Öneri Deprem çantasında olması gerekenler

Gravewormszr

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,049
Arkadaşlar selamlar. Biliyorsunuz ki dün sağlam bir deprem oldu. Ben de internetten bulduğum bu bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. 1999 depremini yaşamayan bir çok kardeşimiz olabilir, onlar konuya bizler kadar vakıf olmayabilir inancıyla yapıyorum bu paylaşımı. Umarım bir daha böyle bir sıkıntı yaşamayız...

1- Temel gıda ve su
  • En az 3 günlük kişi başı içme suyu (kişi başı günlük 2-3 litre)
  • Bozulmayan, kolay taşınabilir konserve yiyecek, enerji barları, kuruyemiş
2- İlk yardım malzemeleri
  • İlk yardım çantası (Bandaj, sargı bezi, yara bandı, antiseptik solüsyon, makas, eldiven)
  • sürekli kullanılan ilaçlar
  • Ağrı kesici, ateş düşürücü
3- Kişisel hijyen malzemeleri
  • Islak mendil, kuru mendil
  • Tuvalet kağıdı
  • Dış fırçası ve macunu
  • Sabun
  • Hijyenik ped / Bebek bezi (Gerekiyorsa)
4- Giyim ve koruyucu malzemeler
  • Yedek iç çamaşırı ve çorap
  • Mevsime uygun kıyafet
  • Yağmurluk
  • Battaniye / Termal battaniye
  • Eldiven, bere
5- Işık ve iletişim araçları
  • El feneri (Tercihen dinamo veya pilli)
  • Yedek piller
  • Powerbank
  • Düdük
  • Çakmak, kibrit
6- Belgeler ve para
  • Kimlik fotokopileri (Nüfus cüzdanı, sağlık bilgileri)
  • Önemli telefon numaraları listesi
  • Nakit para (Küçük banknotlar halinde)
7- Diğer faydalı malzemeler
  • Çok amaçlı çakı
  • Not defteri ve kalem
  • Küçük bir radyo (Tercihen pilli)
  • Harita (Özellikle şehir haritası)
  • Naylon poşet, çöp torbası

Arkadaşlar selamlar. Biliyorsunuz ki dün sağlam bir deprem oldu. Ben de internetten bulduğum bu bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. 1999 depremini yaşamayan bir çok kardeşimiz olabilir, onlar konuya bizler kadar vakıf olmayabilir inancıyla yapıyorum bu paylaşımı. Umarım bir daha böyle bir sıkıntı yaşamayız...

1- Temel gıda ve su
  • En az 3 günlük kişi başı içme suyu (kişi başı günlük 2-3 litre)
  • Bozulmayan, kolay taşınabilir konserve yiyecek, enerji barları, kuruyemiş
2- İlk yardım malzemeleri
  • İlk yardım çantası (Bandaj, sargı bezi, yara bandı, antiseptik solüsyon, makas, eldiven)
  • sürekli kullanılan ilaçlar
  • Ağrı kesici, ateş düşürücü
3- Kişisel hijyen malzemeleri
  • Islak mendil, kuru mendil
  • Tuvalet kağıdı
  • Dış fırçası ve macunu
  • Sabun
  • Hijyenik ped / Bebek bezi (Gerekiyorsa)
4- Giyim ve koruyucu malzemeler
  • Yedek iç çamaşırı ve çorap
  • Mevsime uygun kıyafet
  • Yağmurluk
  • Battaniye / Termal battaniye
  • Eldiven, bere
5- Işık ve iletişim araçları
  • El feneri (Tercihen dinamo veya pilli)
  • Yedek piller
  • Powerbank
  • Düdük
  • Çakmak, kibrit
6- Belgeler ve para
  • Kimlik fotokopileri (Nüfus cüzdanı, sağlık bilgileri)
  • Önemli telefon numaraları listesi
  • Nakit para (Küçük banknotlar halinde)
7- Diğer faydalı malzemeler
  • Çok amaçlı çakı
  • Not defteri ve kalem
  • Küçük bir radyo (Tercihen pilli)
  • Harita (Özellikle şehir haritası)
  • Naylon poşet, çöp torbası
dostlar hatay depremini yaşamış biri olarak söylüyorum ki panik ile sallantıya mal mal bakıyorsunuz bundan dolayı önce psikolojik olarak kendinizi hazırlayın. Arkadaşın bilgilendirmesi gerçekten çok önemli bakın biz donduk bildiğin eğer ateş yakamasaydık soğuktan ölürdük en en önemlisi su ve battaniyedir , özür dileyerek söylüyorum ama telefon ilk 20-30 dakikada bir işe yaramıyor TR operatörleri sağolsun ve eğer yardım bekliyorsanız çok umutlanmayın yardım gelmesi çok uzun sürüyor umarım hatay kadar kötü olmaz. Arkadaşın attığı liste cidden çok önemli bakın hepsinin eksiğini çektik eğer bunların eksiğini çekmeseydik belki çok daha iyi atlatırdık şükürler olsun atlattık fakat atlatamamak gibi bir ihtimal de vardı , kısaca gereksiz demeyin üşenmeyin yapın kimseden umut beklemeyin biz bekledik 2 hafta sonra yardım geldi evet şaka gibi ama öyle , istanbul gibi bir şehirimiz de elbet hatay kadar ihmal olmaz fakat siz yine de elinizden geldiğince kendinizi garantiye alın.

sana da teşekkür ederim kankam cidden güzel bir liste.

dostlar hatay depremini yaşamış biri olarak söylüyorum ki panik ile sallantıya mal mal bakıyorsunuz bundan dolayı önce psikolojik olarak kendinizi hazırlayın. Arkadaşın bilgilendirmesi gerçekten çok önemli bakın biz donduk bildiğin eğer ateş yakamasaydık soğuktan ölürdük en en önemlisi su ve battaniyedir , özür dileyerek söylüyorum ama telefon ilk 20-30 dakikada bir işe yaramıyor TR operatörleri sağolsun ve eğer yardım bekliyorsanız çok umutlanmayın yardım gelmesi çok uzun sürüyor umarım hatay kadar kötü olmaz. Arkadaşın attığı liste cidden çok önemli bakın hepsinin eksiğini çektik eğer bunların eksiğini çekmeseydik belki çok daha iyi atlatırdık şükürler olsun atlattık fakat atlatamamak gibi bir ihtimal de vardı , kısaca gereksiz demeyin üşenmeyin yapın kimseden umut beklemeyin biz bekledik 2 hafta sonra yardım geldi evet şaka gibi ama öyle , istanbul gibi bir şehirimiz de elbet hatay kadar ihmal olmaz fakat siz yine de elinizden geldiğince kendinizi garantiye alın.

sana da teşekkür ederim kankam cidden güzel bir liste.

Rica ederim kardeşim. Halkı, özellikle böyle önemli bir konuda aydınlatmak benim için çok önemli. Sana da büyük geçmiş olsun, bizde 99 depremini yaşayan nesil olarak, tamama belki evimiz yıkılmadı ama günlerce sokakta kaldık. Biz de zorluklar atlattık ve bu "DEPREM ÇANTASI" olayının eksikliğini o dönem de çok yaşadık.

Buradaki, bu konuyu okuyan çoğu kişi çocuk yaşta, ya da 20 yaş altında kişilerdir ve ailesiyle beraber kalıyorlardır. Lütfen herkes anne-babasını bu konuda bilgilendirsin, bu çantayı yapmak için teşvik etsin. Yoksa her şey için çok geç olabilir...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,875
Üyeler
184,067
Son üye
BiGDreAM06
Geri