6 cekirdek 12 thread islemciler yeterli mi?

Reaksiyon skoru
0
DDR5 işlemcilerin de çıkmasıyla beraber ve artık ekran kartlarında 8gb vram'in yavaş yavaş yetmemeye başlaması, 16gb ram'in birçok oyunda yetmemeye başlaması 2024 yılında 6 çekirdek 12 thread işlemcilerin yeterliliği nedir? 8 çekirdek 16 thread veya intel 14. Nesildeki gibi melez (6+4) 10 çekirdekli bir işlemciye yükseltilmesi gereklimidir?
Not : sadece oyun için
Not 2 : bahsettiğim 6 çekirdek 12 thread islemci ryzen 5 7600 (güçlü bir islemci olduğunun farkındayım ama çekirdek sayısı beni düşündürüyor)

DDR5 işlemcilerin de çıkmasıyla beraber ve artık ekran kartlarında 8gb vram'in yavaş yavaş yetmemeye başlaması, 16gb ram'in birçok oyunda yetmemeye başlaması 2024 yılında 6 çekirdek 12 thread işlemcilerin yeterliliği nedir? 8 çekirdek 16 thread veya intel 14. Nesildeki gibi melez (6+4) 10 çekirdekli bir işlemciye yükseltilmesi gereklimidir?
Not : sadece oyun için
Not 2 : bahsettiğim 6 çekirdek 12 thread islemci ryzen 5 7600 (güçlü bir islemci olduğunun farkındayım ama çekirdek sayısı beni düşündürüyor)
Çekirdek olarak bakma bu işlemcilere. Mimarisi ,arttırılmış ghz, iyi önbellek değerleri, desteklediği teknolojiler ve nanometre değeri gibi bir çok konuda iyiler. Soruna cevabım evet 7600 işlemci yeterlidir.

Çekirdek olarak bakma bu işlemcilere. Mimarisi ,arttırılmış ghz, iyi önbellek değerleri, desteklediği teknolojiler ve nanometre değeri gibi bir çok konuda iyiler. Soruna cevabım evet 7600 işlemci yeterlidir.
Peki ya 5600 gibi önceki nesil soket işlemciler için yorumunuz nedir?

Peki ya 5600 gibi önceki nesil soket işlemciler için yorumunuz nedir?
O söylediklerim bu işlemciler içinde geçerli. Özellikle 5600 günümüz için hala güncel ve iyi bir işlemci. Ben mesela x olanını kullanıyorum. Sistemime güncel ekran kartlarından bir model de takabiliyorum. 5600X yanına 1 ay önce rx7600 ekran kartı aldım hala güncelliğini korumakta. Düşünsene 5 yıl önce aldığım anakarta güncel upgrade yapabiliyorum. Hala yeni am4 işlemciler ve bunlara uygun ekran kartları çıkmakta.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,643
Üyeler
186,921
Son üye
BABUŞ1
Geri