Neler Yeni

RX 7800 XT RYZEN 5 7600 VS RTX 4060 RYZEN 5 7500F

2Smokeyy

80+
Reaksiyon skoru
14
Beyler başlıktan da anlaşılacaği gibi bir sistem topluyorum. Birinde rx 7800 xt ve ryzen 5 7600 var, diğerinde rtx 4060 ve ryzen 5 7500f var. Arada 10500 gibi hatrı sayılır bir miktar var. Değer mi bu fark ? Butcemi cok dehşet zorlar. Bana bu fark fazla geldi. Rtx 4060 zaten dlss 4 sayesinde fena olmayan performans sağlıyor. Rx 7800 xt de fssr 4 destegi gelmedi. tabii ki 7800 daha iyi ona lafım yok. Ozellikle fps oyunlari tercih ediyorum. Cod , battlefield , cs , pubg gibi. Ayriyeten sabah 8 aksam 7 calisiyorum. Oynasam ne kadar oynayacagim. Bana rtx 4060lı sistem daha mantıklı geliyor. Fikirlerinizi bekliyorum.

RX 7800XT'li sistem daha mantıklı.

7800xt ile rtx 4060 arasında 10 bin tl den daha fazla performans farkı var. Değer

"Bütçemi çok fazla zorlayacak" diyerek zaten kendi cevabını kendin vermişsin. Söylediğin oyunlarda 4060 seni kurtarır, ayrıca sabah 8 akşam 7 çalışan biri için 10k fazladan ödeyip faydalanamayacağın performans artışını almak da mantıklı değil kanımca. Aradaki performans farkı 10k dan fazla bile olsa, bu senin cebinden ekstradan 10k çıkacağı gerçeğini değiştirmez. Bütçene uygun olanı al.

fps oyunları oynuyorsan bütçeyi çok zorlamaya gerek yok hocam. evet 7800xt li bir sistem alsan uzun yıllar çok iyi performans alırsın ama hem sen çok fazla ekran kartı isteyen oyunlar oynamıyorsun hem de çalışma saatlerine bakacak olursak günde max 2 saat anca oynarsın. işten eve yorgun argın gel, dinlen yemek ye falan derken zaten birkaç saat geçiyor. sabaha kadar oyun oynama şansın yok.

fps oyunları oynuyorsan bütçeyi çok zorlamaya gerek yok hocam. evet 7800xt li bir sistem alsan uzun yıllar çok iyi performans alırsın ama hem sen çok fazla ekran kartı isteyen oyunlar oynamıyorsun hem de çalışma saatlerine bakacak olursak günde max 2 saat anca oynarsın. işten eve yorgun argın gel, dinlen yemek ye falan derken zaten birkaç saat geçiyor. sabaha kadar oyun oynama şansın yok.
Hocam ben de ayni senin gibi dusunuyorum ama iste insan oynamasa bile en iyisini almak istiyor. Ortaokulda lisede falan hic bilgisayarim olmadi. Hayal gibi bir şey fakat gercekten aradaki 10bin benim butcemi cok ama cok zorluyor. Yarina kadar dusunup karar verecegim. 7800 alirsam coil whine sorunu var umarim coil whine sorunu cikmaz. O kadar vermisken bir de boyle bir seyle ugrasamam.

Hocam ben de ayni senin gibi dusunuyorum ama iste insan oynamasa bile en iyisini almak istiyor. Ortaokulda lisede falan hic bilgisayarim olmadi. Hayal gibi bir şey fakat gercekten aradaki 10bin benim butcemi cok ama cok zorluyor. Yarina kadar dusunup karar verecegim. 7800 alirsam coil whine sorunu var umarim coil whine sorunu cikmaz. O kadar vermisken bir de boyle bir seyle ugrasamam.
yarına ne olacağı belli değil. ekonomik olarak ülke en ufak yükselişe geçmiyor. bana kalırsa bütçemi asla zorlamam. ekstra vereceğin 10-15k yı parça parça altın vs alarak yatırım için kullanabilirsin. "YTD" diyelim de sıkıntı olmasın sonra

7600 XT 4060'dan iyi. 7800 XT'yi bırak 7700'ün rakibi olamaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,088,666
Üyeler
173,043
Son üye
hagasu
Geri