Yardım B450m k anakart voltaj

osman4242

80+
Reaksiyon skoru
67
received_300367751234149.png

Arkadaşlar test yaparken pc kapanıyor.
Bi kaç arkadaşım fanı tam oturtamadığımdan yada pin i tam geçiremediğimden dolayı böyle olduğunu söylediler.
Bi diğer bakış açısı ise anakart voltajının işlemciyi besleyemediğini söylediler. 1.35000 voltaj verdiğim halde ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere 1.052 civarında voltaj gidiyor. Sizce sorun neyde olabilir?

Voltaj 1.052 V değil la, öyle olsa sistem kapanır direkt voltaj yetmediği için. VID'e değil Vcore'a bakacaksın. 1.35 V de çok o işlemciye bu arada, düşür onu.

Kaç yapmam gerekir
Şimdi sendeki 2020 model mi bilmiyorum, o yüzden net bir şey söylemek zor. 2020 model olduğunu anlayıp anlamamak için 1.1 V verip 4.1 GHz yapmayı deneyebiliriz aslında, soğutucu stok soğutucu mu?

Şimdi sendeki 2020 model mi bilmiyorum, o yüzden net bir şey söylemek zor. 2020 model olduğunu anlayıp anlamamak için 1.1 V verip 4.1 GHz yapmayı deneyebiliriz aslında, soğutucu stok soğutucu mu?
Stok soğutucu. Da2 sistem işte 20 model mi bilmiyorum. Isınmadan ötürü kapanıyor.

Reis aynı şeyi deneyeceğim evde fakat 1.1~1.2 arasında 3.8 ghz verdim ben geçen yani cpu core ratiodan sadece 38 yazdım. Muhtemelen 2019 modeldir benimki
Aynen öyle, 1.1 V'da 4 GHz ve üstünü göremiyorsan sendeki 2020 model değildir.

Ben 40 yazıp enter a bastığımda kaydedip yeniden girdiğimde 1.3 çekiyordu hatırlıyorum. Acaba voltajı kendi elimle nasıl ayarlayabilirim?
Core Ratio ayarladıktan sonra VDDCR CPU Voltage'ı elinle giriyorsun işte.

Tamamdır reis bakarım
Şunu söylemeyi unuttum, senin anakartta voltaj offset olarak veriliyor, manuel olarak değil. VDDCR CPU Voltage'ın üstüne gelince sol altta standart olarak yazar, + ve - tuşlarını kullanarak o standart değerin üstüne voltaj giriyorsun.

ESKİ KONU: Merhaba "". Bu konu artık güncel olmayabilir.
Geri