Neden iPhone Kullanmalıyız

Flushixy

80+ Silver
Katılım
5 Nisan 2020
Mesajlar
2,579
Reaksiyon skoru
2,727
Merhaba dostlar, bugün sizlere neden iphone (ios) işletim sistemli bir telefon kullanmamız gerektiğinden kısaca bahsedeceğim.

1-) Kolay Kullanım;
Sade ve şık menü tasarımıyla neredeyse her şeye kolay menüsü sayesinde rahatça erişim sağlayabiliyorsunuz.

2-) Güvenlik;
Bildiğiniz üzere yasal koşulları aşmadan iPhone cihazınıza dışarıdan appstore'de olmayan uygulamaları indirmek yasak. Buda telefonun virüssüz ve güvenli olmasını sağlamaktadır. Şimdi peki ya icloud çalınmaları dediğinizi duyar gibiyim. Çalınan icloudlar tamamen o kişilerin işgüzarlığından dolayı çalınmaktadır ve çoğu fishing (oltalama tekniği) ile çalınmaktadır.

3-) Güncelleme;
iPhone cihazlara her yıl bir kez büyük, bir kaç kez de küçük güncelleme gelir. Bu güncellemeler bütün cihazlara aynı anda gelir. Halen 5 yıl önceki cihazlara dahi güncelleme gelmektedir. Bu durum android cihazlarda ortalama 2 yıldır.

4-) Teknik Servis;
iPhone teknik servisi android tabanlı telefonların çoğuna göre daha ilgili. Örneğin telefonun sistemsel bir arızalanması sonucunda size yeni bir telefon bile gönderebiliyor. Ayrıca 1 ay içerisinde gönderdiğiniz telefon teknik servisten gelmez ise yine yeni telefon talep etme şansınız var.

5-) İstenmeyen Uygulamalar;
Android cihazlarda üreticilerin yerleşik uygulamaları olur ve bunları normal yollarla kaldırmanız mümkün değildir. Bu hem hafıza hem de performansa etki etmektedir. Ancak iphone'de istediğiniz her uygulamayı silebilirsiniz.
 
Hayatımda hiç İphone kullanmadım.
Sanırım ömrümüm sonuna kadar Android kullancam.

Hayatının hatasını yapıyorsun diyebilirim. Android'in 4GB ramle yaptığın ios cihazlar 1-2GB ile yapabiliyor. 5 yıldır 6s cihazını kullanıyordum gayet memnundum kasma yoktu. sıkıldığımdan 11'e geçtim bi 5 sene daha götürür beni muhtemelen.
 
Optimizasyon olarak çok iyiler. Ama güvenlik konusunda artık tırt, onu övmeyi kesmelisiniz eskiden olan güvenliği yok artık IOS'un. Güncellemelere de hiç girmeye gerek yok zaten, evet cihaz yelpazesi büyük ve güzel içerikli güncellemeler geliyor ve çoğu da stabil ancak eski cihazların yavaşlatılması ve ek masrafa götürmesi gayet yeterli bir eksi. Apple'ın teknik servis koşullarına baktığımızda bir zahmet o hizmeti de sağlasınlar değil mi? Ayrıca diğer şeyleri de çok gereksizce övmeyin artık, iPhone böylesine iyi olsaydı George Hotz Jailbreak diye bir proje de yapmazdı.
 
Neden kullanmayalım ki :D piyasadaki en iyi telefonları üretiyorlar
 
Telefon pek önemli degil knk pc olduktan sonra ama iphone yazılımsal destegi iyi sahlıyor
 
Optimizasyon olarak çok iyiler. Ama güvenlik konusunda artık tırt, onu övmeyi kesmelisiniz eskiden olan güvenliği yok artık IOS'un. Güncellemelere de hiç girmeye gerek yok zaten, evet cihaz yelpazesi büyük ve güzel içerikli güncellemeler geliyor ve çoğu da stabil ancak eski cihazların yavaşlatılması ve ek masrafa götürmesi gayet yeterli bir eksi. Apple'ın teknik servis koşullarına baktığiımızda bir zahmet o hizmeti de sağlasınlar değil mi? Ayrıca diğer şeyleri de çok gereksizce övmeyin artık, iPhone böylesine iyi olsaydı George Hotz Jailbreak diye bir proje de yapmazdı.

Evet haklısnız iphone eski telefonlarını yavaşlattığını kabul etti. Ancak bunun ile birlikte bataryalarının artık güç kaybettiği için mecburen yavaşlattıklarını da belirtti. Ayrıca Garanti kapsamı dışında gidip 1 kereye mahsus batarya değişikliğini ücretsiz yaptırtabiliyorsunuz. Şimdi ise bu yavaşlatılmalardan dolayı iphone kullanıcılarına 25 dolar ödeme yapacak. Amerikada ödemeler başladı. Türkiyeye geleceği düşünülüyor. Tamamen tüketicisinin yanında olan bir sistem samsung gibi değil.
 
Geri
Top