Neler Yeni

Asus Rog Ally Konsolomu yere düşürdüm analog drift sorunu

sizce?

• Servise ver gitsin (sms infocomm)

Oylar: 6 85.7%
  • Parana kıy yeni analog kartı al.

Oylar: 1 14.3%

• Oy kullanan toplam üye
    7

Moonlighter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
870
İsim
Ahmet
Arkadaşlar konsolumu kaza ile ort. 50 cm yükseklikten düşürdüm ve açtığımda sağ analog(joystick) sürekli olarak sağa çektiğini gördüm test programını açtığımda sağ analog kontrolü çalışmıyor tek o analoğun yukarı ve aşağı özelliği çalışıyor. Mekaniksel olarak herhangi sorun yok ama elektronik olarak analog bozulmuş. Dokunmatik ekranında masaüstüne tıkladığımda mouse imleci doğrusal hızda sağa gidiyor tek yapabildiğim kontrol yukarısı ve aşağısı. Cihazım garantili bunun için garantiye yollayacağım bugün veya yarın kargocu almaya gelecek lakin bazı çekincelerim var. Bu işlem için aslında yapılan basit bir çözüm var benim gibi konsolonu düşürüp analoğu bozulanlar hemen analog kartını değişip düzeltiyor ama analog tr de satılmıyor aliexpress vs sitelerden ort. 900₺ buluyor. Onun yerine veya servise gidip risk mi almalıyım çünkü garanti için gideceği yetkili asus servisi ümraniyede ki "sms infocomm" ve şikayetvar.com da çok iyi yorumları yok cihazımı komple pert etmelerinden korkuyorum. Sonuç itibari ile cihazın tek sağ analoğu bozuk geri kalan aksamı sorunsuz çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım ?
Son olarak cihaz yere düştü bundan dolayı bozuldu diye söyleyeyim mi?:shy: mekaniksel bir sıkıntı yok belki beleşe yaparlar sorun kronik deyip :monkahmm:

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
786
İsim
Burak
Arkadaşlar konsolumu kaza ile ort. 50 cm yükseklikten düşürdüm ve açtığımda sağ analog(joystick) sürekli olarak sağa çektiğini gördüm test programını açtığımda sağ ve sol kontrolü çalışmıyor tek analoğun yukarı ve aşağı özelliği çalışıyor. Mekaniksel olarak herhangi sorun yok ama elektronik olarak analog bozulmuş. Dokunmatik ekranında masaüstüne tıkladığımda mouse imleci doğrusal hızda sağa gidiyor tek yapabildiğim kontrol yukarısı ve aşağısı. Cihazım garantili bunun için garantiye yollayacağım bugün veya yarın kargocu almaya gelecek lakin bazı çekincelerim var. Bu işlem için aslında yapılan basit bir çözüm var benim gibi konsolonu düşürüp analoğu bozulanlar hemen analog kartını değişip düzeltiyor ama analog tr de satılmıyor aliexpress vs sitelerden ort. 900₺ buluyor. Onun yerine veya servise gidip risk mi almalıyım çünkü garanti asus servisi sms infocomm ve şikayetvar.com da çok iyi yorumları yok cihazımı komple pert etmelerinden korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım ?
Servise vermek en mantıklısı bence olurda bozdular komple thh gidersin söke söke hakkını ararsın yine.

Moonlighter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
870
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Servise vermek en mantıklısı bence olurda bozdular komple thh gidersin söke söke hakkını ararsın yine.
O süreç beni yoracak olmasa cidden haklısınız da işte insanı bezdirme süreci cidden. Bir de aklıma yeni geldi ama elimde stok olarak video fotoğraf bulundurmalı mıyım çalıştığına dair?

