Sıvı soğutucu nasıl takılır?

Merdo.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,045
Arkadaşlar ekte belirttiğim fotoğrafda sıvı soğutucu montajını yaptım kablolama o şekilde bir sıkıntı olur dediler diye değiştirdim yönünü ek fotoğrafında attım herkesim yaptığı gibi yaptım işlemi sıcaklığı arctıc yazan tarafının yazısı yukarıya bakarken 38-40 derecelerdeydi daha sonra aşağıya doğru yazısını getirdiğimde sıcaklık 52 derece oldu macun yenilemedim sök-tak yaptığım zaman sizce macunu mu yenileyeyim yoksa yine kabloyu ilk taktığım gibi mi yapayım ?
Cınebech testi yaptığımda bu haliyle sıcaklık 66 derece ve 70 dereceyi geçmiyor çok memnun kaldım.
Termal macunu yeniden yenileyip sıvı soğutucuyu montajını mı yapmam daha mantıklı yoksa yönünü değiştirmek mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@HacıSOFU Hocam sen anlar mısın bu işlerden ?
Yardım eden olursa sevinirim ne yapmam hakkında.

Ekler

• IMG_0743.jpeg
    IMG_0743.jpeg
    1 MB · Hit: 36
  • IMG_0736.jpeg
    IMG_0736.jpeg
    1.1 MB · Hit: 35
  • IMG_0738.jpeg
    IMG_0738.jpeg
    2.4 MB · Hit: 34
  • IMG_0739.jpeg
    IMG_0739.jpeg
    1.3 MB · Hit: 35
Arkadaşlar ekte belirttiğim fotoğrafda sıvı soğutucu montajını yaptım kablolama o şekilde bir sıkıntı olur dediler diye değiştirdim yönünü ek fotoğrafında attım herkesim yaptığı gibi yaptım işlemi sıcaklığı arctıc yazan tarafının yazısı yukarıya bakarken 38-40 derecelerdeydi daha sonra aşağıya doğru yazısını getirdiğimde sıcaklık 52 derece oldu macun yenilemedim sök-tak yaptığım zaman sizce macunu mu yenileyeyim yoksa yine kabloyu ilk taktığım gibi mi yapayım ?
Cınebech testi yaptığımda bu haliyle sıcaklık 66 derece ve 70 dereceyi geçmiyor çok memnun kaldım.
Termal macunu yeniden yenileyip sıvı soğutucuyu montajını mı yapmam daha mantıklı yoksa yönünü değiştirmek mi ?

@HacıSOFU Hocam sen anlar mısın bu işlerden ?
Yardım eden olursa sevinirim ne yapmam hakkında.
3 ve 4. Foto doğru. 1 ve 2 yanlış.

@HacıSOFU nun anlamadığı halt yokmuş muş 🤣🤣

3 ve 4. Foto doğru. 1 ve 2 yanlış.

@HacıSOFU nun anlamadığı halt yokmuş muş 🤣🤣
Hacı Hocam ilk taktığımız zaman öyle taktık maalesef yanlış takmışız, Geri söküp taktık direk sıvı soğutucuyu termal macunu yeni sürmüştük sıvı soğutucuyu takarken yeniden macunu silip yüklemedik direk sök-tak yaptık ilk haliyle yani yanlış şekilde taktığımız zaman,açtığım zaman PC’yi 38-40 derecelerdeydi şimdi 52 derecede çok saçma oldu macundan kaynaklı mı olabilir ?
Cınebech testi yaptığım zaman gayet iyi sonuçlar oluyor sıcaklık açısından 66 dereceden en fazla 70 dereceye yükseliyor daha fazlası olmuyor fanlar sanki üflemiyormuş gibi geliyor adama bu arctic harbi çok sessizmiş :D

@HacıSOFU Macunu yenileyim mi yeniden yoksa Ayarlardan bi şeyler mi yapayım ?

Elinde varsa kaliteli macun YENİLE.

Best işlemci için.
Hacı Hocam macunu temiz bir şekilde temizledim yeniden sürdüm sıcaklık 38 ile 45 derece arasında gidip geliyor boştayken 52-55 dereceden gayet iyi derecelere düştü boştayken.

mx 6 çok iyi ilerde bittiğinde bende kryonaout extreme öneririm güzel macundur.
Hacı Hocam macunu temiz bir şekilde temizledim yeniden sürdüm sıcaklık 38 ile 45 derece arasında gidip geliyor boştayken 52-55 dereceden gayet iyi derecelere düştü boştayken.

mx 6 çok iyi ilerde bittiğinde bende kryonaout extreme öneririm güzel macundur.
Yeniden bir Sıvı soğutucunun fanlarını ve Isıyı kontrol etmek için Cınebech Multi Core testi yaptım 10 dakikalık sıcaklık 58 dereceyi geçmedi mükemmel bir sıvı soğutucu arctic 360mm ve mx-6 termal macunu candır hocam :D

Yeniden bir Sıvı soğutucunun fanlarını ve Isıyı kontrol etmek için Cınebech Multi Core testi yaptım 10 dakikalık sıcaklık 58 dereceyi geçmedi mükemmel bir sıvı soğutucu arctic 360mm ve mx-6 termal macunu candır hocam :D
soğutucu seçimi de çok iyi hayırlı olsun :D

güzel.

Teşekkür ederim hocam iyi geceler :peepokalp:

Hacı hocam cevapların için teşekkür ederim iyi geceler :peepokalp:
Ne demek hayırlı geceler :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,693
Üyeler
183,878