ne yaptıysam sorunu çözemedim pc de netflix 4k hiç bir şekilde açamadım her şey güncel laptopu monitöre bağladığım da 4k izleyebiliyorum çok garip bir durum kablo değiştirdim yapmadığım şey kalmadı resim yükledim detaylar orada yazıyor
PC'de monitör 4K olmadığı sürece 4K açmıyor öyle saçma sapan bir sistemleri var maalesef![]()
Capture Card vs. ile Dolby Vision kayıt bile yapılıyor (EDID'i düzenlemek gerekebilir). Mesela Blackmagic Ultrastudio Mini 4K üzerinden. Niye böyle bozuk renkler var diyorsanız, HDMI'dan RGB 8-bit olarak alındığı için (LG C3 TV'den):Netflixi pc de/ telefonda/tablette 4k izleyemezsin. Hatta bazen 1080p bile izleyemezsin.
Sebebi:
İnternette netflixte yayınlanan bir filmi 4k rip yapıp korsan yayınlayan siteleri hepimiz biliyoruz. İşte bu siteler aynı crack mantığında netflixi 4k izleyebilen cihazları kırıp içindeki netflix lisansını almaya çalışır. Bu lisans ile bilgisayardan girerken o cihaz gibi davranır ve 4k olarak içeriği indirir sonra dağıtır. Bu hiç ama hiç kolay yöntem değildir ve netflix o cihazın lisansını iptal etmesin diye genelde kırılan cihazları her yerde bulamazsın. Bulsanda o bilgiler baya pahalıya satılır.
Yani kısaca sen chrome dan yada netflix app içinden girip içeriğini yüksek kalitede çekme diye böyle bir sistem var. IDM kullanıyorsan bu sitelerden indirme devralamadığını görürsün buda o videoların bir anahtarla şifreli olmasından kaynaklanır. Neyse çok uzun oldu ufak bir ek bilgide vereyim:
Disney+ da aynı 720p/1080p sınırına takılır. (Çoğu zaman 720p)
Max (eski blutv) 1080p veriyordu en son
Amazon prime bazı içerikler 1080 bazıları 720
Yani tv den izlemiyorsan 4k abonelik bir işe yaramaz. Hemen hemen her platform için geçerli bu
Hocam çok teşekkür ederim ama laptopda izleyip pc de izleyemem çok saçma geliyor laptop u da 4k monitör de bağladım mı içeriklerde 4k ultra yazıları çıkıyor girdim mi bakltım 4k oynattığı yazıyor ama aynı monitörde pc 1080p hiç bir şekilde geçmiyor ne yaptıysam olmadıNetflixi pc de/ telefonda/tablette 4k izleyemezsin. Hatta bazen 1080p bile izleyemezsin.
Sebebi:
İnternette netflixte yayınlanan bir filmi 4k rip yapıp korsan yayınlayan siteleri hepimiz biliyoruz. İşte bu siteler aynı crack mantığında netflixi 4k izleyebilen cihazları kırıp içindeki netflix lisansını almaya çalışır. Bu lisans ile bilgisayardan girerken o cihaz gibi davranır ve 4k olarak içeriği indirir sonra dağıtır. Bu hiç ama hiç kolay yöntem değildir ve netflix o cihazın lisansını iptal etmesin diye genelde kırılan cihazları her yerde bulamazsın. Bulsanda o bilgiler baya pahalıya satılır.
Yani kısaca sen chrome dan yada netflix app içinden girip içeriğini yüksek kalitede çekme diye böyle bir sistem var. IDM kullanıyorsan bu sitelerden indirme devralamadığını görürsün buda o videoların bir anahtarla şifreli olmasından kaynaklanır. Neyse çok uzun oldu ufak bir ek bilgide vereyim:
Disney+ da aynı 720p/1080p sınırına takılır. (Çoğu zaman 720p)
Max (eski blutv) 1080p veriyordu en son
Amazon prime bazı içerikler 1080 bazıları 720
Yani tv den izlemiyorsan 4k abonelik bir işe yaramaz. Hemen hemen her platform için geçerli bu
Kayıt alınabilir tabii ki ama burada zaman-fayda mantığında siz o tv üzerinden bunu yapıyorsunuz. Yine bilgisayar değil. Ayrıca kayıt için 1e1 zaman lazım kalite farkı vs olacak. İndirmeye kıyasla daha uğraştırıcı bir yöntem.Capture Card vs. ile Dolby Vision kayıt bile yapılıyor (EDID'i düzenlemek gerekebilir). Mesela Blackmagic Ultrastudio Mini 4K üzerinden. Niye böyle bozuk renkler var diyorsanız, HDMI'dan RGB 8-bit olarak alındığı için (LG C3 TV'den):
Alıntıyı görüntüle
Netflixin içeriklerdeki 4k logosunu diyorsanız onun olması 4k izlediğiniz anlamına gelmez. Pc platformu üzerinden 4k alabilmek için o cihazın netflix lisansı olması gerekirHocam çok teşekkür ederim ama laptopda izleyip pc de izleyemem çok saçma geliyor laptop u da 4k monitör de bağladım mı içeriklerde 4k ultra yazıları çıkıyor girdim mi bakltım 4k oynattığı yazıyor ama aynı monitörde pc 1080p hiç bir şekilde geçmiyor ne yaptıysam olmadı
aynı monitörde 4k izleyebiliyorum görüntü kalitesinden de belli oluyor infosuna bakınca 4k oynattığı yazıyor ama bunu laptop da yapıp pc de yapamamak can sıkıyor aynı dizi film mi 4k pc de izliyemiyorum aynı monitöre bağlı ikisideKayıt alınabilir tabii ki ama burada zaman-fayda mantığında siz o tv üzerinden bunu yapıyorsunuz. Yine bilgisayar değil. Ayrıca kayıt için 1e1 zaman lazım kalite farkı vs olacak. İndirmeye kıyasla daha uğraştırıcı bir yöntem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Netflixin içeriklerdeki 4k logosunu diyorsanız onun olması 4k izlediğiniz anlamına gelmez. Pc platformu üzerinden 4k alabilmek için o cihazın netflix lisansı olması gerekir