3200 de zaten daha ilerisi içinXMP açıp mı yoksa 3200 MHz'in üstüne mi çıkmak? Tam anlamadım.
3600MHz yapmak. B Die cipler vardı diye hatırlıyorum bu ramlerde.XMP açıp mı yoksa 3200 MHz'in üstüne mi çıkmak? Tam anlamadım.
Eyvallah. O RAM'lerde Samsung B-die çipler var, ama ben yine de emin olmak için size bunu yapmanızı söylüyorum. Thaiphoon Burner indirin, programı açın ve Read tuşuna basın. Çıkan şeyin de SS'ini atın.3200 de zaten daha ilerisi için
Gerek yok CL16 3600MHz çok iyi zaten.Voltaj ayarlama gerek var mı timinng meselesi var mış herhalde Cl değeri düşürme v.b
Bilgim olmadığı için soruyorum sadece MHz değerini manuel yapıp 3600 e getiriyorum ve kaydetip tekrar başlatıyorum bu kadarGerek yok CL16 3600MHz çok iyi zaten.
Dostum aldıktan sonra konu açman gerekirdi, şimdi sana tam olarak yardım edemeyiz. Aldıktan sonra ya bize ulaş ya da konu aç. Teorik olarak 3600 MHz'e ulaşırsın diyoruz ama belki başka ayar yapmamız gerekecek.Çipler b die olarak geçiyor onda bir sıkıntı yok. Asıl sıkıntı benim tez canlı olmam. PC yı parça parça topladım sayılır anakart ve ramları aldım işlemciyi de alıp eski sistemin üzerine bu parçaları ekleyip kullanacağım daha sonra ekran kartı upgrade edeceğim. Yani şuanda PC aktif değil bilgi edinip hazır olmak için çabalıyorum
İşlemci ye o.c yaparken voltaj ayarı köprüler v.s bayağı uğrastırıyordu ama ramlere dair hiçbir fikrim yok mazur görünÇipler b die olarak geçiyor onda bir sıkıntı yok. Asıl sıkıntı benim tez canlı olmam. PC yı parça parça topladım sayılır anakart ve ramları aldım işlemciyi de alıp eski sistemin üzerine bu parçaları ekleyip kullanacağım daha sonra ekran kartı upgrade edeceğim. Yani şuanda PC aktif değil bilgi edinip hazır olmak için çabalıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bilgim olmadığı için soruyorum sadece MHz değerini manuel yapıp 3600 e getiriyorum ve kaydetip tekrar başlatıyorum bu kadar
Ram isi kolay. Dediklerimi yap bitti.İşlemci ye o.c yaparken voltaj ayarı köprüler v.s bayağı uğrastırıyordu ama ramlere dair hiçbir fikrim yok mazur görün![]()