Lyrox1
80+ Bronze

- Reaksiyon skoru
 - 297

Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda KIOXIA-EXCERIA G2 1TB SSD satın aldım ve kullanmaya başladım. Performans olarak şimdilik memnunum fakat uzun vadede güvenilirliği ve genel sağlık durumu hakkında emin olamadım. Bu yüzden sizlerden fikir almak istiyorum.
SSD’nin sağlık durumu ile ilgili 4 farklı yazılım kullanarak test yaptım ve sonuçları aşağıda paylaşıyorum:
Anakartım: MSI B550M PRO-VDH
 CrystalDiskInfo

CrystalDiskMark

Hard Disk Sentinel

MSI Center

Bir de şunu sormak istiyorum:
SSD’yi 1 TB olarak satın aldım fakat sistemde görünen kullanılabilir alan yaklaşık 930 GB civarında. Bu durum normal midir?
Sizce test sonuçlarına göre SSD'nin durumu sağlıklı mı?
KIOXIA markası hakkında uzun vadeli kullanım tecrübesi olanlar varsa yorumlarını bekliyorum.
Bu SSD’yi sistem diski olarak kullanmaya devam etmek mantıklı mı?
Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim
İyi forumlar dilerim!

Yakın zamanda KIOXIA-EXCERIA G2 1TB SSD satın aldım ve kullanmaya başladım. Performans olarak şimdilik memnunum fakat uzun vadede güvenilirliği ve genel sağlık durumu hakkında emin olamadım. Bu yüzden sizlerden fikir almak istiyorum.
SSD’nin sağlık durumu ile ilgili 4 farklı yazılım kullanarak test yaptım ve sonuçları aşağıda paylaşıyorum:
- CrystalDiskInfo
 - CrystalDiskMark
 - Hard Disk Sentinel
 - MSI Center

Anakartım: MSI B550M PRO-VDH

SSD’yi 1 TB olarak satın aldım fakat sistemde görünen kullanılabilir alan yaklaşık 930 GB civarında. Bu durum normal midir?
Sizce test sonuçlarına göre SSD'nin durumu sağlıklı mı?
KIOXIA markası hakkında uzun vadeli kullanım tecrübesi olanlar varsa yorumlarını bekliyorum.
Bu SSD’yi sistem diski olarak kullanmaya devam etmek mantıklı mı?
Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim
İyi forumlar dilerim!