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
786
İsim
Burak
O süreç beni yoracak olmasa cidden haklısınız da işte insanı bezdirme süreci cidden. Bir de aklıma yeni geldi ama elimde stok olarak video fotoğraf bulundurmalı mıyım çalıştığına dair?
Hocam ucuz bir mal değil sonuçta uğraşın az yani havadan para yağmıyor değil mi sonuçta belli bir kaynaktan kazanılıyor. Tabii foto video kayda alın ne olur ne olmaz.

ismailx16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
İsmail
Arkadaşlar konsolumu kaza ile ort. 50 cm yükseklikten düşürdüm ve açtığımda sağ analog(joystick) sürekli olarak sağa çektiğini gördüm test programını açtığımda sağ ve sol kontrolü çalışmıyor tek analoğun yukarı ve aşağı özelliği çalışıyor. Mekaniksel olarak herhangi sorun yok ama elektronik olarak analog bozulmuş. Dokunmatik ekranında masaüstüne tıkladığımda mouse imleci doğrusal hızda sağa gidiyor tek yapabildiğim kontrol yukarısı ve aşağısı. Cihazım garantili bunun için garantiye yollayacağım bugün veya yarın kargocu almaya gelecek lakin bazı çekincelerim var. Bu işlem için aslında yapılan basit bir çözüm var benim gibi konsolonu düşürüp analoğu bozulanlar hemen analog kartını değişip düzeltiyor ama analog tr de satılmıyor aliexpress vs sitelerden ort. 900₺ buluyor. Onun yerine veya servise gidip risk mi almalıyım çünkü garanti için gideceği yetkili asus servisi ümraniyede ki "sms infocomm" ve şikayetvar.com da çok iyi yorumları yok cihazımı komple pert etmelerinden korkuyorum. Sonuç itibari ile cihazın tek sağ analoğu bozuk geri kalan aksamı sorunsuz çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım ?
Son olarak cihaz yere düştü bundan dolayı bozuldu diye söyleyeyim mi?:shy: mekaniksel bir sıkıntı yok belki beleşe yaparlar sorun kronik deyip :monkahmm:
Hocam kul hakki falan seyinizde degilse soylemeyebilirsiniz tabi ki

PatIıcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Bahadır Kağan
Arkadaşlar konsolumu kaza ile ort. 50 cm yükseklikten düşürdüm ve açtığımda sağ analog(joystick) sürekli olarak sağa çektiğini gördüm test programını açtığımda sağ ve sol kontrolü çalışmıyor tek analoğun yukarı ve aşağı özelliği çalışıyor. Mekaniksel olarak herhangi sorun yok ama elektronik olarak analog bozulmuş. Dokunmatik ekranında masaüstüne tıkladığımda mouse imleci doğrusal hızda sağa gidiyor tek yapabildiğim kontrol yukarısı ve aşağısı. Cihazım garantili bunun için garantiye yollayacağım bugün veya yarın kargocu almaya gelecek lakin bazı çekincelerim var. Bu işlem için aslında yapılan basit bir çözüm var benim gibi konsolonu düşürüp analoğu bozulanlar hemen analog kartını değişip düzeltiyor ama analog tr de satılmıyor aliexpress vs sitelerden ort. 900₺ buluyor. Onun yerine veya servise gidip risk mi almalıyım çünkü garanti için gideceği yetkili asus servisi ümraniyede ki "sms infocomm" ve şikayetvar.com da çok iyi yorumları yok cihazımı komple pert etmelerinden korkuyorum. Sonuç itibari ile cihazın tek sağ analoğu bozuk geri kalan aksamı sorunsuz çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım ?
Ben servise verirdim bir iki defa öyle kendi bozduğumu yutturmuştum

Moonlighter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
870
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Moonlighter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
870
İsim
Ahmet
Yaptığın hiç hoş değil
Kendi kendine bozulsa neyse de bozan sensin
Bunu bile bile garantiye vermek ne bilem
Bence yanlış düşünüyorsunuz şundan dolayı;
-Ürün kullanıcı hatalı olsa bile garantiye gidip tamir ettirebilir bunun sebebi direk yetkili servise verebilmiş olması lakin burada servis kullanıcıya fatura ödebiliyor. Yani anlayacağın sevis benden ücret talep edebeilir zaten ediyorlarda benim amacım yurtışıdan analog gelene kadar adamların elinde yedek parça varsa hemen değişmeleri ve garanti kapsamında ise de hatam ücretsiz yapmaları değilse zaten her türlü para ödeyeceğim. Bunun için asus garanti koşullan bakabilirsiniz. Ekstra olarak sms infocom asus servisi sikayetvar.com dan inceleyebilirsiniz çoğunlukla para alıyolar :kekw:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayırlısı sonuç çıkınca yazarsınız
Bugün ulaşmış servise hocam bakalım güncellerim durumu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,084,806
Üyeler
172,424
Son üye
0ptimuss