Ryzen 5 5500 var hangi soğutucuyu almalıyım

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
2000
ryzen 5 5500 var üstünde stok soğutucu var kendine asla yetmiyor bazen 85 dereceye kadar bile çıkıyor hava soğutma ve sıvı soğutma arasında kaldım işlemcim çok çekirdekli bir işlemci değil sıvı soğutmaya gerek varmı veya önerdiğiniz kule tipi hava soğutma varmı acaba

ryzen 5 5500 var üstünde stok soğutucu var kendine asla yetmiyor bazen 85 dereceye kadar bile çıkıyor hava soğutma ve sıvı soğutma arasında kaldım işlemcim çok çekirdekli bir işlemci değil sıvı soğutmaya gerek varmı veya önerdiğiniz kule tipi hava soğutma varmı acaba
Sıvı soğutma gereksiz olur

Biostan PBO ayarına gel, Curve Optimizer dan tüm çekirdeklere negatif 20-30 arası değer gir ( Anakarta ve slikon kalitene göre değişiyor).

Performans kaybı yaşamadan undervolt yapmış olursun.Sıcaklık 70-75 lere inerse masraf etmene gerek kalmaz

sıvı soğutmayı fiyat performans olarak 5600x serisine bile önermiyoruz

thermalright 120 mm lik 1000-1300 tl bandındaki ürünleri işini görür

Sıvı soğutma gereksiz olur

Biostan PBO ayarına gel, Curve Optimizer dan tüm çekirdeklere negatif 20-30 arası değer gir ( Anakarta ve slikon kalitene göre değişiyor).

Performans kaybı yaşamadan undervolt yapmış olursun.Sıcaklık 70-75 lere inerse masraf etmene gerek kalmaz
bios ayarlarından fan hızını arttırdım manuel olarak ama squad rdr2 gibi oyunlarda kesinlikle yetmiyor çok ısınıyor ve tam performans alamıyorum aynı işlemci arkadaşımda var ekran kartı benimkinden iyi olmamasına rağmen aynı işlemci ile squad oyununda 140 150 fps alıyor kule tipi kullanıyor ben 80 fps zar zor alıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sıvı soğutmayı fiyat performans olarak 5600x serisine bile önermiyoruz

thermalright 120 mm lik 1000-1300 tl bandındaki ürünleri işini görür
çoğu kişi öyle diyor bencede sıvı soğutmaya gerek yok güzel bi kule tipi arıyorum bugün içinde almaya gidiceğim vatandan bakıyorum sadece ama ana kartım a520 m a pro buna uygun ramlere değmeyecek bi kule tipi önerirseniz hemen almaya gideceğim ama vatandan olması şart medimarkta vesari gibi yerlerde yok

Cooler master hyper 212 buldum o gayet makul gibi bence 2 fanlısı ve 1 fanlısı arasında kaldım ama

Cooler master hyper 212 buldum o gayet makul gibi bence 2 fanlısı ve 1 fanlısı arasında kaldım ama
dostum vatandan felan alma zaten onlarında montaj servisi aşırı sıkıntılı adamlar daha hangi ram ile hangisi kullanılabilir onu bilmiyor. Zaten kule tipi takması aşırı basit iki üç video izle thermalright soğutucular için anlarsın

Thermalright Peerless Assassin veya Phantom Spirit senin işlemci için aşırı güçlü kalıyor iyi bir şey istiyorsan bunları al üstüne istersen fan hızlarını düşürerek sessiz çalıştırırsın

bütçe gidiceksen arkadaşın attığı Thermalright Assassin X gayet iyidir

Kule tipi olunca konu thermalrighttan iyisi yok, noctua deepcool var bi yarışıcak kadar noctua pahalı deepcoolda biraz üst bütçe ama onlarında görüşünüşü güzeldir ak620 digital felan

rampage iced 120 var sence nasıl vatandan bakıyorum

Benim attığımı al, phantom sprit 120 se ile aynı bakır soğutmayı kullanıyorlar.

Saflığı yüksek yani.

Ayrıca heatpipe, yani 4 boru, yüzeyde değil, gömülü şekilde geliyor. Yuzeyde olanları direkt ele zaten.

dostum vatandan felan alma zaten onlarında montaj servisi aşırı sıkıntılı adamlar daha hangi ram ile hangisi kullanılabilir onu bilmiyor. Zaten kule tipi takması aşırı basit iki üç video izle thermalright soğutucular için anlarsın

Thermalright Peerless Assassin veya Phantom Spirit senin işlemci için aşırı güçlü kalıyor iyi bir şey istiyorsan bunları al üstüne istersen fan hızlarını düşürerek sessiz çalıştırırsın

bütçe gidiceksen arkadaşın attığı Thermalright Assassin X gayet iyidir

Kule tipi olunca konu thermalrighttan iyisi yok, noctua deepcool var bi yarışıcak kadar noctua pahalı deepcoolda biraz üst bütçe ama onlarında görüşünüşü güzeldir ak620 digital felan
yok zaten onlara taktırmam bilmiyorlar dediğin gibi

Benim attığımı al, phantom sprit 120 se ile aynı bakır soğutmayı kullanıyorlar.

Saflığı yüksek yani.

Ayrıca heatpipe, yani 4 boru, yüzeyde değil, gömülü şekilde geliyor. Yuzeyde olanları direkt ele zaten.
cooler master hyper 212 x aldım iyi mi? sence internetle çok uğraşmak istemediğim için sadece

kendim takıcam

yok zaten onlara taktırmam bilmiyorlar dediğin gibi

cooler master hyper 212 x aldım iyi mi? sence internetle çok uğraşmak istemediğim için sadece

kendim takıcam
hyper 212 x derken kastınız black x duo ise berbat seçim, gereksiz pahalı 200tl ucuza peerless assassin in digital versiyonu satılıyor, hadi digital almadın argb versiyonu 700tl düz versiyonu 800tl daha ucuz(hepsi aynı performans sadece digital ekranlı argb ışıklı düzde ışık yok)

hyper 212x yazdığımda bayağı bir zayıf soğutucu çıkıyor onu aldıysanız umarım uygun bir fiyata almışsınızdır çünkü pek iyi durmuyor

Kule tipi işlemci soğutucusu bunu al geç am5 işlemcileri bile gayet iyi güzel soğutuyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,856
Üyeler
183,348
Son üye
yusuf1123
Geri