- Reaksiyon skoru
- 1,150
TCL 98'' 248 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Google Smart LED TV
Satıcı Teknosa
Satıcı Teknosa
Bir an 82 tl sandım
Niye virgüllü yazıyorsunBir an 82 tl sandım![]()
Diğer ülkelerde 82.169TL yazılırken Türkçe'de 82,169TL yazılır aynı şekilde diğer ülkelerde saat 15:47 olarak yazılır ve : ile ayrılır fakat Türkçe'de . ile ayrılır 15.47 şeklinde yazılır.Bir an 82 tl sandım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Niye virgüllü yazıyorsun![]()
Doğrusu bu şekildeNiye virgüllü yazıyorsun![]()
saati biliyorum ama sayıların böyle yazıldığını ilk defa senden gördüm merak edip baktım. nereden duydun bunu bilmiyorum ama yanlışsınDiğer ülkelerde 82.169TL yazılırken Türkçe'de 82,169TL yazılır aynı şekilde diğer ülkelerde saat 15:47 olarak yazılır ve : ile ayrılır fakat Türkçe'de . ile ayrılır 15.47 şeklinde yazılır.
Yanlış bilgi. Türkçede küsürat virgül ile ayrılır. Eğer rahat okunması için uğraşıyorsanız sağdan başlayarak her üç rakamda bir nokta konur. Kaynak Türk dil kurumu. https://tdk.gov.tr/icerik/yazim-kur... kesirler virgülle ayrılır: 15,ncı, XX'nci vb.Diğer ülkelerde 82.169TL yazılırken Türkçe'de 82,169TL yazılır aynı şekilde diğer ülkelerde saat 15:47 olarak yazılır ve : ile ayrılır fakat Türkçe'de . ile ayrılır 15.47 şeklinde yazılır.
Virgülden sonrası kuruşu ifade eder. Nokta koymanız gerekirdi.Diğer ülkelerde 82.169TL yazılırken Türkçe'de 82,169TL yazılır aynı şekilde diğer ülkelerde saat 15:47 olarak yazılır ve : ile ayrılır fakat Türkçe'de . ile ayrılır 15.47 şeklinde yazılır.
saati biliyorum ama sayıların böyle yazıldığını ilk defa senden gördüm merak edip baktım. nereden duydun bunu bilmiyorum ama yanlışsın
Sayıların Yazılışı – Türk Dil Kurumu
tdk.gov.tr
Hayır orada da gördüğün üzere . ile ayrılıyor.saati biliyorum ama sayıların böyle yazıldığını ilk defa senden gördüm merak edip baktım. nereden duydun bunu bilmiyorum ama yanlışsın
Sayıların Yazılışı – Türk Dil Kurumu
tdk.gov.tr
tamam zaten ben de saate katıldığımı belirttimHayır orada da gördüğün üzere . ile ayrılıyor.
Buna karşılık saat, para tutarı, ölçü, istatistik verilere ilişkin sayılarda rakam kullanılır: 17.30’da, 11.00’de
Pardon görmemişim.tamam zaten ben de saate katıldığımı belirttim
Öyle deme hocam diğer forumda bu sebepten 1 ay ban yiyorsunuzFakirlikten televizyonu değil yazım yanlışını konuşuyoruz![]()