Çözüldü✓ Ekran kartı kullanımı %0 a düşmesi

gLow

80+
Reaksiyon skoru
1
Bilgisayarı alalı 1 sene oluyor ve bu sorunu yaklaşık 2 aydır yaşıyorum ne yaptıysam çözemedim. Gördüğünüz üzere grafikte gpu kullanımı sürekli dipleri görüyor ve bu olduğu zaman oyun 2 saniyeliğine donuyor. Bunun sebebi nedir? Nasıl düzeltebilirim?

İşlemci: ryzen 5 5600
GPU: rtx 3060 12gb
Ram: 16gb
Anakart: A 320 m-k

Ekler

• ss2.png
    ss2.png
    29.7 KB · Hit: 183
Güç kaynağı nedir ? Bios üzerinden resize bar açık mı ?

Açınca daha problem olabilir. Normalde o açıkken böyle durumlar olabiliyor diye demiştim.
Kapalı olduğunu gördüm ve karşılaştığım videoda fps arttırmayla alakalı bir şey olduğunu görünce denemek istedim. Şuan açık ve sorun hala aynı

Kapalı olduğunu gördüm ve karşılaştığım videoda fps arttırmayla alakalı bir şey olduğunu görünce denemek istedim. Şuan açık ve sorun hala aynı

Amd işlemci ile ekran kartı kombosunda iş yapıyor. Nvidia kartlarda sorun yapabiliyor.

Başka düşüncesi, önerisi olan yok mu? Normalde bu tür sorunları internetten araştırarak çözer geçerim fakat bunu bir türlü çözemedim

Hocam bu ekranda işlemci kullanımıda açabilir misin? Onunla karşılaştırabilir misin?

Hangi oyunda bu problemleri yaşıyorsun?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Oyunlardaki çözünürlüğün ne?

sadece bir oyunda mı oluyor?

Hangi oyunda bu problemleri yaşıyorsun?

Oyunlardaki çözünürlüğün ne?

sadece bir oyunda mı oluyor?
Oynadığım oyun Squad, sadece bu oyunda oluyor. 6-7 ay boyunca bi problem yaşamadan oynadım dediğim gibi son 2 aydır bu problemi yaşıyorum

Geri