Google hesabınızda şüpheli etkinlik algılandı sorunu

JustTie

80+
Reaksiyon skoru
168
Merhaba. Google hesabınızda şüpheli etkinlik algılandı sorunu yaşıyorum. Bu sorun, 2-3 aydan beri var. Hiç kimseyle asla paylaşmadığım ve yeni açtığım, farklı ve uzun şifreler oluşturduğum gmail hesaplarımda bile bu sorunla karşılaşıyorum. Bazen hedef olarak telefonumu gösterirken, bazen de hedef olarak bilgisayarımı gösteriyor. Her iki cihaza da hard format attım. Bilgisayarımın BIOS'unu tam 4 kere farklı sürümlerle yazdım eğer virüs varsa diye. Daha sonra hard format attım tam format attım bilgisayara. Aynısını telefonum için de yaptım. Ancak bunca şeye rağmen sürekli şüpheli etkinlik algılandı hatasıyla karşılaşıyorum ve Google Chrome bile senkronizasyonu durduruyor, sürekli uğraştırıyor, hesaplarımdan çıkış yaptırıyor. IP adres değiştirdim, internet servis sağlayıcım ile görüştüm, hala kurtulamadım bu dertten. Neler oluyor? Bu bir ağ saldırısı mıdır? Neyden kaynaklı? Rica etsem bilen biri, siber güvenlik alanında buradan uzman kişiler bana yardımcı olabilir mi?

Yaşadığım sorunla ilgili ekran görüntüsünden birisini buraya örnek olarak bırakıyorum:
1.webp

Telefon içi ekran görüntüsü:
Screenshot_20250508_054709_Google Play services.webp

Şifreyi başka cihazdan ve 2.yedek hesabı farklı mail olarak değiştirin çözülür
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşının telefonundan felan değiştir ve yedek hesapda değiştirin muhtemelen 2 hesap ile erisiyorlar

Şifreyi başka cihazdan ve 2.yedek hesabı farklı mail olarak değiştirin çözülür
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşının telefonundan felan değiştir ve yedek hesapda değiştirin muhtemelen 2 hesap ile erisiyorlar
2 Hesap ile erişiyorlar derken? O nasıl oluyor? Şifrelerimi değiştirmeme rağmen?

Modeminden erişiliyor olabilir. Resetle ve şifresini değiştir, ve mail şifrelerini değiştir. Modem şifreni de herkes ile paylaşma. Herkes kendi internetini kullansın.

Modeminden erişiliyor olabilir. Resetle ve şifresini değiştir, ve mail şifrelerini değiştir. Modem şifreni de herkes ile paylaşma. Herkes kendi internetini kullansın.
Bende FTTH fiber var. ONT Router'a bağlı. Router resetlemiştim, şifre de değiştirdim, IP adres de değiştirdim ama sorun devam ediyor.

Öncelikle hesabınız ve şifreniz bir şekilde ifşa olmuş mu kontrol edin.

Veya

Detaylı inceleyin.
Notlarınızı tutun. Eski cihazlardan çıkış yapın.
Cihazların VPN veya host DNS ayarları müdahale edilmiş mi kontrol edin.

Önce Kaspersky live disk veya dr.web live disk kurun usb üzerinden sistemi kontrol edin.
Bazı zararlılar sadece sistem sürücüsüne sızmaz.

Bazıları token ile giriş yapar. O nedenle çift faktör doğrulama açın.

Modemin trafiğini de incelemeniz gerekir. Onun için güvenlik duvarı ayarlarınızı sıfırlamak önemli.

Uzmanlar
Rkill
Adwcleaner
Hitmanpro
Malwarebytes vb
Kayıtlarını sonuçlarını isteyebilir.

Tarayıcı çerezlerine izin vermek zorunda olduğunu unutma. Bunu engelleyen VPN, tarayıcı veya güvenlik duvarını gözden geçir.

Ayrıca modemine bağlandığından emin ol.
Modemini taklit eden biri bilgilerine erişebilir.
Ortak ağ kullanma, paylaşma...

Kurduğunuz sistemin temiz olduğundan emin olun. Microsoft tarafından yayınlanmış olanları tercih edin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,157,948
Üyeler
183,923
Son üye
haredur
Geri