Kürşat Bey
80+ Titanium
- Katılım
- 6 Ocak 2021
- Mesajlar
- 22,679
- Reaksiyon skoru
- 16,135
Tm akım korumalı priz iş görür ama öyle yüksek bir koruma beklemeVar var
Tm akım korumalı priz iş görür ama öyle yüksek bir koruma beklemeVar var
Öneri yaparmısınTm akım korumalı priz iş görür ama öyle yüksek bir koruma bekleme
Uygun fiyatlı bu varÖneri yaparmısın
Hocamın dediği doğru, Bir elektrik ve elektronikci olarak ben ups kullanılmasını tavsiye ederim ama ev ortamında veya maddi olarak pek mümkün olunmuyor. Ama doğrusu elektronik eşyaların güç aldığı nokta ups olmalı.O zaman akım korumalı priz işe yaramaz işte
Bence de işin derinine inip evin ana sigorta panosuna çeşitli tedbirler alınabilir en güvenli öyle olabilirHocamın dediği doğru, Bir elektrik ve elektronikci olarak ben ups kullanılmasını tavsiye ederim ama ev ortamında veya maddi olarak pek mümkün olunmuyor. Ama doğrusu elektronik eşyaların güç aldığı nokta ups olmalı.
Bu dediğiniz sonradan yapmak hem kolay olmaz hemde ciddi derecede revizyon ve maddiyat gerektirir. Günümüzde belli başlı yönetmelik kuralları var ama projede ne kadar ucuza gelirse o kadar iyidir mantığı ile kalitesiz ürünler kullanıyorlar. Bu yüzden de arıza ve mağduriyet çok fazla yaşanabiliyor.Bence de işin derinine inip evin ana sigorta panosuna çeşitli tedbirler alınabilir en güvenli öyle olabilir
Sonradan eklenebiliyor birkaç röle şalter, yıldırım koruma vs takılabilir yapıldığını biliyorumBu dediğiniz sonradan yapmak hem kolay olmaz hemde ciddi derecede revizyon ve maddiyat gerektirir. Günümüzde belli başlı yönetmelik kuralları var ama projede ne kadar ucuza gelirse o kadar iyidir mantığı ile kalitesiz ürünler kullanıyorlar. Bu yüzden de arıza ve mağduriyet çok fazla yaşanabiliyor.
Ben yapılamaz demiyorum. Emin olun sonradan eklemek, sıfırdan yaparken eklemekten dahada pahalıya gelecektir. Yıldırım koruması dediğiniz de yüksek gerilim parafudr u gerçekten kendi başına çok pahalı bir cihaz.Sonradan eklenebiliyor birkaç röle şalter, yıldırım koruma vs takılabilir yapıldığını biliyorum
Evet parafudr 1500 TL filan diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam yeni evlerde dahi koruma yüksek olmuyor kaçak akım rölesi koyup bırakıyorlar bizim binada Toprak hattı olsa ana sigorta sistemini komple degiscem ücreti ne olursa olsun güvenlik herşeyden önce gelir ama baştan gidiyor zaten toprak olmayışından dolayı.Ben yapılamaz demiyorum. Emin olun sonradan eklemek, sıfırdan yaparken eklemekten dahada pahalıya gelecektir. Yıldırım koruması dediğiniz de yüksek gerilim parafudr u gerçekten kendi başına çok pahalı bir cihaz.
Hocam toprak olmadığına göre eski yapı diye tahmin ediyorum. Yani dairenin bulunduğu kata göre apartmanda bakır çubuk çakılıp koruma topraklamasinda 1.00 ohm altında direnç değeri görülüp ona göre dairelere hat verilebilir. Daha önce büyük fabrikalarda topraklamanin yetersiz olduğu panolar gördüm. Bu tarz kırıp dökme yapılması kolay olan yerlerde bile müdahale gerçekten çok zor.Evet parafudr 1500 TL filan diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam yeni evlerde dahi koruma yüksek olmuyor kaçak akım rölesi koyup bırakıyorlar bizim binada Toprak hattı olsa ana sigorta sistemini komple degiscem ücreti ne olursa olsun güvenlik herşeyden önce gelir ama baştan gidiyor zaten toprak olmayışından dolayı.
Ona kisme yanaşmaz ve sıkıntı yaşarız bina 2001 de yapıldı 23 yıllık dışarıdan çok eski değil ama toprak hattı yok maalesef bu da çok ciddi sorunHocam toprak olmadığına göre eski yapı diye tahmin ediyorum. Yani dairenin bulunduğu kata göre apartmanda bakır çubuk çakılıp koruma topraklamasinda 1.00 ohm altında direnç değeri görülüp ona göre dairelere hat verilebilir. Daha önce büyük fabrikalarda topraklamanin yetersiz olduğu panolar gördüm. Bu tarz kırıp dökme yapılması kolay olan yerlerde bile müdahale gerçekten çok zor.
Sıkıntı hocam sıkıntı. Dua edin de yıldırım havada özellikle sizin şebeke hattınızın AG kısmına yıldırım düşmesin. Bedelini çok çok ağır ödersiniz.Ona kisme yanaşmaz ve sıkıntı yaşarız bina 2001 de yapıldı 23 yıllık dışarıdan çok eski değil ama toprak hattı yok maalesef bu da çok ciddi sorun