Namaz kılmamak dinden çıkarır mı?

Dinde birinin kafir olduğuna emin olmadan tekfir etmek, o konuşmadaki iki kişiden birini kafir eder bir rivayete göre, yani arkadaş durduk yere işte dinin yok imanın yok diyosa kendisine yazık :}

Sen de şu namazı bi kılıver en azından haftada bi cuma çok da zorlamaz be.

onun inancının oldugunu pek zannetmiyorum ama ailesi namazlarını aksatmayan kişilermiş
bana islamın şartını yerine getirmediğin icin dinden cıkmıssın dedi
bende ailen hacca gitti mi gitmediyse musluman deil ozmn aynı şey dedim
Onu demeseydin keşke. İman tazelemeni öneririm. Kelime-i Şehadet getirip, tövbe namazı kılıp, elfaz-ı küfüre ve ef'ali küfüre tövbe etmenizi öneririm. elfaz-ı ve ef'ali küfürlerin ne olduğunu öğrenmenizi öneririm. İmanı muhafaza etmek için şart.

Hayır çıkarmaz dinden çıkmak için islama inanmaman lazım onun dışında kolay kolay çıkmazsın günahkar müslüman olursun

Onu demeseydin keşke. İman tazelemeni öneririm. Kelime-i Şehadet getirip, tövbe namazı kılıp, elfaz-ı küfüre ve ef'ali küfüre tövbe etmenizi öneririm. elfaz-ı ve ef'ali küfürlerin ne olduğunu öğrenmenizi öneririm. İmanı muhafaza etmek için şart.
hocam ben onun mantıgıyla ona cevap verdim maksat oydu

hocam ben onun mantıgıyla ona cevap verdim maksat oydu
Dememek gerekiyor. Bahanemiz de yok bu konuda öğrenme imkânımız olduğundan ve aileden İslâm'ı gördüğümüzden yani uzun zamandır Müslüman olduğumuzdan. Cehalet bizde bahane değil yani. Dediklerimi yapmanı öneririm. Ehl-i Sünnet kişilerin kitaplarından, videolarından, makalelerinden, sitelerinden detaylı öğrenebilirsin İslâm'ı.

Geri