kaybishuza
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 206
merhabalar 5+1 ses sistemim var ancak windowsdan sına dediğimde sağ soldan ses geliyor diğerlerinden gelmiyor
ustam 5+1 ses sistemi bağlamayı biliyormusnAyarların stereo ya ayarlı olduğu için öyle oluyor. 5+1 e ayarlaman lazım. Nasıl yapılacağını bir araştır. Realtek varsa onun control panelinden, başka bir şey varsa onunkinden, veya windowsun ses ayarından hoparlöre sağ tıklayıp ayarla ya basarak.
5+1 e ayarladıktan sonra oyunlarda, filmlerde ses stereo ya ayarlı ise yine sorun yaşayacaksın. Bu ayarı her yerden yapman lazım. Filmin kaynağında 5+1 yoksa bazı sesleri duyamayacaksın gibi sorunlar olacak.
Zaten rca kablolarıyla bağlantı yapıyorsun ana kartında olan jakk girişlerinin 3 de dolu olması lazım gerçekten bir 5.1 ses sitemi gibi çalışması içinAlıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
çıkışlar böyle ancak benim anakart da böyle
Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
soruyu chatgpt ye sordum ve bana tek tek anlattı anakart da 5.1 ses girişi yok ve ses sistemi 1 tık eski olduğu için ses alamıyormuşum
Eski PC’lerde ses kartları daha iyiydi. Şu an çözmüş gibi oldum ama pek sağlıklı değil. En sonunda şu aparatı alıp sağ üst ve altı RCA → 3.5 mm jakla, iki kablo kullanarak bağladım. Biraz tırt ama işe yarıyor gibi… ters çalışıyor gerçiAynı emektar hoparlörü ben de yeni sistemde deniyim dedim ve başlıktaki gibi hepsinden ses gelmiyor.
Daha önce eski bilgisayarda kullanırken, yine aynı bağlantılarla hepsinden ses alıyordum.![]()
Yenilerde de var o ama ucuz anakartlarda olmuyor biraz daha üst modellerde olan şeyler.Eski PC’lerde ses kartları daha iyiydi. Şu an çözmüş gibi oldum ama pek sağlıklı değil. En sonunda şu aparatı alıp sağ üst ve altı RCA → 3.5 mm jakla, iki kablo kullanarak bağladım. Biraz tırt ama işe yarıyor gibi… ters çalışıyor gerçi![]()
kablo vs uğraşmak istemediğim için REaltek uygulaması ve FXSound diye bi' uygulamayla hoparlor doldurma/sanal 5+1 gibi bi' şey yaptım şimdi hepsinden ses geliyor ama tabi sağlıklı 5+1 gibi değil. En azından 2 hoparlor çalmasından iyidir.Eski PC’lerde ses kartları daha iyiydi. Şu an çözmüş gibi oldum ama pek sağlıklı değil. En sonunda şu aparatı alıp sağ üst ve altı RCA → 3.5 mm jakla, iki kablo kullanarak bağladım. Biraz tırt ama işe yarıyor gibi… ters çalışıyor gerçi![]()
yenur omega 5kablo vs uğraşmak istemediğim için REaltek uygulaması ve FXSound diye bi' uygulamayla hoparlor doldurma/sanal 5+1 gibi2 bi' şey yaptım şimdi hepsinden ses geliyor ama tabi sağlıklı 5+1 gibi değil. En azından 2 hoparlor çalmasından iyidir.