Yardım Ryzen 5600 ve 300w PSU

God of MasterYi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
178
Yeni PC toplamak istedim AMD tabanlı
Anakart ve ram siparişi verdim
B450m A-II almaya karar verdim hem fiyatı uygun geldi hemde bios güncellemesi ile AMD bin bazı çok güçlü işlemcilerini tam performans olmasada yüksek bir performans ta calsıtıracagini düşünüyorum işlemci olarak da 5600 almaya karar verdim ama M2 ssd almaya para kalmadı normal SSD mi kullanacağım onun yerine birde PSU almaya param yok sonuca gelecek olursak Ryzen 5 5600 çok düşük güç tüketimine sahip bir işlemci acaba bir süreliğine bir kaç ay fln elimdeki 300w PSU beni idare eder mi ?ekran kartım HD6670 şuanda kullandığım sistem ise i7 3770 (77W) Asus p8H67 3.0 16 GB ram 4x4

B450m A-II almaya karar verdim hem fiyatı uygun geldi hemde bios güncellemesi ile AMD bin bazı çok güçlü işlemcilerini tam performans olmasada yüksek bir performans ta calsıtıracagini düşünüyorum işlemci olarak da 5600 almaya karar verdim ama M2 ssd almaya para kalmadı normal SSD mi kullanacağım onun yerine birde PSU almaya param yok sonuca gelecek olursak Ryzen 5 5600 çok düşük güç tüketimine sahip bir işlemci acaba bir süreliğine bir kaç ay fln elimdeki 300w PSU beni idare eder mi ?ekran kartım HD6670 şuanda kullandığım sistem ise i7 3770 (77W) Asus p8H67 3.0 16 GB ram 4x4
Psu etiketini çekip atarmsısın.

Ekler

• IMG_20240111_182328_946.jpg
    IMG_20240111_182328_946.jpg
    2.5 MB · Hit: 99
Çok dikkat etmemiştim baya kötüye benziyor üstündeki yazılara bakacak olursak
O güç kaynağının içini incelemiştim kötü bir güç kaynağı değil ortalama ama değişmek iyidir nede olsa 10 12 yaşında emekli olması gerekli . İ7 3770 80w 70w 6670 i uzun süre beslemiş artık yorgun bir psu . Şuan ryzen alırsan yine besleyecektir.

O güç kaynağının içini incelemiştim kötü bir güç kaynağı değil ortalama ama değişmek iyidir nede olsa 10 12 yaşında emekli olması gerekli . İ7 3770 80w 70w 6670 i uzun süre beslemiş artık yorgun bir psu . Şuan ryzen alırsan yine besleyecektir.
Brom benim eski PSU FPS di bilgisayarı açınca kapanıyor du bozulmuştu ben bunu 2. El olarak aldım benden önce neler gördü bilmiyorum tabi ama yeter diyorsan idare ederim zaten en düşük ayarlarda valorant orta ayarlarda LoL ve very low da pubg fln oynarım birde öylesine yayın açarım okdr
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2. El olarak aldığım tarih yazıyor ztn 1 yıl fln oldu

Büyük ihtimalle idare eder ama TDP ye bakmadan gerçekçi rakamlarla gidersek R5 5600 ün güç tüketimi eski işlemcini rahat sollar 😀

O yüzden sistemi çok da yüke sokmamanda fayda var.

Brom benim eski PSU FPS di bilgisayarı açınca kapanıyor du bozulmuştu ben bunu 2. El olarak aldım benden önce neler gördü bilmiyorum tabi ama yeter diyorsan idare ederim zaten en düşük ayarlarda valorant orta ayarlarda LoL ve very low da PUBG fln oynarım birde öylesine yayın açarım okdr

2. El olarak aldığım tarih yazıyor ztn 1 yıl fln oldu
2. el yazısına dikkat etmedim eğer takmaya niyetlenirsen içini açıp göreseldeki e alanına bak :

E alanını gözle kontrol ediniz :
b66b5be46080d986318f28bf31ebd57f.png

Kondasatör gurubunda şöyle bir görsel varsa yeni sistemi çalıştırmayabilir .
Bad-electrolytic-capacitors-with-residue-buldging-and-lift.jpg
good_bad_ugly_capacitors.jpg

Bu işlemleri yaparken psu kesinlikle fişten çekili elektirik bağlantısını kesmiş olunuz .

Büyük ihtimalle idare eder ama TDP ye bakmadan gerçekçi rakamlarla gidersek R5 5600 ün güç tüketimi eski işlemcini rahat sollar 😀

O yüzden sistemi çok da yüke sokmamanda fayda var.

2. el yazısına dikkat etmedim eğer takmaya niyetlenirsen içini açıp göreseldeki e alanına bak :

E alanını kontrol ediniz :
b66b5be46080d986318f28bf31ebd57f.png

Kondasatör gurubunda şöyle bir görsel varsa yeni sistemi çalıştırmayabilir .
Bad-electrolytic-capacitors-with-residue-buldging-and-lift.jpg
good_bad_ugly_capacitors.jpg

Bu işlemleri yaparken psu kesinlikle fişten çekili elektirik bağlantısını kesmiş olunuz .
Eyw brom bakarım duruma göre söylerim oyun oynarken dışarıya vurduğu hava ilimsı veya ondan hafif sıcak bir hava veriyor

Ünitenin devresinde sorun göremedim .İyi durumda gibi . Ufak hava tutup kapağını kapayabilirsiniz.
Biraz tozunu aldığı saç kurutma makinesi ile soğuk ayarda her yerden hava tuttum bide acamk için mecburen fanı da söktüm dışarıya doğru uflemesi lazım değil mi fanın pozisyonu dogrumudur ?

Ekler

• IMG_20240111_201356_203.jpg
    IMG_20240111_201356_203.jpg
    3 MB · Hit: 56
Ünitenin devresinde sorun göremedim .İyi durumda gibi . Ufak hava tutup kapağını kapayabilirsiniz.

Teapo kondansatör var voltajında riple değerleri uçuk kaçık olmaz . Sisteme voltajı temiz verebilir.
Şuradaki soğutuya yaslanmış kompanentlerin okunuyorsa fotosunu atarmısın . Okunmuyorsa elleme kalsın.
1704993282792.png

Biraz tozunu aldığı saç kurutma makinesi ile soğuk ayarda her yerden hava tuttum bide acamk için mecburen fanı da söktüm dışarıya doğru uflemesi lazım değil mi fanın pozisyonu dogrumudur ?
Fan ters takılı .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,441
Üyeler
189,839
Son üye
mrtsndkc
Geri