Tam Programlı Windows ISO nasıl yapılır?

Reaksiyon skoru
0
Selam dostlar,

Ben Acıbadem Hastanesi'nde BT elemanıyım. Günde yaklaşık 4-5 makineye format atıyor, sürekli kurulum yapıp programlar yüklüyorum. Bu durumdan sıkılmaya başladım; özellikle Office programları kurmak ve Windows ayarlarını yapmak hem yorucu hem de sıkıcı hale geldi.

İnternette ISO oluşturma yöntemleriyle ilgili bazı şeyler duydum. Burada gezerken, aşağıda vereceğim bir konu buldum ve bunu denemek istedim. 2-3 video izledim, ama tam olarak istediğim şeyleri karşılamıyor. Daha önce Acronis True Image programını kullandım, ancak ayrı ayrı 4 makinemiz var ve 3 tanesi Acronis programını çalıştırmıyor. Bu nedenle, o yöntem de işe yaramadı.

Aşağıda ilk verdiğim linkteki normal bir format ISO'su olduğu için kabul etti. Benim yapmak istediğim şey, Office programları yüklü ve Windows ayarları yapılmış bir Windows ISO'su oluşturmak.

Teşekkürler!

İlk dediğim link: Windows 10 Pro (x64) LITE Edition - AncOS v1
YouTube linkleri:
Kullandığım programlar:
1. GitHub - ChrisTitusTech/winutil: Chris Titus Tech's Windows Utility - Install Programs, Tweaks, Fixes, and Updates
2. NTLite Download

Selam dostlar,

Ben Acıbadem Hastanesi'nde BT elemanıyım. Günde yaklaşık 4-5 makineye format atıyor, sürekli kurulum yapıp programlar yüklüyorum. Bu durumdan sıkılmaya başladım; özellikle Office programları kurmak ve Windows ayarlarını yapmak hem yorucu hem de sıkıcı hale geldi.

İnternette ISO oluşturma yöntemleriyle ilgili bazı şeyler duydum. Burada gezerken, aşağıda vereceğim bir konu buldum ve bunu denemek istedim. 2-3 video izledim, ama tam olarak istediğim şeyleri karşılamıyor. Daha önce Acronis True Image programını kullandım, ancak ayrı ayrı 4 makinemiz var ve 3 tanesi Acronis programını çalıştırmıyor. Bu nedenle, o yöntem de işe yaramadı.

Aşağıda ilk verdiğim linkteki normal bir format ISO'su olduğu için kabul etti. Benim yapmak istediğim şey, Office programları yüklü ve Windows ayarları yapılmış bir Windows ISO'su oluşturmak.

Teşekkürler!

İlk dediğim link: Windows 10 Pro (x64) LITE Edition - AncOS v1
YouTube linkleri:
Kullandığım programlar:
1. GitHub - ChrisTitusTech/winutil: Chris Titus Tech's Windows Utility - Install Programs, Tweaks, Fixes, and Updates
2. NTLite Download
Günde 4-5 makineye format atmak nedir hocam.

3 acıbadem bloğuna tek BT bakıyor maalesef çoğu işten çıkartıldı
Konu hort olacak ama, yeni gordum…
2/3 yontemle yapabilirsin hocam
Burada onemli olan aynı model pc ise bir pc den tam ayar yaptıktan sonra ve programları vs kurduktan sonra imaj alırsın acronis veya wim ortamı
Farklı modeller varsa sanal makina da ortam alırsın dism++ ile wim ortamı
Yada;
Ntlite ile iso yu ayarlı yapar,
Daha sonra kullanacagın programları katılımsız yapıp
Windows ta sources klasorunde oem içine script.cmd yapar,
Katılımsız programları xxxx adını verdiğin klasöre koyar power iso vs ile isoya gömersin.
Script tin çalısması için xxx klasoruyle bagdastırılması gerekir bunu hazır sablon olarak sana atarım sorun degil.
Belki ntlite ile yaparsın ama hiç kullanmadım.
Vs vs.
Kurumsal pc vs de hiç deneme imkanım olmadı ama kullanılan vindows ve office etkinleştirme nasıl yapılır bilemem.
Farklı pc ler varsa bunların driverleri dism ile alıp aynı sekilde ntlite ile gömer her modele ayrı iso vs yaparsın vs vs…
Tnctr den de yardım alabilirsin iyi adamlar bu konuda..
Ozellikle forjest, koylu, mrush,emre028 aklıma ilk gelenler(uzun süredir girmediğim için yanlış yazmış olabilirim)
Diğer Hüseyin Uzunyayla hoca nick Ognitorenks..
İstersen 3. Konumdaki kendi kullandıgım iso yu ornek olarak atabilirim deneyerek fikir sahibi olman için.
Dediğim gibi kurumsalda pek tecrubem yok
Ama temel sekiller bunlar..
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Server kurmadan zor tabi.
Öncelikle kendi eğitiminizi ilerletmeniz gerekebilir.
Keza bu iş ucuz bir işte değil. Sistem kurup hem uygulama hemde açıkları takip edeceksiniz. Biri yanlış bir uygulama veya donanım takarsa haberiniz olmalı.
Yok eski usül diyorsanız yerel ağ kurup yönetici şifresiyle dosyalara erişip kısmen hızlı aktarım yaparsınız.
Taşınabilir şekilde hazır programları ISO içerisine ekleyebilirsiniz.
Naçizane tavsiyem elle yapacağınız işlemleri Universalusbinstaller UUİ ile yapmanız.
Ventoy birden fazla işletim sistemini içerir. İçerisine bilinen sürücü yedeklerini ve program yedeklerinizi alabilirsiniz. Usb3+ varsa daha hızlı kurulum yapabilirsiniz.

Ekstra: ninite üzerinden istediğiniz uygulamaları seçip paketlersiniz. Hepsi bir arada yüklenir.

Sürekli işlem için ilk yöntem sizi uzaktan bilgisayar yöneterek işlemleri çözmenizi sağlar.
Profesyonel bir hizmet ile de sistemleri gözlemler personel hatalarını takip edebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,675
Üyeler
183,877
Son üye
mchtdrk79
Geri