Bilgisayarım açılmıyor

Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar yeni PC topladım bugün sıvı soğutması geldi onu da taktım aynı anda ek SSD takıldı ondan sonra bende ek SSD takıldığı için açılmadı sonra dedimki format atayım sonra açayım format atmadan önce başka bilgisayarda bir flash belleğe Windows 10 yükledim Rufus ile sonra bu flashı aldım yeni PC'ye taktım sonra bilgisayar açılmamaya başladı flashı çıkarttım BIOS'a bile girmiyor flashtan önce en azından BIOS'a giriyordu şimdi ona da girmiyor ne yapmam lazım?

A1 Türkçe görünce sadece bana mı garip geliyor. Derdini hiç güzel anlatamamışsın. Sistem elektrik alıyor mu?

A1 Türkçe görünce sadece bana mı garip geliyor. Derdini hiç güzel anlatamamışsın. Sistem elektrik alıyor mu?
Arkadaşımın sıkıntısı o bana yazdı ben attım hocam milleti böyle Türkçesi aşırı mükemmel miş gibi eleştirenleri görüncede bana garip geliyor neyse elektrik alıyor çalışıyor fakat ekran yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bios sıfırlamak için yapılıyor, herhangi bir durumda bios sapıtırsa diye.
Arkadaşa ileteyim hocam deneyelim size döneyim sağolun cevabınız için

Pili çıkarıp bios sıfırla.
Hocam arkadaş bios pilini çıkarttı şimdi ne yapacak

Son düzenleme:
Arkadaşımın sıkıntısı o bana yazdı ben attım hocam milleti böyle Türkçesi aşırı mükemmel miş gibi eleştirenleri görüncede bana garip geliyor neyse elektrik alıyor çalışıyor fakat ekran yok

Arkadaşa ileteyim hocam deneyelim size döneyim sağolun cevabınız için

Hocam arkadaş bios pilini çıkarttı şimdi ne yapacak
Pili çıkardıktan sonra 3-4dk bekleyip tekrar takacak, ardından elektriği verip çalıştıracak.

Pili çıkardıktan sonra 3-4dk bekleyip tekrar takacak, ardından elektriği verip çalıştıracak.
Hocam sen bu mesajı attığında zaten dökmüş o geri taktı fakat yine ekran gelmemiş komşumuz artık evine gittim şimdi istediğinizi iyice yapabilirim dediğiniz şey olmadı maalesef başka yolu var mıdır

Hocam bakın kasa açılıyor tüm ışıklar var fanlar dönüyor ama görüntü hiçbir şekilde gelmiyor

IMG_20240829_175923.jpg

Hocam birde anakartta boot ışığı yanıyor

Yardımcı olacaklara pc'nin son durumunu yazman lazım.
- Görüntü veriyor mu?
- Güç durumu, hata mesajı vs ne varsa.
Daha hızlı sonuç alrısınız.
Başka yerde yüklenen sistemler genelde açılmıyor. Sorunlu oluyor.

Yardımcı olacaklara pc'nin son durumunu yazman lazım.
- Görüntü veriyor mu?
- Güç durumu, hata mesajı vs ne varsa.
Daha hızlı sonuç alrısınız.
Başka yerde yüklenen sistemler genelde açılmıyor. Sorunlu oluyor.
Görüntü yok yeni bir gelişmede maalesef yok hocam

-Öncelikle statik elektriği boşalt, (elektriğini kesip açma tuşuna 2-3 defa bas), sonrasında elektriği bağlayıp açmayı dene.
-Sonrasında elektriği kesip ram(leri) çıkar. birden fazla ise 2 veya 4 yerlerini değiştir. 4 slot varsa anakartta 1. ve 3. slottaysa 2. ve 4. slota takmayı da dene. Olmazsa ayrı ayrı takıp dene.
-Bilgisayarın dışta kalan çevre birim kablolalarını çıkar tekrar tak

Hocam bakın kasa açılıyor tüm ışıklar var fanlar dönüyor ama görüntü hiçbir şekilde gelmiyor

Alıntıyı görüntüle
Hocam birde anakartta boot ışığı yanıyor
Boot hatası bios kaynaklı ilk dediğim şekilde elektriği kesip pili çıkarıp bekleyip tekrar takıp sonra elektriği bağlayıp açmayı dener misiniz?

Bios kaynaklı değilse yeni takılan ssd bağlantısı hatalı olabilir. Varsa sata bağlantısı hatalı olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,680
Üyeler
184,202
Son üye
serddar
Geri