Neler Yeni

Soğuk Bölümde Komilik Yapmış Olan Var mı?

Kahvaltı chefiyim 5 yıldır mutfaktayım :) mezeci mi olarak salatacı mı olarak çalışacaksın onları öğrenmen gerekir öğle yemeği var ise 3-11 çalışman daha mantıklı otel kaç kişilik ona görede bilgi alman gerekir.
Otele girince ne yapacağıma karar verirler muhtemelen..

Otel 600 küsur odalık olması lazım..
3-11 diye vardiya var mı ki?
 
Otele girince ne yapacağıma karar verirler muhtemelen..

Otel 600 küsur odalık olması lazım..
3-11 diye vardiya var mı ki?
Akşam vardiya otelden otele göre değişir genelde 16-24 dür benim orada anlatmak sitediğim 15-23 saatleri arası. Konumun neresi sezonluk otel mi yaz kış otel mi ona görede değişir ? 600 oda varsa nereden baksan 2400 kişilik veya 2500 kişilik oteldir . 1 aşçıbası 2 sous chef 1 kısım chefin 2kısım chef yardımcın 2 dömi chefin olur diye tahmin ediyorum.
 
Çevremin dediğine en yakın tarif eden sensin valla.. bende çok zor olmasını beklemiyorum zaten..
İşi kapana kadar ilgileniyorlarsa kafi bana..
hocam benim çalıştığım yerdeki gibiyse zaten tek sıkıntısı çok uzun süre ayakta kalıyorsun. ancak otelde koştura koştura çalışmazsınız en fazla biraz hızlı tempo yürürsünüz o kadar. ben köfteci yusufta çalışıyorum günde 12 saat elimizde tepsilerle at gibi koşturuyoruz sanki :D en geç 1 haftaya işi öğrenirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende önümüzdeki yaz alanyada bir otelde iş bakacağım bulabilirsem orada çalışacağım. bahşişi vs derken daha fazla kazanırım hemde daha rahat çalışırım diye düşünüyorum.
 
hocam benim çalıştığım yerdeki gibiyse zaten tek sıkıntısı çok uzun süre ayakta kalıyorsun. ancak otelde koştura koştura çalışmazsınız en fazla biraz hızlı tempo yürürsünüz o kadar. ben köfteci yusufta çalışıyorum günde 12 saat elimizde tepsilerle at gibi koşturuyoruz sanki :D en geç 1 haftaya işi öğrenirsin
garsonluk değil bu meslek burada koşmayı değil mesleği öğreniyor 1 haftada koşmayı öğrenebilir dediğin doğru.
 
Akşam vardiya otelden otele göre değişir genelde 16-24 dür benim orada anlatmak sitediğim 15-23 saatleri arası. Konumun neresi sezonluk otel mi yaz kış otel mi ona görede değişir ? 600 oda varsa nereden baksan 2400 kişilik veya 2500 kişilik oteldir . 1 aşçıbası 2 sous chef 1 kısım chefin 2kısım chef yardımcın 2 dömi chefin olur diye tahmin ediyorum.
Bölge antalya. Mart civarı açılır kasımda falan kapanır muhtemelen..
çıkışımız olur demek istedim, yoksa açık kalır mı bilmiyorum..

Öğle yemeği için 4 12 çalışmak nasıl avantajlı oluyor?
 
garsonluk değil bu meslek burada koşmayı değil mesleği öğreniyor 1 haftada koşmayı öğrenebilir dediğin doğru.
garson ile komi işi yapmaz. garson siparişi alır komiye siparişi söyler komi mutfaktan veya her nerden çıkıyorsa siparişi alır garsona getirir veya servis eder.
 
Bölge antalya. Mart civarı açılır kasımda falan kapanır muhtemelen..
çıkışımız olur demek istedim, yoksa açık kalır mı bilmiyorum..

Öğle yemeği için 4 12 çalışmak nasıl avantajlı oluyor?
Büfeye çıkmazsın tek akşam yemeği için üretim yaparsın sabah gelirsen öğlen yemeği için meze veya salata ürünlerini hazırlarsın büfeye çıkarsın büfe bitene kadar kalırsın toplarsın tekrardan akşam yemeğine hazırlık.
 
Büfeye çıkmazsın tek akşam yemeği için üretim yaparsın sabah gelirsen öğlen yemeği için meze veya salata ürünlerini hazırlarsın büfeye çıkarsın büfe bitene kadar kalırsın toplarsın tekrardan akşam yemeğine hazırlık.
Yani 4 12 mi öneriyorsun..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani 4 12 mi öneriyorsun..
Bide büfede ne yapıyorum
 
Yani 4 12 mi öneriyorsun..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:


Bide büfede ne yapıyorum
istediğin vardiyayı vermezler ama yine de deneyim gerektiren bir şey kısım chefinede bağlı
büfede biten meze veya ürününü yenilersin kontrol edersin süslersin ürünü büfedeki düzenini sağlarsın müşteri rehberlik edersin sorarlar bu nedir örneğin humus örneğin tarator cacık sarma çiğköfte vesaire genelde yabancı olur.
 
istediğin vardiyayı vermezler ama yine de deneyim gerektiren bir şey kısım chefinede bağlı
büfede biten meze veya ürününü yenilersin kontrol edersin süslersin ürünü büfedeki düzenini sağlarsın müşteri rehberlik edersin sorarlar bu nedir örneğin humus örneğin tarator cacık sarma çiğköfte vesaire genelde yabancı olur.
Müşteri ile konuşmam da gerek yani..🤔
 
Geri
Top