RTX 4070TI sistem için UPS önerisi

Hakan

80+
Reaksiyon skoru
15
Bütçe
4500
Merhabalar, yaşadığım yerde sürekli elektrik kesintisi olduğu için UPS almayı düşünüyorum.
Monitör dahil kaç VA'lık bir PSU işime yarar ve hangi türünü (online, line interactive vs.) almak lazım. Elektrik kesilince PSU devreye girerken kesinti olmaması gerekiyor ofline PSU da falan kesinti olabilir yazıyor.

Sistemim.
Ryzen 5 7500F.
Zotac RTX 4070 Ti.
32 GB 6000MHz RAM.
MSI B650 Gaming Plus.
1TB Samsung 980 Pro.
2TB Kioxia Exceria Plus g3.
NZXT C850 80 Plus.
Monitör: Gigabyte G27Q.

Line İnteractive Ups'ler kesinti olmadığı sürece kendini uyku moduna alıyor o yüzden önerilmiyor. Kendim de çok kez araştırıp almış biri olarak Online Ups öneririm. Tam koruma sağlar.

Line İnteractive Ups'ler kesinti olmadığı sürece kendini uyku moduna alıyor o yüzden önerilmiyor. Kendim de çok kez araştırıp almış biri olarak Online Ups öneririm. Tam koruma sağlar.
Line interactive de kesinti olup ups devreye girince yine pc kapanıyor o zaman. Öyle mi?

Line interactive de kesinti olup ups devreye girince yine pc kapanıyor o zaman. Öyle mi?
Hayır tabii ki koruma sağlar ama Online Ups kadar etkili değil. Online Ups gelen elektrik akımını içinde binevi tekrar üretip en sağlıklı ve temiz akımı iletir. Line İnteractive yine temiz aktarım sağlar ama kesinti yaşandığı zaman bunu yapar ve etkinleşir. Online Upsleri her daim nöbette bekleyen bir asker gibi düşünebilirsin. Bütçe meselesi tabi.

Hayır tabii ki koruma sağlar ama Online Ups kadar etkili değil. Online Ups gelen elektrik akımını içinde binevi tekrar üretip en sağlıklı ve temiz akımı iletir. Line İnteractive yine temiz aktarım sağlar ama kesinti yaşandığı zaman bunu yapar ve etkinleşir. Online Upsleri her daim nöbette bekleyen bir asker gibi düşünebilirsin. Bütçe meselesi tabi.
Anladım hocam teşekkürler benim sistem için önerebileceğin bir ups var mı

Anladım hocam teşekkürler benim sistem için önerebileceğin bir ups var mı
Benzer sistemimiz var. 7500f-4070ti kullanıyorum. 1000 kwa'lık FSP Champ Online Ups aldım. 1000- 1500 kwa arası öneririm sana da. Maksat almışken biraz gücü fazlasıyla karşılasın. Çünkü monitör, modem vs gibi diğer şeyleri de takmak isteyebilirsin.

Benzer sistemimiz var. 7500f-4070ti kullanıyorum. 1000 kwa'lık FSP Champ Online Ups aldım. 1000- 1500 kwa arası öneririm sana da. Maksat almışken biraz gücü fazlasıyla karşılasın. Çünkü monitör, modem vs gibi diğer şeyleri de takmak isteyebilirsin.
Online olanlarda 1500 lük göremedim 2000lik ler de bayağı tuzluymuş

Merhabalar, yaşadığım yerde sürekli elektrik kesintisi olduğu için UPS almayı düşünüyorum.
Monitör dahil kaç VA'lık bir PSU işime yarar ve hangi türünü (online, line interactive vs.) almak lazım. Elektrik kesilince PSU devreye girerken kesinti olmaması gerekiyor ofline PSU da falan kesinti olabilir yazıyor.

Sistemim.
Ryzen 5 7500F.
Zotac RTX 4070 Ti.
32 GB 6000MHz RAM.
MSI B650 Gaming Plus.
1TB Samsung 980 Pro.
2TB Kioxia Exceria Plus g3.
NZXT C850 80 Plus.
Monitör: Gigabyte G27Q.
1000kwa lık bir model işini fazlasıyla görecektir.

Evet bu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Online olanlarda 1500 lük göremedim 2000lik ler de bayağı tuzluymuş
Arkadaşın dediği gibi 1 kwalık yeterli. Sadece kasayı mı bağlayacaksın?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu cihazlar elektrik tüketimini etkiliyor mu?
Hocam şimdi Online olan modeller prizden gelen şebeke elektriğini kendi içerisinde tekrar süzgeçten geçirip ürettiği için elbet etkileyebilir. Şahsen ben sadece işim olduğunda Ups'i çalıştırıyorum. Normalde bu cihazların sürekli açık kalması gerekiyor. Ee haliyle biraz da sesli çalıştığı için (oda dışındakiler sesi duymaz) ben bilgisayarı açtıkça çalıştırıyorum. Elektrik faturasında ahım şahım bir fark görmedim. Ama sanırım günde 100 watt çeker diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Kasa ve monitör olacak belki birde modem olur @burakdiA
Anladım hocam. Ben de aynı şekilde kasa, monitör ve modem bağlı şekilde kullanıyorum. 1 kwlık yani 1000 watt kapasite güç sağlayan Online Ups işini görecektir. Yukarıda bahsettiğim Fsp Champ 1kwa modelini 6 aydır kullanıyorum. Bir kere elektrik kesintisi denk geldi. Oyun oynamaya devam edersem jeneratör 10 dakikaya yakın beslemeye devam ediyor. Pc boşta ise 40-45 dk beslemeye devam ediyor. Yani pc zarar görmeden kapatmak için fazlasıyla yeterli zamanı veriyor. Onun dışında Makelsan markası da güzel diye biliyorum. Ama Fsp' de bu konuda kaliteli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,507
Üyeler
187,522
Son üye
Hamza ozgulmez
Geri