Dinden yavaş yavaş uzaklaşıyorum

ben şöyle bir görüşteyim çoğumuz inanmıyoruz sadece gördüğümüzü devam ettiriyoruz .
diğer dinlere bakmadan veya islamda bile diğer fikirlere bakmadan gördüklerimiz bence dine inanmaktan ziyade alışkanlık oluyor.
demek istediğim şey kendi ahlaki olarak değil de din yasakladığı veya teşfik ettiği için bazı şeyleri yapıp bazılarını yapmayan insan gibiyiz.
Bence, benin görüşüme göre falan böyle şeyler dinler gibi konularda umuranmaz. Eğer bir insan Kelime-i Tevhid'i kalpten söylediyse ve Allah'a şirk koşmayı kalpten reddettiyse o kesinlikle müslümandır. A tabi ki farklı dinleri araştırmak da iyi olur

Böyle konularda herkes kendi inandığını övüyor doğru bir şey öğrenmek mümkün olmuyor kendin okuyup öğrenmen lazım. En garanti çözüm İslamda ap açık kaynak olan Kuranı Türkçe olarak oku belki sorununa çözüm bulursun.

İllaki farklı bir şeylere yönetlen faktörler vardır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Umarım içerisinde büyük miktarlarda para dönen tarikatların islamla gram alakalı olmadığını biliyorsundur
Birde bu tür sitelerde din ile ilgili sorular sormayın çok fazla cahil insan kaynıyor buralar
Hocam ben hangi tarikat nasıl nerden gelmeler nasıl buyumusler vs araştırıyorum. Bı tarikata bağlılığın vs yok gördüğüm kadarıyla bütün tariklarda para dönüyor

bizde sıkıntı var halk arapça adıyla ALLAH ama ben Tanrı demeyi daha uygun buluyorum boşuna TÜRKÇE miz yok . ( Bu gün varlığımızı sağlayan , TÜRKÇE konuşup NE MUTLU TÜRKÜM dememizi sağlayan , her türlü imkanımızı sağlayan ATAM, ATATÜRK' e binlerce kez teşekkür ederim. İyi ki var oldu iyi ki TÜRK tü iyi ki iyi bir insandı..)

mesela Tanrıdan kork diyorlar namaz kıl diyorlar ben neden korkacağım aa diceksin ki cidden öyle ben kimseye zarar vermiyorum çevreme elimden geldiğince yardımcı oluyorum , hiçbir bağımlılığım yok , hayvanları sevip besliyorum kısaca elimden geldiğince bana göre iyi bir insan olmaya çalışıyorum . Ben hiçbir insanın dinini yargılayamam ki kimse yargılayamaz önemli olan iyi bir insan mı sorusuna cevap bulabilmek çünkü gönderilen kitapların hepsinin temelinde bu var insanı doğru yola yönlendirmek . Ben müslümanım sadece bayram namazına giderim onun dışında namaz kılmam açıkçası arapça dua etmem , arap kişilerin yorumlamasını okumam sadece iyi hissettiğim şeyleri yaparım ve iyi olacağına inandığım şeylerin peşinden giderim .

bizde sıkıntı var halk arapça adıyla ALLAH ama ben Tanrı demeyi daha uygun buluyorum boşuna TÜRKÇE miz yok . ( Bu gün varlığımızı sağlayan , TÜRKÇE konuşup NE MUTLU TÜRKÜM dememizi sağlayan , her türlü imkanımızı sağlayan ATAM, ATATÜRK' e binlerce kez teşekkür ederim. İyi ki var oldu iyi ki TÜRK tü iyi ki iyi bir insandı..)

mesela Tanrıdan kork diyorlar namaz kıl diyorlar ben neden korkacağım aa diceksin ki cidden öyle ben kimseye zarar vermiyorum çevreme elimden geldiğince yardımcı oluyorum , hiçbir bağımlılığım yok , hayvanları sevip besliyorum kısaca elimden geldiğince bana göre iyi bir insan olmaya çalışıyorum . Ben hiçbir insanın dinini yargılayamam ki kimse yargılayamaz önemli olan iyi bir insan mı sorusuna cevap bulabilmek çünkü gönderilen kitapların hepsinin temelinde bu var insanı doğru yola yönlendirmek . Ben müslümanım sadece bayram namazına giderim onun dışında namaz kılmam açıkçası arapça dua etmem , arap kişilerin yorumlamasını okumam sadece iyi hissettiğim şeyleri yaparım ve iyi olacağına inandığım şeylerin peşinden giderim .
Allah tanrının arapçası değil. İlah tanrının arapçası. Yoksa La ilahe İlallah tanrıdan başka tanrı yoktur olurdu ve saçma olurdu. Allah özel isimdir. Yanlış anlaşılmayı giderelim.

