Çözüldü✓ Ryzen 7 7700X için sıvı soğutucu ve Overclock tavsiyesi

kinomiya

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
5000
Arkadaşlar sistemimde şuan 120 mmlik tek fanlı bir sıvı soğutma var. Yine başarılı olsa da bu işlemci için yeterli olmadığını düşünüyorum çünkü bazı oyunlarda beklediğimden daha az performans alıyorum.

Yaptığım bir testte işlemci sıcaklığı 80.5 °C görünce işlemci voltajı düşüyor ve kendini soğutmaya çalışıyor.

Hem kronik sorunu olmayan maksimum 5000 TL bandında soğutma performansı çok iyi bir sıvı soğutma önerisi hem de işlemcinin voltajını düşürüp performansı azaltmasına sebep olan gerekli bios ayarlarını sizlerden rica ediyorum.

Cpu: Ryzen7 7700X Gpu: Nvidia RTX 4080 Ram: Kingston Fury Expo C36 2x16 Ssd: Samsung 990 pro 1tb Kasa: Asus tuf gt501

Son düzenleme:

Aklımda bulunsun teşekkür ederim.

Bu soğutucuları da çok övüyorlar ama pompa arızası olabiliyor kronik sorunu var deniyor hocam. Siz kullanıyor musunuz?

Aklımda bulunsun teşekkür ederim.

Bu soğutucuları da çok övüyorlar ama pompa arızası olabiliyor kronik sorunu var deniyor hocam. Siz kullanıyor musunuz?
Bende var i9-14900K ile kullanıyorum memnunum. Fanları sessiz ve pompa sesi yük altında duyuluyor. NZXT Duo dan kat ve kat sessiz fanları nzxt pata pata dönüyor %100 iken.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben şu ana kadar çok memnunum. Soğutması baya iyi.

Bende var i9-14900K ile kullanıyorum memnunum. Fanları sessiz ve pompa sesi yük altında duyuluyor. NZXT Duo dan kat ve kat sessiz fanları nzxt pata pata dönüyor %100 iken.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben şu ana kadar çok memnunum. Soğutması baya iyi.

Teşekkürler hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,427
Üyeler
184,625
Son üye
asertyunun laneti
Geri