Rv511 ram takma sorunum var

emre6677

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba arkadaşlar attığım fotoğraftaki büyük yuvarlak parçayı nasıl sökebilirim ram takacağım fakat orasını değiştiremiyorum.Ayrica Ram yükselirse VRAM artar mı?

Ekler

• IMG_20240819_193709.jpg
    IMG_20240819_193709.jpg
    2.8 MB · Hit: 52
Merhaba arkadaşlar attığım fotoğraftaki büyük yuvarlak parçayı nasıl sökebilirim ram takacağım fakat orasını değiştiremiyorum.Ayrica Ram yükselirse VRAM artar mı?
Ram ve Vram farklıdır. Ram sistem belleğidir. Vram ise ekran kartının video belleğidir.

Attığım resimdeki şeyin nasıl çıktığını biliyor musun?

O kauçuk kısım onu kanırtıp çıkarırsan altta vida görürsün muhtemelen (sakın kesip çıkarmaya çalışma kauçuğu yeniden kullanırsın.

Düz tornavidayla etrafını geçebilirsin daha iyi şekilde çıkar.
Bir sorum daha olacaktı bu laptopa ram takma işini ilk kez yapacağım fotoğraftaki vidaları çıkartıp içini açtıktan sonra ramın nasıl çıkarılıcagini tam olarak bilmiyorum elektrik çarpar diye yanlış bir şey de yapmak istemiyorum.

Bir sorum daha olacaktı bu laptopa ram takma işini ilk kez yapacağım fotoğraftaki vidaları çıkartıp içini açtıktan sonra ramın nasıl çıkarılıcagini tam olarak bilmiyorum elektrik çarpar diye yanlış bir şey de yapmak istemiyorum.
İlk batarya bağlantısını kesmen lazım zaten eğer sökülebilir bataryaysada direk bataryayı sök. Sökülebilir değilse de soketini ince bir hareket ile kırmadan yerinden çıkart ramleri falan taktıktan sonra tekrar o çıkardığın kabloyu soketine tak.

İlk batarya bağlantısını kesmen lazım zaten eğer sökülebilir bataryaysada direk bataryayı sök. Sökülebilir değilse de soketini ince bir hareket ile kırmadan yerinden çıkart ramleri falan taktıktan sonra tekrar o çıkardığın kabloyu soketine tak.
Ramın çalıştığını nasıl anlarız?

Ramın çalıştığını nasıl anlarız?
herşeyi yapıp pcnin içini kapatıp açtıktan sonra zaten kullanılabilir tarzı gösterir windowsta windowsta gözükmez ise biostan girip bakarsın.

herşeyi yapıp pcnin içini kapatıp açtıktan sonra zaten kullanılabilir tarzı gösterir windowsta windowsta gözükmez ise biostan girip bakarsın.
Windows özellikler kısmında görünmez mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Neyse yine de teşekkürler

Ben bunu çıkardım vida çıkmadı napcam?

Ekler

• IMG_20240820_202621.jpg
    IMG_20240820_202621.jpg
    3.4 MB · Hit: 30
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,475
Üyeler
192,730