Allah tanrının arapçası değil. İlah tanrının arapçası. Yoksa La ilahe İlallah tanrıdan başka tanrı yoktur olurdu ve saçma olurdu. Allah özel isimdir. Yanlış anlaşılmayı giderelim.
1760245839879.webp

Aydınlandım ( ama yine de tanrı yada tengri demeye devam edeceğim )

Ozaman her tartışmanın sonu bana göre böyle sana göre olmayabilir diye mi bitsin yani.Tek isteğim inandığınız şeyi bilmeniz ve sonuna kadar savunabilmeniz kimse size dinden çıkın demiyor sadece savunduğun şeyi bil bak cevap bile veremedin
Dinimi pek araştırmadığım için cevap veremedim, aslında tartışmayacaktım sizinle ama arkadaş burada adam akıllı bir soru sorduğu zaman sizin de bir şey yazmamanız gerekirdi çünkü bu konu Müslümanları ilgilendiriyor.

tekrar araştır .Risale kitapları iman açısından güzel kitaplardır.ben bizzat bu dönemden risaleler ile kurtulmuştum

Son 2 ay içinde dinden yavaş yavaş uzaklaşıyorum önceden 5 vakit kıldığım namazları şimdi hiç kiomiyorum son 4 cumaya gitmedim aslında bunları yapmak istiyorum ama bu şey beni uzaklaştırımaya çalışıyormuş gibi hissediyorum Müslüman olmaktan gurur duyardimdim şimdi hiçim heves yok alışkanlık yok şimdi sadece Allah'a inanıyor musun inaniyorum bu herhangi bir ibadet yapmiyorum artık. Buna ne sebep oluyor olabilir çok küçüklükten beri ibadelerimi yapardım ve bununla birlikte yaşama hevesim gidiyor ahireti dusunuyorum ama ibadetehic yapmak istemiyorum. Bu bilincaltima nasıl işleri bilmiyorum ama çok iyi.bi yer yapmış
3 kere art arda cuma namazına gitmeyen kişinin kalbi mühürlenir. Nedir bu mühür, artık ibadet etmeyince kendini suçlu hissetmezsin yavaş yavaş umursamamaya başlarsın. Bende 5 vakit kılmaya başlamışken bir anda bıraktım. Sebebini sorarsan bende bilmiyorum bir anda üşengeçlik bastırdı ondan sonra bir süre kılamadım. İbadette dört dörtlük diye bir kavram yoktur. Hepimiz kuluz ve hatasız kul olmaz. İbadeti mükemmel şekilde yapamıyorum diye tamamen terk etmemek gerekir. Hiç değilse cumaları kaçırmayın derim hocam, onun haricinde vakit namazlarına yavaş yavaş tekrardan başlarsınız. Zaten eskiden 5 vakit kılan biriymişsiniz çok zorlanacağınızı sanmıyorum. Allah'tan hidayet isteyin ve bunu gerçekten inanarak yapın. Duanız kabul olacaktır Allah'ın izniyle.

Tanrı: Şamanizm zamanından göklerin hakimi veya yaratıcısı Tengri'nin adı. Dilimizde bütün ibadet edililenlere isim olarak kaldı günümüzde.

Ra'dan farkı yok. Bir Put ismi. Günümüzde farklı anlamda kullanılsa da bence sakıncalı bir durum.

Tanrı: Şamanizm zamanından göklerin hakimi veya yaratıcısı Tengri'nin adı. Dilimizde bütün ibadet edililenlere isim olarak kaldı günümüzde.

Ra'dan farkı yok. Bir Put ismi. Günümüzde farklı anlamda kullanılsa da bence sakıncalı bir durum.
Evet İslam'a göre de hoş karşılanmıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,366
Üyeler
183,274
Son üye
yefe78
Geri