sorun düzelir çok yüksek ihtimalle.
Hocam 10 k ya 1650 sistemler satiyolar sistemde sata SSD var 78 sağlıklı ve dokuları geç yukliyen M2 2 sinide Windows kurdum denedim drop aynı aliyimmi SSD sizce?

Hocam 10 k ya 1650 sistemler satiyolar sistemde sata SSD var 78 sağlıklı ve dokuları geç yukliyen M2 2 sinide Windows kurdum denedim drop aynı aliyimmi SSD sizce?

Şimdi elinde M2 SSD var %78 sağlıklı ve ona kurdun drop yiyorsun, normal bildiğimiz SSD var ona kurduğunda da yiyorsan sorun başka bir şey kaynaklıdır eğer ki diğer SSD sağlamsa. Altta açık olan programları falan kontrol ettin mi? Malwarebytes ile tarama falan yap, işlemciyi kullanan uygulamalar var mı kontrol et.

Şimdi elinde M2 SSD var %78 sağlıklı ve ona kurdun drop yiyorsun, normal bildiğimiz SSD var ona kurduğunda da yiyorsan sorun başka bir şey kaynaklıdır eğer ki diğer SSD sağlamsa. Altta açık olan programları falan kontrol ettin mi? Malwarebytes ile tarama falan yap, işlemciyi kullanan uygulamalar var mı kontrol et.
her şey temiz Kaspersky ile diski tarattım sorun yoktu ama win10 proyken M2 ssd de error çıkıyordu şuan win 10 home s.g hata çıkmıyor ama drop var dokular geç yükleniyor

78 sağlıklı sata SSD M2 99 sağlık

Sistemdeki bütün parçaları da tek tek test ettim hiç hata yok ekran kartım 15 dk VRAM testinde hata vermedi furmark bitirdi rahatça işlemci tekli ve çoklu çekirdekte test ettim 3302 ye 666 çıktı bıraz düşük eski videolara göre

Son düzenleme:
her şey temiz Kaspersky ile diski tarattım sorun yoktu ama win10 proyken M2 ssd de error çıkıyordu şuan win 10 home s.g hata çıkmıyor ama drop var dokular geç yükleniyor

78 sağlıklı sata SSD M2 99 sağlık

Sistemdeki bütün parçaları da tek tek test ettim hiç hata yok ekran kartım 15 dk VRAM testinde hata vermedi furmark bitirdi rahatça işlemci tekli ve çoklu çekirdekte test ettim 3302 ye 666 çıktı bıraz düşük eski videolara göre

Başka SSD ile test etmekten başka çözüm gelmiyor aklıma. PSU demek isterdim ama ekran kartın çokta güç tüketen bir kart değil. İlk seçenek SSD.

Başka SSD ile test etmekten başka çözüm gelmiyor aklıma. PSU demek isterdim ama ekran kartın çokta güç tüketen bir kart değil. İlk seçenek SSD.
Psu occt ile test yaptım kapanmadı

Eski sistemde o sata ile drop yoktu ama o sistem baya kotuydu şuan MTA GTA 5 de bile drop var

@MPienaar hocam dediğim mantıklı olmuyormu sizcede sistemde donanımsal bir sıkıntı olsaydı her oyunda yaşardım ama. Lol Valorant Pacify Far cry2 filan denediğimde bu droplar asla yoktu lolde sadece 1 defa yaşadım kaç defa oynamışımdır valoranttada sadece işlemci 69 dan 60 a düşmüştü disk istiyen oyunlarda fortnite ve pubg gibi m2 görevi yapamadığından cpu ya bindiriyor bence tüm çekirdekler 100 oluyor oyun başı

Son düzenleme:
Psu occt ile test yaptım kapanmadı

Eski sistemde o sata ile drop yoktu ama o sistem baya kotuydu şuan MTA GTA 5 de bile drop var

@MPienaar hocam dediğim mantıklı olmuyormu sizcede sistemde donanımsal bir sıkıntı olsaydı her oyunda yaşardım ama. Lol Valorant Pacify Far cry2 filan denediğimde bu droplar asla yoktu lolde sadece 1 defa yaşadım kaç defa oynamışımdır valoranttada sadece işlemci 69 dan 60 a düşmüştü disk istiyen oyunlarda fortnite ve PUBG gibi m2 görevi yapamadığından cpu ya bindiriyor bence tüm çekirdekler 100 oluyor oyun başı

Sorun zaten büyük ihtimalle SSD kaynaklıdır çünkü işlemci kullanımı normalden çok daha fazla. Ayrıca sıcaklık değerlerini kontrol ettin mi? Yük altında veya değilken.

Sorun zaten büyük ihtimalle SSD kaynaklıdır çünkü işlemci kullanımı normalden çok daha fazla. Ayrıca sıcaklık değerlerini kontrol ettin mi? Yük altında veya değilken.
Sicaklarim iyi SSD lere test yapıyorum ama gine sorun çıkmıyor gpu boşta 43 işlemci 49 50

Son düzenleme:
Sicaklarim iyi SSD lere test yapıyorum ama gine sorun çıkmıyor
Sistem daha 3 4 haftalık itopyaya göndermelimiyim sence garanti için. Sistemi direk çünkü şuan ssd hata filanda vermiyor ama pubg fortnite gibi oyunlarda cpu kullanımı yüksek ve gpu drop yiyorum oyunun ilk başı tüm çekirdekler %100 Oluyor

Son düzenleme:
Geri