profil seçeneklerinde default var bi de docp var profile 1 bir şey yok yani, buyuk ihtimal ramler uyumsuz çıktı. Yarın değiştirsem ne olur?Bir de o profil seçeneklerinden fotoğraf atabilir misiniz? Belki de benim yanlış bildiğim bir durum vardır.
Uyumsuz olma gibi bir durum yok, uyum sağlaması gerekli, CPU-Z üzerinden RAM frekansını kontrol eder misiniz?profil seçeneklerinde default var bi de docp var profile 1 bir şey yok yani, buyuk ihtimal ramler uyumsuz çıktı. Yarın değiştirsem ne olur?
"BIOS'ta Memory: 16384 MB (DDR4 XXXX MHz)" diye yazar, XXX'li yerlerde ne yazıyor şu an?Şu an biostayım ne yapayım söleyin bahiyim sırayla![]()
Hay ben öyle sisteme kürekle vurayım. D.O.C.P. açmadan Ai Tweaker'a gir. Memory Frequency'i 3200 MHz seç, alta in, VDDCR SOC Voltage yazar, onu 1.05 V yap, DRAM Voltage'ı da 1.4 V yap. DRAM Timing Control'e gir sırasıyla "16-18-18-18-38" yap. Kaydet ve çık.
Değiştiremiyorum hiçbirşey hepsi autoHay ben öyle sisteme kürekle vurayım. D.O.C.P. açmadan Ai Tweaker'a gir. Memory Frequency'i 3200 MHz seç, alta in, VDDCR SOC Voltage yazar, onu 1.05 V yap, DRAM Voltage'ı da 1.4 V yap. DRAM Timing Control'e gir sırasıyla "16-18-18-18-38" yap. Kaydet ve çık.
D.O.C.P.'yi kapatınca dene dostum.Değiştiremiyorum hiçbirşey hepsi auto