Arkadaşlar yakın zamanda yeni pc toplamak istiyorum şuankiş sistemim

Reaksiyon skoru
2
AMD Ryzen 7 5700X 3.40GHz 8 Çekirdek 36MB Önbellek Soket AM4 İşlemci
XFX Speedster QICK 319 AMD Radeon RX 6750 XT Ultra RX-675XYLUDP 12GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı
ASUS Prıme B550m-a Wıfı Iı Amd B550 Am4 Ddr4 4866 Hdmı Dvı Vga Çift M2 Usb3.2 Ax Wifi ANAKART
Kingston fury beast RGB 16 GB 3600 MHZ DDR 4 CL 17 RAM
Samsung NVMe 980 PRO SSD 1 TB - 7.000MB/ SN okuma - 5.100 MN/SN yazma
Kioxia Exceria LTC10Z480GG8 480GB 555/540MB/s 2.5″ SATA3 SSD Harddisk
Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 RGB MLW-D24M-A18PC-R2 240mm (2x120m) RGB Fan İşlemci Sıvı Soğutucu
GamePower WARCRY ATX 6*ARGB Sessiz Fan 650W 80+ Bronz Dahili PSU`lu Temper Cam Gaming RGB Kontrolcüsü ve Uzaktan Kumanda Kasa
GamePower Intense X20 27″ 1ms 165Hz Curved RGB Gaming Monitör (Sıfır Ölü Piksel Garantili)
GamePower Air Turbine RGB 3*12CM Fan x 9

Sistemimi 2022 yazında topladım gayet memnunum fakat RUST oyununda FPS im düşmeye başladı diğer oyunlarda gayet iyi . Sizden ricam bu sistemi yükseltmek için ne yapmalıyım pc den fazla anlamıyorum veya bunu satsam ne kadar eder üstüne koyup daha yüksek model bir pc alabilirim. Hangi düzeltmeleri yapsam FPS im artar veya ürünlerimin arasında çok uçurum varmı ? Örneğin işlemci ve ekran kartı at ve eşşek gibi mi :) yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
XFX Speedster QICK 319 AMD Radeon RX 6750 XT Ultra RX-675XYLUDP 12GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı
ASUS Prıme B550m-a Wıfı Iı Amd B550 Am4 Ddr4 4866 Hdmı Dvı Vga Çift M2 Usb3.2 Ax Wifi ANAKART
Kingston fury beast RGB 8 GB 3600 MHZ DDR 4 CL 17 RAM
Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 RGB MLW-D24M-A18PC-R2 240mm (2x120m) RGB Fan İşlemci Sıvı Soğutucu
GamePower WARCRY ATX 6*ARGB Sessiz Fan 650W 80+ Bronz Dahili PSU`lu Temper Cam Gaming RGB Kontrolcüsü ve Uzaktan Kumanda Kasa
GamePower Intense X20 27″ 1ms 165Hz Curved RGB Gaming Monitör (Sıfır Ölü Piksel Garantili)

Sistemimi 2022 yazında topladım gayet memnunum fakat RUST oyununda FPS im düşmeye başladı diğer oyunlarda gayet iyi . Sizden ricam bu sistemi yükseltmek için ne yapmalıyım pc den fazla anlamıyorum veya bunu satsam ne kadar eder üstüne koyup daha yüksek model bir pc alabilirim. Hangi düzeltmeleri yapsam FPS im artar veya ürünlerimin arasında çok uçurum varmı ? Örneğin işlemci ve ekran kartı at ve eşşek gibi mi :) yardımcı olursanız sevinirim
Bilgisayarın rutin temizliklerini yapıp, termal macun değişimi ve soğutmayla ilgili sorunu yoksa, ayrıca herhangi yazılımsal sıkıntı da olmadan düşüşler yaşıyorsan optimizasyon ve Steam dosya bütünlüğü doğrulama gibi şeyleri öncelikle deneyebilirsin. Oynayan arkadaşlar daha iyi bilir ama daha yüksek önbelleğe sahip işlemciyle daha iyi FPS'ler alman mümkün. Donanım değişikliği olarak da elindeki işlemciyi satarak, bu tip önbelleği daha yüksek bir işlemciye geçebilirsin. Onun dışında sistemin çok kötü değil ve bekleyip belki bir sonraki nesilde tamamen değişmek daha mantıklı olabilir.

