İstanbul-İzmir-Ankara-Bursa Ucuza 1000MBps İnternet Kullanma Yöntemi

cohannan

80+
Reaksiyon skoru
210
Rehberde reklam vs. yoktur. Baktım hızlı internet bulunduğum konuma gelmiyor, ben de hızlı internetin olduğu yere taşındım. Yöntemi sizinle de paylaşmak istiyorum. Diğer operatörlerdeki 1000MBps paketlerdeki upload hızları gibi 50MBps'ye kadar değil 850-1000MBps aralığında değişiyor.

🏙️ Yeni ev seçerken hızlı internet altyapılı evi bulma.
Bu rehber, özellikle büyükşehirlerde yaşayan ve ev almayı ya da kiralık ev değiştirmeyi düşünenler için yüksek hızlı internet avantajını göz önünde bulundurarak hazırlanmıştır.

🎯 Amaç:
Yeni taşınacağınız evin TürkNet GigaFiber altyapısında olup olmadığını tespit edip, yüksek hızda ve simetrik internete sahip olmak.

🧭 Adım Adım Rehber:
1. GigaFiber Yayılım Haritasını Açın

🔗 TürkNet GigaFiber Yayılım Haritası

2. Sahibinden.com'da Ev İlanlarını Açın

3. İl ve İlçe Seçimi Yapın
  • İlinizi seçin.
  • Tüm ilçeleri seçin.
  • Ardından GigaFiber haritasındaki tüm mahalleleri sırayla ekleyin.
  • ⚠️ Not: Sahibinden bazen çok mahalle girildiğinde doğrulama isteyebilir. Her 10 mahallede bir arama yaptırıp yeni mahalleleri eklemeye devam edin.

4. Filtrelemeleri Yapın
  • Bina yaşı
  • Kat bilgisi
  • Oda sayısı
  • Isıtma türü
  • vb. ihtiyaçlarınıza uygun filtrelemeleri uygulayın.

5. Konum Kontrolü
İlan sayfasında belirtilen sokak adını not alın,
📍 Ardından 🔗Google Maps üzerinden bina numarasıyla birlikte adresi görüntüleyin.

6. TürkNet Altyapı Sorgulaması Yapın
🔗 GigaFiber Altyapı Sorgulama Sayfası
  • Adresi girin ve GigaFiber mevcut mu kontrol edin.
combined_fiber_offers_grid_with_lines.webp

Son düzenleme:
başarılı çalışma eline sağlık

hocam hızlı internet kullanacağım diye 10bin verdigim kirayı 18bin yapıp üstüne birde taşıma, emlak komisyon vs verip yani Total de ortalama 30 40bin masraf yapıp baska yere mi taşınayim yani anlamadım :D

2 aydır kablo net 1000 mb kullanıyorum çok memnunum onada bakmayı unutmayın eski abone olduğum için 4 k kablo tv + 1000 gb internet + 4 k android box ve wifi 6 modem kirası 650 tl ödüyorum

hocam hızlı internet kullanacağım diye 10bin verdigim kirayı 18bin yapıp üstüne birde taşıma, emlak komisyon vs verip yani Total de ortalama 30 40bin masraf yapıp baska yere mi taşınayim yani anlamadım :D
O biraz tercih meselesi. Kendimden örnek vereyim kiram 13 bin TL'ydi, ev sahibi 21 bin TL yaptı ve pazarlık yapmama rağmen düşmedi. Daire 60 yıllık, doğalgaz yok, asansör yok, kapalı otopark yok. Bina yaşı 10'un altında doğalgazlı, asansörlü, kapalı otoparklı daireleri listeledim fiyatlar 18-20 bin TL aralığındaydı. Ek olarak gigafiber yayılım haritasındaki mahalleleri de ekledim listeye fiyat değişmedi ben de dedim neden düşük internetli yere geçeyim 20 bin TL'ye sıfır gigafiberli daireyi tuttum.

Ben varosa kactim kablonet gitti telekomun kucagina oturdum derken binaya giga geldi🙂

2 aydır kablo net 1000 mb kullanıyorum çok memnunum onada bakmayı unutmayın eski abone olduğum için 4 k kablo tv + 1000 gb internet + 4 k android box ve wifi 6 modem kirası 650 tl ödüyorum
1000MBps için aylık ortalama 639 TL diğerlerine oranla iyi fiyat, uploadı da 125MBps yapmışlar. Altyapı varsa alternatif olabilir. Cihaz ücretleri dahil değildir diye bir not var.

1746393869436.webp

Son düzenleme:
Linkteki haritada adresimde gigafiber var gözüküyor ama türknetin sitesinde sorguladığımda sadece tt fiber altyapısı var gözüküyor

bu nasıl bir saçmalık 2500 nüfusluk bir ilçede 1000 mbps var koskoca illerde ilçelerde yok

Benim bölge TurkNet Gigafiber için çalışma devam ediyor şeklinde işaretlenmiş. Yakın zamanda gelir mi fiber var mı bilgisi olan bu konuda?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,101,059
Üyeler
175,158
Son üye
Alpkan
Geri