Bakım sonrası ekran gelmiyor

kasadam87

80+
Reaksiyon skoru
111
Ekran kartına termal macun bakımı yaptım ve sonra bilgisayara geri montajladım. Sorun şu , bilgisayarı başlattığım zaman bütün fanlar dönüyor fakat klavye mouse ışığı yanmıyor ve ekran gelmiyor. Önceden buzzerdan bip sesi gelirdi artık gelmiyor. Kısacası BIOS başlamıyor. BiOS pilini çıkarıp taktım ram'leri de aynı şekilde çıkar tak yaptım anakartın üzerindeki güç bağlantısını söktüm ve yeniden taktım. Sorunumu çözmedi. Sorun ne olabilir

Ekran kartının güç kablosunu bağladınız ve kalvye içinde usb doğru yerine taktınmı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bağladınızmı*

bakım sonrası açılmayan pc sorunları %90 ramle alakalı oluyor ramleri silgiyle silip tekrar takmayı dene biraz uğraş ramlerle ayrıca statik de birikmiş olabilir art arda sürekli yeniden başlatma

Ekran kartının güç kablosunu bağladınız ve kalvye içinde usb doğru yerine taktınmı

Bağladınızmı*
Evet dediklerinizi yaptım açılmıyor.

bakım sonrası açılmayan pc sorunları %90 ramle alakalı oluyor ramleri silgiyle silip tekrar takmayı dene biraz uğraş ramlerle ayrıca statik de birikmiş olabilir art arda sürekli yeniden başlatma
Yani şöyle söyleyeyim buzzerdan bip sesinin gelmemesi ram ile alakalı olabilir mi ? Yoksa anakarta zarar mı verdim anlayamadım. Ram'leri silgi ile silmedim fakat iki kere söküp yerlerini değiştirerek taktım tekrardan silgi ile silip deneyeyim.

Yani şöyle söyleyeyim buzzerdan bip sesinin gelmemesi ram ile alakalı olabilir mi ? Yoksa anakarta zarar mı verdim anlayamadım. Ram'leri silgi ile silmedim fakat iki kere söküp yerlerini değiştirerek taktım tekrardan silgi ile silip deneyeyim.
ram olmaz ise buzer bunu söyler zaten

Yada
Ekran kartına termal macun bakımı yaptım ve sonra bilgisayara geri montajladım. Sorun şu , bilgisayarı başlattığım zaman bütün fanlar dönüyor fakat klavye mouse ışığı yanmıyor ve ekran gelmiyor. Önceden buzzerdan bip sesi gelirdi artık gelmiyor. Kısacası BIOS başlamıyor. BiOS pilini çıkarıp taktım ram'leri de aynı şekilde çıkar tak yaptım anakartın üzerindeki güç bağlantısını söktüm ve yeniden taktım. Sorunumu çözmedi. Sorun ne olabilir
Bide istersen pcie soketene bak çatlama flb olmuş olabilir ama çok düşük ihtimale

Dediğini yaptım yine açılmıyor. Hocam şöyle tekrardan özet geçeyim. Ekran kartının içini açtım termal macun sürdüm ve montaj yaptım sadece bu kadar. Kartın orasına burasına o kadar dokunmadım ama statik bir şey olduysa bilemiyorum. Zaten ekran kartında arıza olsa bilgisayar açılır ekran gelmez klavyenin mouse'u ışığı bile yanmıyor şu anda. Buzzerdan ses gelmemesi beni çok şaşırttı. Kasanın yukarıya bakan kısmında mavi ve kırmızı iki led var bunlardan mavi olan dosya aktarım yaparken veya ara sıra yanıyor ,kırmızı mutlaka bilgisayar açıldığında yanardı o da yanmıyor.

öyle kolay kolay bozulacağını sanmam dediğim gibi statik elektrikten olabilir

öyle kolay kolay bozulacağını sanmam dediğim gibi statik elektrikten olabilir
Statikten bir sorun olduysa bilgisayar zamanla kendi haline gelir mi ? Yoksa bütün parçaları çıkarıp tekrar montaj mı yapmak gerekiyor. Bilgisayarcıya gidip yığınla arıza tespit ücreti vermek de istemiyorum bu sorunu şu an benim acil çözmem gerekiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,814
Üyeler
183,017
Son üye
salamanca
Geri