Neler Yeni

Soğuk Bölümde Komilik Yapmış Olan Var mı?

Katılım
21 Mayıs 2022
Mesajlar
388
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Abdullah Çetin
Kahvaltı chefiyim 5 yıldır mutfaktayım :) mezeci mi olarak salatacı mı olarak çalışacaksın onları öğrenmen gerekir öğle yemeği var ise 3-11 çalışman daha mantıklı otel kaç kişilik ona görede bilgi alman gerekir.
Otele girince ne yapacağıma karar verirler muhtemelen..

Otel 600 küsur odalık olması lazım..
3-11 diye vardiya var mı ki?
 

Nirvana

80+ Silver
Katılım
24 Mart 2020
Mesajlar
2,091
En İyi Cevap
1
Otele girince ne yapacağıma karar verirler muhtemelen..

Otel 600 küsur odalık olması lazım..
3-11 diye vardiya var mı ki?
Akşam vardiya otelden otele göre değişir genelde 16-24 dür benim orada anlatmak sitediğim 15-23 saatleri arası. Konumun neresi sezonluk otel mi yaz kış otel mi ona görede değişir ? 600 oda varsa nereden baksan 2400 kişilik veya 2500 kişilik oteldir . 1 aşçıbası 2 sous chef 1 kısım chefin 2kısım chef yardımcın 2 dömi chefin olur diye tahmin ediyorum.
 

1905

80+ Silver
Katılım
7 Mayıs 2022
Mesajlar
3,246
Çevremin dediğine en yakın tarif eden sensin valla.. bende çok zor olmasını beklemiyorum zaten..
İşi kapana kadar ilgileniyorlarsa kafi bana..
hocam benim çalıştığım yerdeki gibiyse zaten tek sıkıntısı çok uzun süre ayakta kalıyorsun. ancak otelde koştura koştura çalışmazsınız en fazla biraz hızlı tempo yürürsünüz o kadar. ben köfteci yusufta çalışıyorum günde 12 saat elimizde tepsilerle at gibi koşturuyoruz sanki :D en geç 1 haftaya işi öğrenirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

bende önümüzdeki yaz alanyada bir otelde iş bakacağım bulabilirsem orada çalışacağım. bahşişi vs derken daha fazla kazanırım hemde daha rahat çalışırım diye düşünüyorum.
 

Nirvana

80+ Silver
Katılım
24 Mart 2020
Mesajlar
2,091
En İyi Cevap
1
hocam benim çalıştığım yerdeki gibiyse zaten tek sıkıntısı çok uzun süre ayakta kalıyorsun. ancak otelde koştura koştura çalışmazsınız en fazla biraz hızlı tempo yürürsünüz o kadar. ben köfteci yusufta çalışıyorum günde 12 saat elimizde tepsilerle at gibi koşturuyoruz sanki :D en geç 1 haftaya işi öğrenirsin
garsonluk değil bu meslek burada koşmayı değil mesleği öğreniyor 1 haftada koşmayı öğrenebilir dediğin doğru.
 
Katılım
21 Mayıs 2022
Mesajlar
388
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Abdullah Çetin
Akşam vardiya otelden otele göre değişir genelde 16-24 dür benim orada anlatmak sitediğim 15-23 saatleri arası. Konumun neresi sezonluk otel mi yaz kış otel mi ona görede değişir ? 600 oda varsa nereden baksan 2400 kişilik veya 2500 kişilik oteldir . 1 aşçıbası 2 sous chef 1 kısım chefin 2kısım chef yardımcın 2 dömi chefin olur diye tahmin ediyorum.
Bölge antalya. Mart civarı açılır kasımda falan kapanır muhtemelen..
çıkışımız olur demek istedim, yoksa açık kalır mı bilmiyorum..

Öğle yemeği için 4 12 çalışmak nasıl avantajlı oluyor?
 

1905

80+ Silver
Katılım
7 Mayıs 2022
Mesajlar
3,246
garsonluk değil bu meslek burada koşmayı değil mesleği öğreniyor 1 haftada koşmayı öğrenebilir dediğin doğru.
garson ile komi işi yapmaz. garson siparişi alır komiye siparişi söyler komi mutfaktan veya her nerden çıkıyorsa siparişi alır garsona getirir veya servis eder.
 

Nirvana

80+ Silver
Katılım
24 Mart 2020
Mesajlar
2,091
En İyi Cevap
1
Bölge antalya. Mart civarı açılır kasımda falan kapanır muhtemelen..
çıkışımız olur demek istedim, yoksa açık kalır mı bilmiyorum..

Öğle yemeği için 4 12 çalışmak nasıl avantajlı oluyor?
Büfeye çıkmazsın tek akşam yemeği için üretim yaparsın sabah gelirsen öğlen yemeği için meze veya salata ürünlerini hazırlarsın büfeye çıkarsın büfe bitene kadar kalırsın toplarsın tekrardan akşam yemeğine hazırlık.
 
Katılım
21 Mayıs 2022
Mesajlar
388
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Abdullah Çetin
Büfeye çıkmazsın tek akşam yemeği için üretim yaparsın sabah gelirsen öğlen yemeği için meze veya salata ürünlerini hazırlarsın büfeye çıkarsın büfe bitene kadar kalırsın toplarsın tekrardan akşam yemeğine hazırlık.
Yani 4 12 mi öneriyorsun..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani 4 12 mi öneriyorsun..
Bide büfede ne yapıyorum
 

Nirvana

80+ Silver
Katılım
24 Mart 2020
Mesajlar
2,091
En İyi Cevap
1
Yani 4 12 mi öneriyorsun..
Mesaj otomatik birleştirildi:


Bide büfede ne yapıyorum
istediğin vardiyayı vermezler ama yine de deneyim gerektiren bir şey kısım chefinede bağlı
büfede biten meze veya ürününü yenilersin kontrol edersin süslersin ürünü büfedeki düzenini sağlarsın müşteri rehberlik edersin sorarlar bu nedir örneğin humus örneğin tarator cacık sarma çiğköfte vesaire genelde yabancı olur.
 
Katılım
21 Mayıs 2022
Mesajlar
388
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Abdullah Çetin
istediğin vardiyayı vermezler ama yine de deneyim gerektiren bir şey kısım chefinede bağlı
büfede biten meze veya ürününü yenilersin kontrol edersin süslersin ürünü büfedeki düzenini sağlarsın müşteri rehberlik edersin sorarlar bu nedir örneğin humus örneğin tarator cacık sarma çiğköfte vesaire genelde yabancı olur.
Müşteri ile konuşmam da gerek yani..🤔
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,795
Mesajlar
9,502,591
Üyeler
167,889
Son üye
zzzxy
Top Bottom