Yardım 9800x3d için anakart önerisi

Asrock X870 Riptide modeli var. Siyah renkli. Steel Legend ile aynı özelliklerde olması gerek. İşlemci yanma sorunu ile alakalı bir şey diyemeyeceğim ne yazık ki.
Çok teşekkür ederim hocam fikirleriniz için. Riptide'yi araştıracam. Sorun yoksa düşünecem.

O ASRock modellerde yanma olayını biliyorum. Bir BIOS sorunundan çıkmıştı sanırsam beta BIOS kullananlar olmuş, o da voltajlarla oynamış diye hatırlıyorum. Stabil BIOS'larda sorun yaşayacağınızı sanmam.
Şuan bakıyorum da incehesapta 14.700 TL'ye satılıyor. Bu fiyat pahalı diyorsunuz o halde. Yani bunu aslında bu fiyata alabilirim. Dediğim gibi bütçem 25 bin anakart için. 14 bin liralık anakart beni hiç zorlamaz maddi anlamda. Lakin fiyatı yüksek diyorsanız farklı önerinizi alabilirim.
ASRock PG Riptide bakabilirsin. Çok sağlam bir kart fiyatına göre.

O ASRock modellerde yanma olayını biliyorum. Bir BIOS sorunundan çıkmıştı sanırsam beta BIOS kullananlar olmuş, o da voltajlarla oynamış diye hatırlıyorum. Stabil BIOS'larda sorun yaşayacağınızı sanmam.

ASRock PG Riptide bakabilirsin. Çok sağlam bir kart fiyatına göre.
Siz de riptide öneriyorsanız o halde ben bu anakartı youtubeden falan iyice araştırayim. Fiyatı 14 bin olarak görünüyor. X870 tomahawk da 14 bin lira. Gürkan hocamın dediği x870 carbon da olabilir. Onun fiyatı da 21 bin lira. Şuan bu 3 seçenek arasında kaldım. Teknik özelliklerini şöyle atayim sizde bakın.

Şu adamın liste yorumlamaları güzel.
x870 için.

Bu da x870e için.

x870 için Tomahawk öneriyor.

x870e için Nova Wifi öneriyor.

Ben de hemfikirim listesi konusunda.

Yanlış yazmışım onu Nova Wifi olacak o 😅
He öyle diyin ben de 2 saattir bakıyorum nerde diye :D

Hocam şimdi şöyle düşündüm. Asrock x870 riptide olan ile msi x870 tomahawk arasında 4 büyük fark var. Bir tanesi msi olanda extradan bios sıfırlama düğmesi var. Bir de sistemdeki olası arızaları tespit etmek için Q-CODE var. 3. olarak ise o attığınız tier listte S tier sınıfına girmiş. Ve 4.sü , yıllar sonra 2.elde satarken msi olanı elden çıkarmak daha kolay olur gibi. Bu 4 farktan ötürü asrock değil msi x870 tomahawk daha mantıklı gibime geldi. Hem de fiyatları aynı yani. Siz ne dersiniz ? Bu arada x870 carbon da olabilir 21 bin liraya. Tabi gerek var mı bilemem.

He öyle diyin ben de 2 saattir bakıyorum nerde diye :D

Hocam şimdi şöyle düşündüm. Asrock x870 riptide olan ile msi x870 tomahawk arasında 4 büyük fark var. Bir tanesi msi olanda extradan bios sıfırlama düğmesi var. Bir de sistemdeki olası arızaları tespit etmek için Q-CODE var. 3. olarak ise o attığınız tier listte S tier sınıfına girmiş. Ve 4.sü , yıllar sonra 2.elde satarken msi olanı elden çıkarmak daha kolay olur gibi. Bu 4 farktan ötürü asrock değil msi x870 tomahawk daha mantıklı gibime geldi. Hem de fiyatları aynı yani. Siz ne dersiniz ? Bu arada x870 carbon da olabilir 21 bin liraya. Tabi gerek var mı bilemem.
Epey'de karşılaştırdım da biraz, gerçekten Tomahawk dolu dolu bir kart. Arkadaşıma da ondan aldırmıştım 11.500'e, hiçbir sorun yaşamadı şu ana dek. Kesinlikle ilk önerim odur. Onun dışında estetik istiyorsanız beyaz kartlar ki siz siyah arıyordunuz diye hatırlıyorum. Bence 14 sizin için çok yüksek gelmiyorsa alın gitsin. Bekledikçe de fiyatları düşmeyebiliyor bazen dalgalı ekonomi olduğundan. Tercih sizin.

İkisi arasından MSI Tomahawk derim ben de.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

x870e modellerde bulunan incik boncuk özelliklerin de birçoğu mecvut Tomahawk'ta. Zaten S tier da yapan o aslında. Fiyatına göre baya bir şey sunuyor.

Epey'de karşılaştırdım da biraz, gerçekten Tomahawk dolu dolu bir kart. Arkadaşıma da ondan aldırmıştım 11.500'e, hiçbir sorun yaşamadı şu ana dek. Kesinlikle ilk önerim odur. Onun dışında estetik istiyorsanız beyaz kartlar ki siz siyah arıyordunuz diye hatırlıyorum. Bence 14 sizin için çok yüksek gelmiyorsa alın gitsin. Bekledikçe de fiyatları düşmeyebiliyor bazen dalgalı ekonomi olduğundan. Tercih sizin.

İkisi arasından MSI Tomahawk derim ben de.
Çok teşekkür ederim hocam , o halde x870 tomahawkı alışveriş listeme ekliyorum. Bu arada son olarak şeyi sorim size , bir muhabbet var ama tam olarak hakim değilim. Bazı anakartlarda m2 ssd yuvalarıyla şerit paylaşımı yapıyormuş GPU soketleri. Mesela 2. ve 3. m2 yuvası aktifleşince GPU hızı x8'e düşüyormuş x16'dan. Ben ilerde 2. ssd'yi falan alıp takmayı düşünüyorum sisteme. x870 tomahawk'da var mı böyle bir şey ve ne yapmam lazım ?

azı anakartlarda m2 ssd yuvalarıyla şerit paylaşımı yapıyormuş GPU soketleri. Mesela 2. ve 3. m2 yuvası aktifleşince GPU hızı x8'e düşüyormuş x16'dan. Ben ilerde 2. ssd'yi falan alıp takmayı düşünüyorum sisteme. x870 tomahawk'da var mı böyle bir şey ve ne yapmam lazım ?
Screenshot_2.png

Tüm bilgileri burada. Kartın tamamını kullananlar etkilenir genelde bunlardan.

Tomahawk için böyle yazmışlar.

Evet tam da bu kısma baktım ama anlayamadım. Yani 2 tane m2 ssd kullanırsam gpu hızı düşmez dimi ? Bir de hangi yuvalara taktığım önemli mi
Ana GPU her zaman full bandwith tir. Bu ikinci kart takmak isteyenleri falan etkiler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,883
Üyeler
186,688
Son üye
psych
Geri