Çözüldü✓ Yeni Sistemim Açılmıyor! Yardım

EmreTnc

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar kendim yeni sistem topladım. Windows 11 yükledim ve ilk açılmadan önce BİOS ekranından işlemci oc auto'dan manuel en yüksek (119mhz) yaptım ve Ramleri profil 1 dediği kısımdan 3200mhz'den 3600mhz'e çektim yeniden başlattığımda bilgisayar çalışıyor fakat ne görüntü ne klavyeye ışık hiçbir şey vermiyor. Güç tuşu 7-8 saniyede bir göz kırpıyor, basılı tutup kapatmaya çalıştığımda ise hızlı hızlı yanıp sönüyor güç tuşu. Ekran kartı hariç tüm parçalar sıfır, yardım edebilirseniz çok mutlu olurum.

Sistem
Anakart: Gigabyte A520M K V2
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ram: Lexar (2x8) 16GB 3600mhz

Arkadaşlar kendim yeni sistem topladım. Windows 11 yükledim ve ilk açılmadan önce BİOS ekranından işlemci oc auto'dan manuel en yüksek (119mhz) yaptım ve Ramleri profil 1 dediği kısımdan 3200mhz'den 3600mhz'e çektim yeniden başlattığımda bilgisayar çalışıyor fakat ne görüntü ne klavyeye ışık hiçbir şey vermiyor. Güç tuşu 7-8 saniyede bir göz kırpıyor, basılı tutup kapatmaya çalıştığımda ise hızlı hızlı yanıp sönüyor güç tuşu. Ekran kartı hariç tüm parçalar sıfır, yardım edebilirseniz çok mutlu olurum.

Sistem
Anakart: Gigabyte A520M K V2
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ram: Lexar (2x8) 16GB 3600mhz
Voltajı artırdın mı overclock yaparken ve neden overclock yaptın ki dümdüz kullan

Voltajı artırdın mı overclock yaparken ve neden overclock yaptın ki dümdüz kullan
Herhangi bir voltaj ayarıyla oynamadım, sadece dediğim bu iki ayarı değiştirdim. Bir takım youtube kanalında sistem kurulumunda tavsiye olarak görmüştüm de en azından sistemin bir kez açılmasını bekleyebilirdim de işte..

Herhangi bir voltaj ayarıyla oynamadım, sadece dediğim bu iki ayarı değiştirdim. Bir takım youtube kanalında sistem kurulumunda tavsiye olarak görmüştüm de en azından sistemin bir kez açılmasını bekleyebilirdim de işte..
Aga overclock yapacaksan voltajıda artırmalısın yoksa sistem açılmaz overclock ile voltajı birlikte hafif hafif artıracaksın zamanında bende voltaj artırmadan overclock atmıştım hiç stabil değildi oyuna girince falan çöküyodu voltajı artırdım düzelmişti

Aga overclock yapacaksan voltajıda artırmalısın yoksa sistem açılmaz overclock ile voltajı birlikte hafif hafif artacaksın zamanında bende voltaj artırmadan overclock atmıştım hiç stabil değildi oyuna girince falan çöküyodu voltajı artırdım düzelmişti
Şu an hiçbir şekilde görüntü alamıyorum ve klavye vs de çalışmıyor. Bir yapabilsem daha da dokunmam zaten 😬 pek bilmiyorum ama bios sıfırlama, yeni bios yükleme vs gibi bir şey iş görür mü yapabilir miyim ?

Şu an hiçbir şekilde görüntü alamıyorum ve klavye vs de çalışmıyor. Bir yapabilsem daha da dokunmam zaten 😬 pek bilmiyorum ama bios sıfırlama, yeni bios yükleme vs gibi bir şey iş görür mü yapabilir miyim
Bios'a bile erişemiyor musun

Şu an hiçbir şekilde görüntü alamıyorum ve klavye vs de çalışmıyor. Bir yapabilsem daha da dokunmam zaten 😬 pek bilmiyorum ama bios sıfırlama, yeni bios yükleme vs gibi bir şey iş görür mü yapabilir miyim ?
Anakarttaki bios pilini çıkarip 3-5 dk bekledikten sonra geri tak. Bios sıfırlamış olacaksın. Tekrardan biosa girip XMP acman gerekiyor

Pil ekran kartının altında kalıyor. Ekran kartınıda sökmen lazım

Kasa sistemi tamamen açık görünüyor ama görüntü vs vermiyor hiçbir şekilde
Üstteki kişinin dediği gibi bios pilini çıkarıp 3-5 dakika beklet sonra geri tak bios sıfırlanmış olacak sonrada tekrar overclock atacaksan bu sefer voltajıda ayarla

Anakarttaki bios pilini çıkarip 3-5 dk bekledikten sonra geri tak. Bios sıfırlamış olacaksın. Tekrardan biosa girip XMP acman gerekiyor

Pil ekran kartının altında kalıyor. Ekran kartınıda sökmen lazım
Deneyeyim bi

Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Bios pilini çıkarıp taktım, düzeldi bu şekilde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,396
Üyeler
185,721
Son üye
losw3x
Geri