İşlemci değişimi sonrası pc kapanıyor

Spacss

80+
Reaksiyon skoru
30
r5 2600 vardı 5600 aldım sistem yükte kapanmaya başladı, occt cpu testinde 1 2 dakika arasında pc kapanıyor. Sıcaklıklar normal, işlemci düzgün oturuyor, ramler farklı ramle test edildi,PSU test edildi. Geriye sadece anakart kalıyor. İşlemciyi de farklı bi anakartta test edemiyorum bilgisayarcıda anakart yok. Sıfır işlemcinin bozuk olduğunu düşünmek istemiyorum, sistem tak diye kapanıyor anakarttan olma ihtimali varmıdır.

Selamlar, şuan aynı işlemci ile aynı problemi yaşıyorum occt testinde 3 dakika ile 7 saniye arasında kapanmalar yaşıyorum. Problemi çözebildiniz mi? (Sıcaklık hiçbir zaman 65 derece üstüne çıkmadı)

ayni işlemciye sahibim bir sorunum yok bios sürümünü güncellermisin rica etsem sorun çok yüksek ihitmal ile düzeilcektir.

Aynı işlemcinin X versiyonu ile anakartı kullanıyorum, BIOS sürümünü söyler misin?
Güç kaynağın ne bu arada?

Zalman zm700-lx kullanıyorum (700W) (Anakart olarak asrock b450 hdv-r4.0 var elimde.) bios sürümünü güncelledikten sonra bu problemler çıkmaya başladı aslında sürümden şüpheleniyordum ancak bi önceki sürüme geçtiğimde de aynı sıkıntılar yaşanmaya devam etti.

1.5 senelik konunun çözülmesine sevindim🤣

Sorun anakartla ilgiliymiş benim(asrock b450hdv), bios güncelledim olmadı, bende yeni anakart aldım :))
Bende de çift ramda çöküyor, tek ram kullanıyorum kapanmıyor. Çok garip ya.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Asrock a320m HDV R4.0 var
Ramlar XPG Gammix d10 XPG Gammix D30 3000MHz
İşlemci R5 5600
Ekran kartı RTX 4060
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anakart olarak ne aldın yeni?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,475