Elektrik gidip gelmesinden sonra Pc açılmıyor

Reaksiyon skoru
2
Merhabalar sabah bilgisayarımı açtıktan sonra elektrik gitti geldi ve bilgisayarım kapandı açmaya çalıştığımda asus ekranı geliyo ama windows başlamıyordu ekranım kapanıyodu direk bi kaç deneme sonra windows onarım moduna atmaya başladı sonrasında internetten gördüğüm bi kaç şeyi denedim som güncellemeleri kaldırdım bu sefer mavi ekran yiyip Windows critical proses died hatası almaya başladım format atmaya çalıştığımda ise boot için usbyi seçiyorum kaydetip çıktığımda yine bilgisayarım açılmıyor yeni Windows kurulum ekranına bile atmıyor bilgisayarımda 1 ssd 1 hdd var normalde ssdde kuruluydu onu çıkartıp hddye kurmaya çalıştığımdada aynı şeyler oldu bu sorunu nasıl çözerim ya da bozulan parçam hangisidir

Merhabalar sabah bilgisayarımı açtıktan sonra elektrik gitti geldi ve bilgisayarım kapandı açmaya çalıştığımda asus ekranı geliyo ama windows başlamıyordu ekranım kapanıyodu direk bi kaç deneme sonra windows onarım moduna atmaya başladı sonrasında internetten gördüğüm bi kaç şeyi denedim som güncellemeleri kaldırdım bu sefer mavi ekran yiyip Windows critical proses died hatası almaya başladım format atmaya çalıştığımda ise boot için usbyi seçiyorum kaydetip çıktığımda yine bilgisayarım açılmıyor yeni Windows kurulum ekranına bile atmıyor bilgisayarımda 1 ssd 1 hdd var normalde ssdde kuruluydu onu çıkartıp hddye kurmaya çalıştığımdada aynı şeyler oldu bu sorunu nasıl çözerim ya da bozulan parçam hangisidir
İşletim sistemini bozmuş gibisin bios sıfırla anaharttan gücü kes açma kapama tuşuna birkaç kez bas içerisindeki statik elektriği bi atsın

windows çökmüş, biosla hiç alakası yok ki... :)

Windowsu baştan kurmalısın ya da yedeği varsa kurtarmaya çalış.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer çok elektrik giden bir yerde isen ve bilgisayarında önemli işler yapıyorsan kesintisiz güç kaynağı alman iyi olur.

windows çökmüş, biosla hiç alakası yok ki... :)

Windowsu baştan kurmalısın ya da yedeği varsa kurtarmaya çalış.
Dediğim gibi format atmaya çalıştığımda boot menüsünden usbyi seçip yeniden başlattığımdada açılmıyo mavi ekran alıyorum bu sefer windows değil ama 00xc00000098 koduyla

Dediğim gibi format atmaya çalıştığımda boot menüsünden usbyi seçip yeniden başlattığımdada açılmıyo mavi ekran alıyorum bu sefer windows değil ama 00xc00000098 koduyla
Kodun fotosunu atabilir misin? Tam anlayamadım, hangi aşamada hata kodu veriyor?

Bir de bilgisayarına uygun 64bit veya 32 bit ayrımını yapabildin varsayıyorum.

Windows ssd ye mi kurulu yoksa hdd ye mi?

Kodun fotosunu atabilir misin? Tam anlayamadım, hangi aşamada hata kodu veriyor?

Bir de bilgisayarına uygun 64bit veya 32 bit ayrımını yapabildin varsayıyorum.

Windows ssd ye mi kurulu yoksa hdd ye mi?
Windows ssdye kurulu normal bi şekilde başlattığımda windowslu olan mavi ekranı alıyorum format atmak için usb takıp biosdan boot menüsünden usb seçerek tekrar başlattığımda kod olan mavi ekranı alıyorum

Ram hızlarını ve uyumluluğunu kontrol et görev yöneticisinden açılan uygulamalara bak
Hocam bilgisayar açılmıyo ki görev yöneticisine bakamam

Windows ssdye kurulu normal bi şekilde başlattığımda windowslu olan mavi ekranı alıyorum format atmak için usb takıp biosdan boot menüsünden usb seçerek tekrar başlattığımda kod olan mavi ekranı alıyorum

Hocam bilgisayar açılmıyo ki görev yöneticisine bakamam
İkisinide aynı fotoyu eklemişim formattan sonra gelen bu

Ekler

• IMG_20241022_195246.jpg
    IMG_20241022_195246.jpg
    2 MB · Hit: 33
  • IMG_20241022_195246.jpg
    IMG_20241022_195246.jpg
    2 MB · Hit: 34
  • Screenshot_2024-10-22-19-58-20-192_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-10-22-19-58-20-192_com.miui.gallery.jpg
    616.5 KB · Hit: 36
Sanırım usb diski seçememişsin veya usb yanlış seçmişsin... Çünkü windowsa atlamış. Biosda olsa idi siyah ekranda gelmesi daha muhtemel ve biosda hata verseydi f5 gibisinden seçenekler çıkardı. Doğru usb seçeneğini seç ve usb formatı sağlam, okunabilir olsun.

Boot edemiyorsun usb'yi .

Sanırım usb diski seçememişsin veya usb yanlış seçmişsin... Çünkü windowsa atlamış. Biosda olsa idi siyah ekranda gelmesi daha muhtemel ve biosda hata verseydi f5 gibisinden seçenekler çıkardı. Doğru usb seçeneğini seç ve usb formatı sağlam, okunabilir olsun.
Farklı bir format usbim vardı onunla denedim kurulum ekranı geldi yardımınız için teşekkür ederim başka bi hatayla karşılaşırsam yine yardımınızı isterim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,743
Üyeler
185,158
Son üye
ardadesk
Geri