Sistem güzel , bakımlarını düzenli bir şekilde yap , en son formatı atalı çok olduysa format bas sorun çözülür bence virüs taraması yap ama ilk önce belki bir şey çıkar

Bilgisayarın rutin temizliklerini yapıp, termal macun değişimi ve soğutmayla ilgili sorunu yoksa, ayrıca herhangi yazılımsal sıkıntı da olmadan düşüşler yaşıyorsan optimizasyon ve Steam dosya bütünlüğü doğrulama gibi şeyleri öncelikle deneyebilirsin. Oynayan arkadaşlar daha iyi bilir ama daha yüksek önbelleğe sahip işlemciyle daha iyi FPS'ler alman mümkün. Donanım değişikliği olarak da elindeki işlemciyi satarak, bu tip önbelleği daha yüksek bir işlemciye geçebilirsin. Onun dışında sistemin çok kötü değil ve bekleyip belki bir sonraki nesilde tamamen değişmek daha mantıklı olabilir
hepinize çok teşekkür ederim cevap verip yardımcı olduğunuz için ama bana göre anakartım biraz düşük gibi bunu ve işlemcimi değişmeyi düşünüyorum önerisi olan varmı

hepinize çok teşekkür ederim cevap verip yardımcı olduğunuz için ama bana göre anakartım biraz düşük gibi bunu ve işlemcimi değişmeyi düşünüyorum önerisi olan varmı
anakartı değiştireceksen direk am5 geç

Beyler bu sistem gibi hazir sistemler varmı ben 25 26 k lık bi sistem alcam ama bulamıyorum bu sistemi tek tek alirsam kaça patlar?

aga ramleri 3600 mhz aldım iyi olsun diye fakat anakarta bakmamışım 3200 mhz kullanabılıyorum bana anakart önerme şansın varmı sistemimle uyumlu olan
ramlere oc yapmayı dene anakartın iyi bir oc yapabilir 3600mhz ye çek oc yaparken zaten ramler 3600 olduğu için hata almassın ama voltaj verme

bizim bi abiye sormuştum internette gördüm oc yapsam nolur diye yakarsın sistemi falan dedi korktum açıkçası biraz , ekran kartı işlemciye falanda yapsam o zaman max performansımı görür müyüm

Elindekini satıp X3D bi' işlemci bakabilirsin.
Belki ikinci elden falan uygun fiyata denk gelir, L3 önbellek açısından daha mantıklı olur.
Yoksa anakart falan değiştireceksen o zaman komple sistemi çıkarıp AM5 kanadına geçmen mantıklı görünen ki o zaman da ekstra bütçeler vs. gerek ki bana kalırsa bunu bi' sonraki nesilde yapman daha iyi olur gibi. Yine de tercih senin tabii...

Elindekini satıp X3D bi' işlemci bakabilirsin.
Belki ikinci elden falan uygun fiyata denk gelir, L3 önbellek açısından daha mantıklı olur.
Yoksa anakart falan değiştireceksen o zaman komple sistemi çıkarıp AM5 kanadına geçmen mantıklı görünen ki o zaman da ekstra bütçeler vs. gerek ki bana kalırsa bunu bi' sonraki nesilde yapman daha iyi olur gibi. Yine de tercih senin tabii...
tamamdır çok teşekkür ederim

Kingston fury beast RGB 8 GB 3600 MHZ DDR 4 CL 17 RAM

öncelikle eger gördügüm dogru ise raminiz 8 gb günümüzde oyunlar için yetersiz fps düşme sebebi ram in gb ın az olmasıda olabilir rami satıp 32 gb ram alırsanız büyük rahatlar sistem

Geri