Hangi bölümü seçmeliyim

Mühendislik olarak ne düşünüyorsunuz? Çok fazla mühendislik bölümü var.

BENDE ONDAN SORMUŞTUM AMA YANIT ALAMADIM MALESEF
Hocam bu sorunun cevabı nelerden hoşlanırsın, neleri yapmayı seversin, hobilerin neler, hayattaki amacın ne gibi bir çok soru ile şekillenen bir şey. Öncelikle iyi bir üniversitede okuman gerekiyor. Diğeri ise bence mühendislik bölümlerinde en önemli iki şey var. Birincisi kendini geliştirmek, dersleri sadece geçmek için değil de sürekli makale okuyup güncel kalman gerekiyor. İkincisi ile yabancı dil, İngilizce maalesef hiçbir işe yaramıyor (global dergilerde yayımlanan makaleleri okumak dışında). İngilizcenin yanına bir yabancı dil daha koyman gerekiyor, bu yabancı dil de bence mühendislik için Almanca olmalı. Eğer bunlara dikkat ederim diyorsan sevdiğin bir mühendislik bölümünü tercih edebilirsin.

Hocam bu sorunun cevabı nelerden hoşlanırsın, neleri yapmayı seversin, hobilerin neler, hayattaki amacın ne gibi bir çok soru ile şekillenen bir şey. Öncelikle iyi bir üniversitede okuman gerekiyor. Diğeri ise bence mühendislik bölümlerinde en önemli iki şey var. Birincisi kendini geliştirmek, dersleri sadece geçmek için değil de sürekli makale okuyup güncel kalman gerekiyor. İkincisi ile yabancı dil, İngilizce maalesef hiçbir işe yaramıyor (global dergilerde yayımlanan makaleleri okumak dışında). İngilizcenin yanına bir yabancı dil daha koyman gerekiyor, bu yabancı dil de bence mühendislik için Almanca olmalı. Eğer bunlara dikkat ederim diyorsan sevdiğin bir mühendislik bölümünü tercih edebilirsin.
en basta şunu belirtiyim kesinlikle prestişli bir universitede okumayacam onun zaten 1-0 eksideyim.hobilerim genel anlamda bilgisayar ve elektirik üstüne yani yazılım yada eem okumam lazım ancak (malum ülke şartları) yurt dşı istedigim için beni başka bölümlere itiyor orneğin;hemşirelik gibi. zaten ney yapacagımı bilmiyorum üstünede bu belirsizlikler beni yıkıyor malesef . işin sonunda sence yurt dışı anlamında en iyi mühendislik hangisi?

Sağlık her zaman önde ama bölüm zor onu bil

değil. hemşire maaşı belli. mühendis maaşı belli. yurtdışı da istiyorsa en mantıklısı mühendislik ee ya da bilgisayar
Devlete girmek zorunda değil. Hemşire olarak da yurtdışına gidebiliyor. Neye göre değil

En iyi para Kaptanlık ta. Üstelik yurt dışı gündelik hayatı. Ve yabancı ülkelerde iş bulması hiç te zor değil. Her mühenlisliğe beş basar. Ama karasız insanların üstlenebileceği bir sorumluluk değil. Başkalarının hayatını riske atma. O nedenle hemşire ol. Maaşı az ama ailenin yanında kalırsın, kira ödemezsin.

Devlete girmek zorunda değil. Hemşire olarak da yurtdışına gidebiliyor. Neye göre değil
devlet dışında zaten her türlü mühendislik avantajlı. mühendislikte ingilizce yeterliylen hemşirelikte değil. denklik sorunu vs var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En iyi para Kaptanlık ta. Üstelik yurt dışı gündelik hayatı. Ve yabancı ülkelerde iş bulması hiç te zor değil. Her mühenlisliğe beş basar. Ama karasız insanların üstlenebileceği bir sorumluluk değil. Başkalarının hayatını riske atma. O nedenle hemşire ol. Maaşı az ama ailenin yanında kalırsın, kira ödemezsin.
mühendis ailesinin yanında kalıp kira ödeyemiyor mu? ne alaka

Kaptanlıktan çok güzel para kazanabilirsin. Benim kuzenim 2. kaptan maaşlarını dolar üzerinden alıyorlar tabi çalışma şartlarıda senin anlaşmana göre değişir. Bazen 6 ay gidip hiç gelmiyor bazen 8 ay şeklinde olabiliyor.

devlet dışında zaten her türlü mühendislik avantajlı. mühendislikte ingilizce yeterliylen hemşirelikte değil. denklik sorunu vs var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mühendis ailesinin yanında kalıp kira ödeyemiyor mu? ne alaka
Hemşire her yerde çalışabilir. Mühendis her yerde çalışamaz. Hastane her şehirde var. Uzaktan çalışma işi de yaş. İşin başında olup denetlemelisin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,191,606
Üyeler
189,119
Son üye
akadirozturk05
Geri