15 Yaşında Kodlama Öğrenmek İstiyorum

krastfrey

80+
Reaksiyon skoru
3
Herkese iyi forumlar, şuan 15 yaşındayım ve bir meslek lisesinde elektrik-elektronik bölümünü okuyorum .Bir dahaki sene bir sıkıntı çıkmazsa elektroniğe geçeceğim. Elektronik bölümünün içinde de yazılım ,kodlamaya yönelmek istiyorum. Ancak şuan hiçbir bilgim yok. Sadece arduino ile kendi kendime projeler yapıyorum. Geçen günlerde visual code studio yu yapay zekalar ile kullanmaya başlamak istedim ancak yüzlerce kodu bilmek ve yazmayı düşününce hemen silmek zorunda kaldım .Bu zor görünen kod yazma olayını nasıl yenebilirim?
Şuan dan itibaren neler yapmam gerek? Hangi dillere yavaş yavaş başlamam gerek? Bu bölümün mühendisliğini okusam iyi olur mu? Bu gibi sorularıma yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Herkese iyi forumlar, şuan 15 yaşındayım ve bir meslek lisesinde elektrik-elektronik bölümünü okuyorum .Bir dahaki sene bir sıkıntı çıkmazsa elektroniğe geçeceğim. Elektronik bölümünün içinde de yazılım ,kodlamaya yönelmek istiyorum. Ancak şuan hiçbir bilgim yok. Sadece arduino ile kendi kendime projeler yapıyorum. Geçen günlerde visual code studio yu yapay zekalar ile kullanmaya başlamak istedim ancak yüzlerce kodu bilmek ve yazmayı düşününce hemen silmek zorunda kaldım .Bu zor görünen kod yazma olayını nasıl yenebilirim?
Şuan dan itibaren neler yapmam gerek? Hangi dillere yavaş yavaş başlamam gerek? Bu bölümün mühendisliğini okusam iyi olur mu? Bu gibi sorularıma yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
şöyle öneririm basit oalrak biraz html ile başla işin içine php ile devam et ardından javascript falan yavaş yavaş devam edersin onun harici c veya c# öğren basit örnekler var zaten onlarla başla değiştir biraz deneme yanılma yap

Kod yazman için bu devirde mühendisliğini okumana gerek yok kardeşim. Mühendis olsan bile boş boş mezun olunca bir işe yaramıyor, o yüzden şimdiden kendini geliştirmeye bak. Kodlamaya başlamak için ise algoritmanın temellerini öğrenmen ve adın gibi bilmen geliyor. Ondan sonra HTML ile başlarsın, C, C+, Python gibi programlara geçersin.

Öncelikle elektrik elektronik mühendisliği sonuncu sınıf öğrenicisiyim üniversitede , çok doğru zamanda bu kararı vermişsin eğer bu alanı çok seviyorsan üniversitede genelde c , c++ , java öğrettiler bize.Yapay zeka alanında bir ders almıştım orada hocamız ısrarla pyhton öğrenmemiz gerektiğini söylüyordu ve birkaç derste bununla ilgili kapsamlı projeler yapıldı.

şöyle öneririm basit oalrak biraz html ile başla işin içine php ile devam et ardından javascript falan yavaş yavaş devam edersin onun harici c veya c# öğren basit örnekler var zaten onlarla başla değiştir biraz deneme yanılma yap
Ya aslında bahsettiğim gibi ben bu yazılım dillerinin kodlarını nasıl ezberleyeceğim. Yada nasıl hepsini aklımda tutacağım.Bunu anlamadım ben genel olarak

Assembly de öğrenmiştik gömülü sistemlerde biraz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya aslında bahsettiğim gibi ben bu yazılım dillerinin kodlarını nasıl ezberleyeceğim. Yada nasıl hepsini aklımda tutacağım.Bunu anlamadım ben genel olarak
Chatgpt'ye sorabilirsin o sana iyi bir rehber olur yazılıma başlangıç için.

Kod yazman için bu devirde mühendisliğini okumana gerek yok kardeşim. Mühendis olsan bile boş boş mezun olunca bir işe yaramıyor, o yüzden şimdiden kendini geliştirmeye bak. Kodlamaya başlamak için ise algoritmanın temellerini öğrenmen ve adın gibi bilmen geliyor. Ondan sonra HTML ile başlarsın, C, C+, Python gibi programlara geçersin.
teşekkür ederim bilgi için

Assembly de öğrenmiştik gömülü sistemlerde biraz.

Chatgpt'ye sorabilirsin o sana iyi bir rehber olur yazılıma başlangıç için.
hangi dil ile başlamam gerek acaba

Zaten 1 gün ya da 1 haftada olabilen şeyler değil bunlar.Uzun bir süreç gerekir.

ezberkenek değil öğrenmek ve bu arada unuttuğum şey programlama öğrenmek için öncelikle algoritma öğrenmek gereli basit sürekli tekrarlayınca benzer şeyler yapınca unutmazsın

her şey ilk başta algoritma ile başlıyor yani
Evet algoritmadan başla zaten ilgilendiğin alana göre şekillenir ne öğrenmen gerektiğin.Chatgpt'ye ilgi duyduğun her şeyi sor o sana ne ile başlaman gerektiğini söyler.Biz burda şu şu deriz ama belki senin yapacağın projeler başka dille ilgilidir.

Evet algoritmadan başla zaten ilgilendiğin alana göre şekillenir ne öğrenmen gerektiğin.Chatgpt'ye ilgi duyduğun her şeyi sor o sana ne ile başlaman gerektiğini söyler.Biz burda şu şu deriz ama belki senin yapacağın projeler başka dille ilgilidir.
Ama biz üniversitede 1. sınıfta C dili ile başlamıştık.

her şey ilk başta algoritma ile başlıyor yani
evet algoritmayı öğrenince devamı gelir bir anda her şeyi öğrenemezsin mesela hesap makinesi yapabilirsin ardından ortalama hesaplama sonra fatura hesaplama gibi gibi ekleye ekleye devam edeceksin

Kodlama 1 senede basit programlar yazabilirsin hatta para dahi kazanabilirsin ful stack olabilirsin tabii giriş seviyesi. html sonra css sonra javascript(tabii amacınıza yönelik kütüphaneler, framworkler) ile neredeyse basit ve orta olan her şeyi yapabilirsiniz. Ali kutlu özen abiye bakın derim youtubeda çok severim kendisini. Bir de amacınıza yönelik çalışın örnek vereyim adam "python nasıl öğrenilir" isminde video izliyor içindekiler amacına yönelik de olabiliyor olmaya da biliyor bu sefer zaman kaybı oluyor zaten amacınıza uygun frameworkler ve kütüphaneleri öğrendiğinizde pythonda neleri öğrenmeniz gerektiğini az buçuk anlıyorsunuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,443
Üyeler
174,152
Son üye
frisby233
Geri