Hipermario
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 356
Dostum o kıza sôyle kendisi dinden çıktı haberi yok.
Hanefi mezhebinde kebahir günahtır. Namaz ile alay etmek, bilerek abdestsiz namaz kılmak, namazı inkâr etmek ve namaz kılmaya karşı çıkmak kâfir eder.ben inanan biriyim sadece namaz kılmıyom bu beni dinden cıkarır mı
hocam dediklerni yapmıyom kiHanefi mezhebinde kebahir günahtır. Namaz ile alay etmek, bilerek abdestsiz namaz kılmak, namazı inkâr etmek ve namaz kılmaya karşı çıkmak kâfir eder.
şii, vehhabi ise onu ilmin var ise uyarmanı öneririm. Uzak durmanı öneririm.bi kız gelmiş sen dinden cıktın musluman deilsin diyip duruyo
Tamam, dinden çıkartan şeyleri söyledim. Siz yapmıyorsanız Müslümansınız ELHAMDÜLİLLAH.hocam dediklerni yapmıyom ki
Onu demeseydin keşke. İman tazelemeni öneririm. Kelime-i Şehadet getirip, tövbe namazı kılıp, elfaz-ı küfüre ve ef'ali küfüre tövbe etmenizi öneririm. elfaz-ı ve ef'ali küfürlerin ne olduğunu öğrenmenizi öneririm. İmanı muhafaza etmek için şart.onun inancının oldugunu pek zannetmiyorum ama ailesi namazlarını aksatmayan kişilermiş
bana islamın şartını yerine getirmediğin icin dinden cıkmıssın dedi
bende ailen hacca gitti mi gitmediyse musluman deil ozmn aynı şey dedim
hocam ben onun mantıgıyla ona cevap verdim maksat oyduOnu demeseydin keşke. İman tazelemeni öneririm. Kelime-i Şehadet getirip, tövbe namazı kılıp, elfaz-ı küfüre ve ef'ali küfüre tövbe etmenizi öneririm. elfaz-ı ve ef'ali küfürlerin ne olduğunu öğrenmenizi öneririm. İmanı muhafaza etmek için şart.
Dememek gerekiyor. Bahanemiz de yok bu konuda öğrenme imkânımız olduğundan ve aileden İslâm'ı gördüğümüzden yani uzun zamandır Müslüman olduğumuzdan. Cehalet bizde bahane değil yani. Dediklerimi yapmanı öneririm. Ehl-i Sünnet kişilerin kitaplarından, videolarından, makalelerinden, sitelerinden detaylı öğrenebilirsin İslâm'ı.hocam ben onun mantıgıyla ona cevap verdim maksat oydu
3 yildir gitmiyom bisi olmadi halaArt arda 3 kere sebepsiz yere cumaya gitmezsen kalbin mühürleniyormuş. Öyle biliyorum.
Gidince geri duzeliyomyArt arda 3 kere sebepsiz yere cumaya gitmezsen kalbin mühürleniyormuş. Öyle biliyorum.
Müslüman birine müslüman değilsin demek diyen kişiyi dinden çıkarır.bi kız gelmiş sen dinden cıktın musluman deilsin diyip duruyo