Soğuk Bölümde Komilik Yapmış Olan Var mı?

Katılım
21 Mayıs 2022
Mesajlar
466
Reaksiyon skoru
179
Selam arkadaşlar, yaklaşık 2 ay içinde bir otelde işe başlayacağım. Mutfak komisi olan veya daha önceden komilik yapmış birileri varsa bir kaç sorum var..
Yazarsanız sevinirim, teşekkürler..

1) Mutfakta tam olarak kimler ile çalışıcam (kadro olarak)

2) Öğrenmem gereken bilgiler veya iş var mı, varsa ne?

3) Seçme imkanım var.. Hangi vardiya daha iyidir..
 
Son düzenleme:
Sorulari yöneltirsen fikir sahibi olan arkadaşlar cevap verebilir. Hem mesajlar konu içinde olursa başka insanlarin da işine yarar.
 
valla ara elemen her zaman s2lir ya sabahçı ol ya da akşamcı en güzeli sabah bence senin tercihine bağlı
 
valla ara elemen her zaman s2lir ya sabahçı ol ya da akşamcı en güzeli sabah bence senin tercihine bağlı
Aslında, seçeceğim sabah zaten..
Arkadaşım civardaki bir otele 2. İş için gidiyor..
Acaba bende çift iş yapmak istersem,
8-4+4-12 mi yapsam yoksa 12-8+8-4 mü?
Diye düşünüyorum..
Ondan sebep vardiya kolaylığı ve telaşesi için sordum..
 
bir günde 2 işe gitmeyi çok uzun süre yapamazsın bünye kaldırmaz maks 1 ayı zor görürsün
 
bir günde 2 işe gitmeyi çok uzun süre yapamazsın bünye kaldırmaz maks 1 ayı zor görürsün
Şöyle diyeyim, benim haftalık rapora göre günlük ortalama ekran sürem 10 saat..
(Geçen hafta 11'di)

Yani, zaten çok fazla ayaktayım ve hiçbir şey yapmıyorum neredeyse..
Çift işi kaç sezondur yapan tanıdıklarım var..

(Yapamaz isem çıkarım max 1 ay sonra dediğin gibi🥲)

Sadece bu sezon için düşünüyorum..
İşten gelip yemek, duş ve belki biraz telefonda takıldıktan sonra uyumak lazım tabi.. 😗 Tam benlik değil ama denemek istiyorum..
 
otelde komilik nasıl oluyor bilmiyorum ancak öğrencilik dönemimde 3 farklı yerde komilik yapmış biri olarak konuşuyorum uzak dur çok kötü yıpratıcı bir iş üstelik garsonunu komisini pek sallamayan bir işletmeyse sigortada yapmıyorlar aldığın para da genelde günlük oluyor ve aya vurduğun zaman asgari ücretle hemen hemen aynı biraz az veya biraz fazla oluyor tabi yaptığın işe bu para değer mi tartışılır gitmediğin günlerin ücretini alamayışında yanında hediyesi
 
otelde komilik nasıl oluyor bilmiyorum ancak öğrencilik dönemimde 3 farklı yerde komilik yapmış biri olarak konuşuyorum uzak dur çok kötü yıpratıcı bir iş üstelik garsonunu komisini pek sallamayan bir işletmeyse sigortada yapmıyorlar aldığın para da genelde günlük oluyor ve aya vurduğun zaman asgari ücretle hemen hemen aynı biraz az veya biraz fazla oluyor tabi yaptığın işe bu para değer mi tartışılır gitmediğin günlerin ücretini alamayışında yanında hediyesi
Senin yaptığınla oteldeki servis komisi hemen hemen aynıdır diye tahmin ediyorum..

Benimki mutfak olduğu için çalışmak istedim..
Servis komilerine sabır diliyorum..
Sırf garsonların yükünü çekiyorlar..
(Bahşiş de görmüyorlar)
 
otelde yapmadım ancak restoranda yaptım. getir götür yapacaksın fazla zor bi iş değil 1-2 hafta öğrenim süreci olur sonra işi öğrenirsin. bana göre sabah vardiyası daha iyi oluyordu çünkü sabahtan öğlen vaktine kadar pek müşteri olmazdı öğlen de diğer vardiyadakiler gelince iş rahatlardı. otelde durumlar nedir bilemiyorum.
 
otelde yapmadım ancak restoranda yaptım. getir götür yapacaksın fazla zor bi iş değil 1-2 hafta öğrenim süreci olur sonra işi öğrenirsin. bana göre sabah vardiyası daha iyi oluyordu çünkü sabahtan öğlen vaktine kadar pek müşteri olmazdı öğlen de diğer vardiyadakiler gelince iş rahatlardı. otelde durumlar nedir bilemiyorum.
Çevremin dediğine en yakın tarif eden sensin valla.. bende çok zor olmasını beklemiyorum zaten..
İşi kapana kadar ilgileniyorlarsa kafi bana..
 
Selam arkadaşlar, yaklaşık 2 ay içinde bir otelde işe başlayacağım. Mutfak komisi olan veya daha önceden komilik yapmış birileri varsa bir kaç sorum var..
Yazarsanız sevinirim, teşekkürler..

1) Mutfakta tam olarak kimler ile çalışıcam (kadro olarak)

2) Öğrenmem gereken bilgiler veya iş var mı, varsa ne?

3) Seçme imkanım var.. Hangi vardiya daha iyidir..
Kahvaltı chefiyim 5 yıldır mutfaktayım :) mezeci mi olarak salatacı mı olarak çalışacaksın onları öğrenmen gerekir öğle yemeği var ise 3-11 çalışman daha mantıklı otel kaç kişilik ona görede bilgi alman gerekir.
 
Geri
Top